Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hojla punce,še ena primorka se javlja.Imam teden diete za sebojj in sem zeeeelo pridna do sedaj,kar se tudi na vagi pozna.Tako kot tejča tudi jaz visim na češnjah-so letos polne da je kaj.Za danes jih imam na sporedu za zajtrk in večerjo-sem sadna. Lepo se imejte! Bernarda
Punce danes se vam pridružujem tudi jaz. Terlikar tebi in vsem , ki ste trenutno na dieti veliko uspehov. Lep pozdrav. Iča
Punce tudi jaz sem primorka nas je kar nekaj tu SUPER.. Drugače sem pa iz Nove Gorice.. Lep deževen dan vam želim angelina j.
Živjo punce! Verjetno je že katera kdaj vprašala, samo se mi ne da brat 420 strani....ali je večerja nujno potrebna, pri tej dieti? Jaz namreč skoraj nikoli ne večerjam, pa bi mi bilo to novo. In ali res čisto vedno spijete čisto juho na vrh? Jaz ne vem, če bom to zmogla....najraje bi brez. Kako ve delate? Hvala in dost uspeha še naprej! Esis
Živjo! Slabo vreme, slabo razpoloženje, po vrh pa še bolezen. Tudi jaz sem tokrat zares izpeljala sadni dan, tako da bom danes mesna. Za kosilo še ne vem kaj bi. Nekako mi nič ne diši. Se že počutim malo bolje in sem poizkusila malo grozdja. Pa je spet vse po starem,...., objemam WC školko kot da bi jo imela najraje. nekako mi vse v hiši smrdi, tako da sem se lotila pranja, "čiščenja" (ker sem imela občutek da postelnjina smrdi,...bla, bla. bla..)............ saj nimam vročine, le glavobol, glavobol, in še enkrat glavobol in seveda slabost. Bom verjetno samo čisto juho in še to iz kocke,......., ja saj vem, da ni zdrava ampak bom poizkusila, kako se bo odzval želodec. Dodala bom malo korenja, da ne bo res sama voda. Tuna ti pa pazi, da te res ne odpihne .... :) In lepo uredi tega najboljšega soseda, ker vanj tudi jaz rada , oziroma najraje zahajam, ko sem na obali. Tuna oprosti, če narobe sklepam, o namenu tvojega obiska....... Vsekakor pa mi je ta misel in sklepanje kam greš,..... pričarala prijetne spomine na poletni čas, ki ga preživim tam v bližini....... Tejčica čestitke za tvoj vodni dan, upam da si danes že kaj boljšega počutja , kot jaz. Ti pa zavidam vso to sezonsko sadje. Me vseli, da nas je spet toliko na dieti, vendar pa tudi jaz pogrešam tisti klepet na forumu. Nekako opažam, da vedno manj pišemo, beremo verjetno že. Ker vidim sama pri sebi, da nekako ne morem iz svoje kože in vsak dan zjutraj pokukam na forum, le pisati se mi velikokrat ne ljubi! Esis, pozdravljene med nami. Jaz osebno ne pijem juhe vedno. Si jo pa privoščim občasno ko se mi je "zlušta", oziroma kadar si za kosilo omislim, kuhano govedino. Glede večerje, kaj je nujno in kaj ne???????? Ne vem ta diete temelji na tem, da imamo čim več manjših obrokov tekom dneva in da na tak način pospešimo prebavo. Da uživamo čim več vlaknin,... Verjetno boš sama spoznala, da če boš upoštevala navodila in ne boš jedla prevelikih obrokov, boš še kako vesela te večerje. Ki pa je lahko tudi ob 18:00 in le polovico kosila. Jaz spuščanje obrokov nekako ne odobravam in jih tudi ne izvajam, ker preveč rada jem Ker navsezadnje je treba jest, da hujšamo, pa naj se to sliši še tako smešno. Treba je previlno jest in , večkrat na dan, ker telo že s tem ko mu pospešimo prebavo več pokuri... Takošno je moje mnenje. Sicer pa se mi zdi, da bi težko izpeljala tri mesece, tako da za zajtrk poješ npr. en sadež (kaj pa jaz vem jaboljko), za kosilo skledo solate in majhen zrezek (ki naj ne bi bil večji kot tvoja dlan, to je nekej priporočilo zdrave prehrane) in potem nič več. Nevem????! Jaz vsekakor potem okrog 18:00 pojem še kakšen sdež (ali nekaj bobik grozdja, ne veliko....pač toliko da vzdržuješ raven sladkorja v krvi) za malico in nekaj lahkega za večerjo, pač odvisno od potrebe. Vsekakor pa boš na tak način, če boš jedla velika kosila in potem nič več veliko bolj lačna. No upam da razomeš. Če ne lahko še vprašaš ali malo raziščeš kako deluje telo da ti bo bolj jano. Res pa je da je vse to že velikokrat razloženo v tej temi in mogoče tudo veliko bolje kot tu. Lp. Rožica.
Esis je napisal/a:
Živjo punce! Verjetno je že katera kdaj vprašala, samo se mi ne da brat 420 strani....ali je večerja nujno potrebna, pri tej dieti? Jaz namreč skoraj nikoli ne večerjam, pa bi mi bilo to novo. In ali res čisto vedno spijete čisto juho na vrh? Jaz ne vem, če bom to zmogla....najraje bi brez. Kako ve delate? Hvala in dost uspeha še naprej! Esis
Ja Esis večerje so pa nujne pri tej dieti. Samo slabo si boš naredila, če neboš večerjala... angelina j.
Angelina j., malo sem brskala po forumu mojplanet in ugotovila, da imava približno iste mere. In obe sva tako pridni, da vztrajava še naprej. Tana 2, ko bo klik za šport pri tebi, ga pošlji še do mene. Tudi jaz nisem ravno najbolj navdušena nad gibanjem. Iča nisem te razumela prav dobro. Ali si se nam pridružila le pri klepetu, ali res pri dieti? Esis tudi jaz ponavadi nisem zvečer lačna ampak vseeno jem. Tako, da sem se kar navadila. Na juho po kosilu pa se nisem nikoli navadila. Vsem pošiljam nasmejan pozdrav. moki
Pozdravljene! Dva meseca sem že na vzdrževanju, teža ne gre ne gor in ne dol. Sedaj pa me že dva dni po popoldanskem obroku zagrabi huuuudaaaaaaaaaaaa lakota. Kako ve prebrodite to težavo, da se preveč ne prekršite? Ne bi rada pokvarila, kar sem si priborila v teh petih mesecih. Pozdrav! marja Sporočilo je spremenil(a) marja dne 30. maj 2006 19:34:31
Hvala vsem za nasvete! Že dolgo zbiram pogum, samo odločiti se še moram. Moram priznati, da doma nimam nikogar, ki bi me v tem podpiral, tako da bom vse probleme, skušnjave,...verjetno prenašala na vas... Vam javim, ko začnem! Po mojem kar kmalu.... Pa dosti uspeha vsem! Esis
Uspešno sem prebila dopoldan na Primorskem, odpihnalo me ni je pa ves čas tako deževalo, kot da je sodni dan. Bila sem v Dar- u, sem nabavljala dekoracijo, to je moje najljubše delo, saj lahko na račun firme kupim tisto kar mi jr všeč ne glede na ceno... ja ženske, a ne.... Jaz sem danes mesna: -2 banani -2 breskvi -1 bederca , pol kosa kruha -jesihflajš Nekako sem že prišla na prave tirnice diete in sploh nimam več lušt po pregrešni hrani, celo krofe na Trojanah sem danes kupovala in nisem niti enega pojedla...bravo jaz.... Za novo punco pa tole: večerja je obvezna, ker z enim obrokom na dan si ne boš nič dobrega naredila, pojej za večerjo kaj lahkega, na B jogurt, malo sira, kakšno jajce, na Š kakšno solato s fižolom morda, na OH pa sladoled... Tejčica prav zavidam ti tele češnje daj mi jih nekaj napakiraj in pošlji po hitri pošti...jaz sem taka reva da jih lahko samo na tržnici ali v trgovini kupujem, jih nimam kje nabrat... Želim vam prijeten preostanek večera ...po možnosti na sedežni pred TV-jem. Čao tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti