Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Živjo! Na tem forumu je pa res postalo rahlo zatišje. Naj samo povem da je prvi sadni dan prestan, z veliko težav, truda, pa vendar mi je uspelo. Danes si bom pa že privoščila spet nekaj dobrega. Bom morala verjetno spet začeti pisat dnevnik, kaj, kdaj pojem, ker imam občutek da sem včeraj pojedla veliko sadja. Pa naj za začetek, da se privadim kar bo tako, ker mi je res zelo težko, jedla bi samo čokolado, sendviče,.....Pa vem, da bo tudi ta faza mimo, ko bo v krvi nižji Gi. In vem da je zdaj ta pravi čas da se spravim v red, ker sem začela jesti vse povprek ob vsaki uri,... hlače pa postajajo vse bolj tesne. Tokrat mi je res težko vzdržat, neznosno mi dišijo OH, mogoče zaradi tete iz Krvavca, ki je povrh vsega prišla na obisk. Lidija čestitke, komaj čakam da bom sama občutila to kar opisuješ... Tvoj post mi je včeraj vlil volje da vstrajam, čeprav sem že skoraj napadla makarone, sem si jih že pripravila na krožnik. Lep dan, želim vam/nam malo več sončka. Ptem je vse lažje tudi dieta :) LP. Rožica.
Hojla! Bravo,Rožica,tako se dela!Zdaj pa se ne dat,ampak nadaljuj,ker si na dobri poti,da ti uspe sklatit še tistih nekaj kilc. Lidija,tudi tebi čestitke! Fakin,a veš da jaz tudi ne pijem kave in mi je kar fajn,ker je ena skrb manj. Nejas,cmoke in svaljke bi lahko jedla na oh dan namesto sladiče.Če lahko poješ tri kose peciva(s tem mislim biskvit in podobno),lahko malo primerjaš.Torej bodo dovolj trije cmoki.Svaljki so manjši,in jih lahko primerjaš z piškoti.PiŠkotov lahko poješ pet kosov,torej bi lahko tudi svaljkov pojedla pet. Za v službo so pač najbolj primerne solate.Vendar sem si v službo že nesla recimo segedinovo juho po receptu iz Rinine knjižice in jo pojedla hladno,pa prebranec,pa piščanca,dušene melancane in solato,ma trenutno se ne spomnim več,kaj še. Kosilam vedno doma,samo kadar imam službo popoldan,si moram nest zraven za večerjo in takrat si pač najraje naredim solate na tisoč in en način. Punce,držte se in velik se smejte in bodite vesele,da boste pregnale te dolgočasne oblake! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Rožica, kot vidim sva skupaj na dieti. Tudi jaz sem včeraj prebrodila sadni dan in danes bo pa mesek z veliko zelenjave. Upam , da nama bo uspelo in da bova zdržali dieto do konca. marja
Super marja se bova lahko spodbujali. Koliko dan pa si? Meni je izredno težko, danes sem komaj dočakala kosilo, zdaj pa sem spet lačna. Imam tak apetit. Zato tudi jaz upam da bova zdržali do konca. lp.
Oh, Rožica, saj bo šlo . Tista teta bo svoj obisk kmalu končala, potem pa bo šlo kot po maslu. Saj vem, da je težko, ampak ti to že obvladaš, tako da ni , da ti ne bi uspelo. Držim pesti zate in za vse ostale. Tudi jaz sem bolj sramežljive sorte in moje nove cote zorijo v omari (čakajo, da se okorajžim in jih navlečem nase). Imam nove oprijete hlače, pa sem jih samo dvakrat pomerila - v trgovini in enkrat doma, da sem se pokazala. In zdaj zorijo... (kot sem že rekla). Pa ne gre samo za te hlače, običajno je z vsemi cunjami tako. Ne vem zakaj? Tudi meni se zdi, da je tale čas kar primeren za dieto, saj je na voljo dovolj sezonskega sadja in zelenjave. Jaz sem lani začela 1.9. in končala 30.11., veseli december pa je že bil bolj svoboden, pa vseeno vzdržen. Marjetka cvetka, pred časom si zapisala, da od važenja špeh raste. Takrat sem se nasmejala, ko pa sem o tem kasneje razmišljala, pa sem prišla do naslednjega spoznanja: ko toliko shujšaš, da to opazijo tudi drugi in te hvalijo, si ponosen in bolj samozavesten. Če te še naprej hvalijo, si lahko res kar malo važen. In si rečeš: zdaj sem si pa zaslužil(a) nagrado in se fino nabašeš z najljubšo hrano (ni nujno, da je po načelu ločevanja). To potem še nekajkrat ponoviš in kombiniraš z gibanjem (rekreacijo). Ko stopiš na tehtnico, si začuden(a) in vesel(a), saj so kilogrami ostali isti. Toda glej ga zlomka potuhnjenega - hlače nič več tako ne opletajo, pa tudi trebuh je večji. In ko vzameš v roke meter in se premeriš, padeš na realna tla - ŠPEH RASTE Zato ima Rožica prav: ni vse v kilogramih, važni so centimetri. jankica
Rožica, zdi se mi da imam enako peti dan kot ti. Saj si tudi ti začela v ponedeljek, mar ne ? Tudi mene večkrat matra in mislim na hrano. Posebno je težko, ker kuham za moža in sina, onadva pa nikakor nočeta jesti takšne hrane kot jaz. Skušam nekaj kombinirati, da nimam preveč dela in seveda tudi "luštkov", pa mi zelo težko uspeva. Posebno pri večerjah. Jaz moram skuhati tudi večerjo in to "normalno", ker drugače pravita, da ne bosta mogla drugi dan delati, pa tudi spati ne moreta s praznim želodcem. Kaj hočemo, narobe svet. Nekateri pa ne morejo spati s polnim želodcem. Priznam pa, da ju imam tudi malce scrkljana...... marja
Hojla dekleta! Uspešno sem prebrodila vitaminski dan. Počutim se odlično. Upam, da je zdaj to tisto pravo. Jaz pa skuham za vse enako, le možu in hčeri naredim še kakšno prilogo zraven pa je. Večerji pa absolutno ne kuham, kar sem jim že takoj povedala. Imajo kosilo, za večerjo pa si vzame vsak, kar želi jesti.Jaz imam pa itak ločevalno in točno vem kaj moram jesti. Naj pa povem, da me še vedno mučijo OH. Kar naprej se mi lušta sladkarij. Ampak kot sem že enkrat povedala, se ne dam. Moram doseči, kar sem načrtovala. Ko vidim, da ste tudi druge na istem kot jaz, mi je malce lažje. Veliko vzpodbude je tu gor, čeprav je zdaj malce zatišja. Bodo že počasi prilezli iz mišjih lukenj. Potem bo tu gor bolj živahno. Obilo uspeha vsem skupaj in radi se imejte. LP! fakin712
Živijo! Naj se še jaz na hitro oglasim, fakin tudi jaz sem imela danes vitaminski dan in ni bilo težav, tudi mene v tem krogu mučijo OH dnevi - pa bo že šlo, malo sem imela včaraj krize, nisem bila lačna, vendar bi kar naprej nekaj grizljala. Zvečer sem šla na dolg sprehod, potem je bilo pa lažje. Mi pa kg lezejo počasneje dol kot v enakem obdobju v prvem krogu, vendar se tudi zaradi tega ne sekiram, pomembno je, da gre. Počutim se pa tudi jaz odlično. Bodite še naprej tako pridne in vzdržite!! Lep in vesel večer želim vsem skupaj, LP darkad
Še jaz bom malo potarnala,da kg nočejo in nočejo od mene.In ker gre vse tako počasi, me mineva tudi volja,da bi še naprej vztrajala.Potem pa pridem iz službe,pojem tri mini roladice,rebro j. čokolade,imam namreč OH dan,se razjezim in hop na orbitrek za 45 min.Zdaj sem boljše volje in ob skodelici toplega čaja vas berem in razmišljam,da je pri vseh enako.Zdaj,ko sem se razmigala sem spet našla malo več volje in upam,da jo bom obdržala za jutri,saj imam sadni dan.Dopoldan bo šlo,ko sem v službi, za popoldan pa vam še poročam.Tudi jaz kuham za celo familijo na isti način,kot zase le,da njim pripravim še kaj zraven,odvisno od časa. Kaj mi pa predlagate,da si pripravim za v skrinjo,saj mi zelo primankuje časa in mi takšen način zelo prav pride.Kaj vse dajete v omakce,da so bolj okusne?Mojih omakc sem se že naveličala in bi rada probala še kaj drugega. Za nocoj dovolj,držite se in vzdržite,pa laho nočko vsem! nejas
Hojla! Meni je danas sadni dan, a sutra imam prvi vodni dan. Tako mu se veselim, jer se želim sama kontrolirati i testirati da li sam karakter i hoću li uspjeti da ništa ne griješim. Ujuro sam si pojela jednu bananu, za kosilo sam si priredila gobe i salatu od paradajza i čebule, a za večeru bum lubenicu. Kaj se tiče kuhanja za ostatak familije, meni nije problem. Uvijek nekaj skombiniram tako da možemo svi jesti. Nitko nije zakinut, svi smo sretni i zadovoljni. LP! Lidija...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti