Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hojla! Super ste punce,začetek je že,zdaj pa le glejmo,da zadevo enkrat speljemo do konca. Uživajte v teh toplih dneh in v lahki prehrani,saj poletje je tako zelo kratko! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Ribica imam točno 10 kg več kot po dieti, s tem vsekakor nisem zadovoljna, celulit se mi je pojavil tudi na kolenih. Zakaj ne bi spravila kg dol če jih lahko. Velika sem 169 cm in imam 67,7 kg pri 32. letih. Lp tuna
Encijan! Si ti dala naredit krvno sliko? Zakaj? Mislim, si se tudi slabo počutila. In kakšni so bili rezultati? Kaj je rakla zdravnica, si ji razložila glede diete in prehranjevnja. Jaz ji za enkrat še nisem nič razlagala, ker sem se v glavnem dobro počutila. Le po končani dieti sem čutila potrebo po B in sem jih tudi vnašala, ker kot sem že napisala sem se prehranjevala ločevalno vendar ne več tako strogo ločevalno, kruh (polnozrnat) sem vključila nekako v vsak dan ne glede na to kaj sem se odločila, da bom jedla (Š, B, OH), mešala sem tudi beljakovine med sabo,... Včasih tudi vse sestavine (npr. musaka, pite,..........) pač hrana, ki preprosto ne spada nikamor, privoščila sem si vse, kar mi je narekovalo telo, včasih celo preveč. Zato pa se danes ubadam z 5kg viška. Bomo videli kakšni bodo rezultati, ki žal ne bodo še tako hitro, saj morajo vzorce za nekatere teste poslat v Lj. Bom pa do takrat skušala Vztrajati skupaj z vami po zaporedju, ki ga določa dieta, v kolikor se bom počutila dobro. Drugače pa bom ubrala neko pot, ki sem jo peljala zadnji čas, predvsem sem gledala na kaloričen vnos, da sem nekako čim manj vnašala, oziroma, da sem jedla takšno hrano da mi je dopuščala količinsko dovolj jest, pa vendar ne kalorično preveč. Čeprav je po tem sistemu res pot do cilja daljša, jaz pa bi rada do moraja odpravila višek.... Pa saj veste kako je. Zato sem se odločila da se vam pridružim! Me je kar malo sram javno razglašat, da bom poskušala se vam pridružiti, ker mi telo narekuje eno, moje želje pa so spet drugo In imam nekako občutek, da kar naprej neki pišem da bom začela, z dieto mislim, saj na prehranjevanje vseeno pazim. Tako kot sem zapisala včeraj, če bom zmogla, bo tudi zame dan "D" !!! Pa kaj nekaj spet "bluzim"! Reče se! Zmogla bom in skupaj vem da nam bo uspelo! Kako se držite ostale? Tuna! Si zaposlena po tvoji odsotnosti imaš verjetno tako gužvo da ne utegneš razmišljati na lakoto ..... LP.
Prav imaš, Rožica! riba-ribica
Bravo Rožica..res smo prva liga. Ja pa res imam gužvo, ampak jaz v službi sploh nimam problema zdržim ob sadju do 15h brez problema, hujše je zvečer, ob vikendih in na terenu, kjer je izbira hrane večja. Jutri imamo športne igre v Ljubljani, igram odbojko in me kar malo skrbi kako bom, za jesti bodo kobasice, pa pečene piške...morda bo tudi kaj za moj Š dan...UPAM. LP tuna
Rožica, imela sem sistematski pregled v okviru službe, ki je nekako na vsake 3 leta. Tudi drugače sem hotela dati kri v analizo, ravno zato, ker sem nekako čutila nenormalno potrebo po B, po drugi strani pa bi raje jedla krompir, pa kruh, zelenjavo... Navzkrižje interesov tudi pri meni. Počutje je bilo samo občasno slabše, ampak povezano najbrž predvsem s premalo pestro in redno prehrano. Izvidi so v glavnem v mejah normale, večinoma malo nad spodnjo mejo, tudi holesterol je OK, čeprav je bližje zgornje meje, medtem ko je hitri test (po dopoldanskem sadju) pred tem na akciji za zdravo življenje v Mercatorju pokazal nekoliko previsoke vrednosti. Nekaj vrednosti (2 ali 3, ne vem na pamet) je nekoliko prenizkih in kot komentar je zdravnica napisala, da je možen vzrok tega premajhen vnos beljakovin in železa. Pri svoji zdravnici še nisem bila, da bi mi izvide po domače razložila, to me ša čaka. Tudi jaz sem namreč izvide dobila šele prejšnji teden. Sama imam namen primerjati te in izvide izpred 3 let, saj zna biti kar zanimivo. Prav ta zdarvnica mi je za redukcijo teže pred 3 leti namreč svetovala ločevalno dieto, ampak pri njeni varianti ješ skoraj samo meso in solato in piješ kavo, pa skoraj nič sadja. Meni pa, bivši vegitarijanki in še vedno malo-mesojedki, ki ne pije kave, tisti jedilnik ni prijal, zato sem šla v akcijo za literaturo in malo pobrskala še po spletu, pa začela s sadjem dopoldne in počasi uvajala ločevanje. No, potem pa sem našla tale forum, pa Marjetko Cvetko, Rmeli in druge, ki ste mi dale upanje, da bom tudi jaz enkrat imela normalno težo. To mi je že uspelo, a se še vedno trudim z vzdrževanjem, saj mi teža zelo hitro uide po par kg gor, par dni mešanja, pa sem tam, na ITM 25. Moj cilj je sedaj 60 kg, čeprav sem jih lani ta čas imela 58, malo nazaj pa celo 56, ampak sem realna in želim doseči težo, pri kateri se bom dobro počutila in jo lažje nosila s sabo po svetu (v hribe in doline, na tek, v službo itn.). S katerim ITM pa ti začenjaš, najbrž si ti že v okviru normalne teže, vsaj glede na tvojo višino, bi rekla. Jaz se sedaj nisem nič merila, da me ne bi kap, se bom takrat, ko bom uradno začela. Psssssst! Rožica, ko dobiš izvide sporoči, da bova malo počekirali, jaz ti pa javim, ko bom uspela priti do kakšne razlage. Aja, tudi jaz zdravnici razen, da ločujem, nisem ničesar razlagala, pa to je že tako vedela, glede na to, da mi je ona nekaj podobnega predlagala. Drage moje, papcajte po pravilih, pa prijeten vikend vam želim. Jutrišnjim vodenkam pa na zdravje! Encijan
Lepo pozdravljene! No, ker ste se vse tako opogumile in napovedale boj kilogramom, ga napovedujem tudi jaz. S svojim načinom prehranjevanja nameravam pričeti v ponedeljek.Zdaj imam 66kg, namen imam v prvi rundi priti do 60 kg. Pa naj traja kolkor hoče, po izkušnjah en mesec in pol. Potem zopet 1 mesec pavze in nato v zadnjo rundo do 55kg. Vem da bo šlo. Sedaj po enem mesecu pavze imam isto težo kot prej, tako da sem zadovoljna. V ponedeljek bom po vsej verjetnosti imela B dan, ker grem za vikend na morje lovit ribe, in se jim že ne mislim odpovedat, sploh pa ne svežim. Mljamiiii Ampak vseeno me to sobota vleče luna in voda. Bomo videli kako bo, ker bi naj imeli ribji piknik. Vsem, ki ste že začele in vsem, ki še boste začele topiti maščobe, želim veliko uspehov. Uživajte v prelepem sončku in naj vas spremlja ves vikend in vam daje moč za nove podvige in zmage Smotka
Ugotavljam, da se bo drugi krog moje diete precej razlikoval od prvega. Seveda, prej je bila zima, sedaj pa poletje. Prej sem popila veliko čaja, sedaj pa pijem vodo. Na srečo je tudi sadje drugo! Pri kombinacijah ne grešim, imam pa mogoče malo velike porcije. Res nisem nikoli lačna. Verjetno pa grejo tudi kilogrami malo bolj počasi navzdol. Tehtam se v nedeljo in bom poročala. moki
ČER,tud jaz začnem z dieto drug teden v torek,da bom po dnevih isto kot ve.Drugač pa kg vzdržujem,rekreacija še poteka. luna1
Mislim,da sem se zmotila v dnevih.Kdaj imate druge B dan drugi teden?Jutri pa bom tud jaz vodena,da bom lažje štartala. luna1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti