Hm, Lisa, kaj pa vem, če je meso za kosilo res tak šok za telo. Kaj bi bilo šele, če bi bil zraven še krompir in solata s fižolom. Jaz sem imela težave z želodcem v zadnjih treh letih le, če sem se preveč najedla po naše nepravilno kombinirane hrane, če je je bilo malo, tudi ni bilo problemov. Res, da leta marsikaj prinesejo s sabo, jaz sem že presegla Kristusova leta, Vemves pa bi po letih morda lahko bila celo moja mama (hej, Saška, upam da te nisem preveč postarala), in je najbrž blizu tvojih let (sem pozabila cifre), čeprav je - vsaj, odkar jo jaz poznam - zelo mladostna, po duši in telesu.
Sčasoma tudi sama nameravam za zajtrk jesti kaj drugega kot sadje (blizu mi je Monti, ki je malo bolj širok, kar se zajtrkov in kombiniranja tiče), morda bi bila to tudi zate - glede na težave z želodcem - primernejša varianta. A ga nisem še dovolj naštudirala in sem tudi zato trenutno še na tej varianti, ki mi ustreza. Se pa strinjam, da nismo enaki in da vsak po svoje reagira na isto stvar. Zato pa mora vsak najti način prehrane, ki mu ustreza - na žalost ali na srečo s poskušanjem na lastni koži oz. želodcu. Teorij o pravilni prehrani je toliko, da se današnji človek pač hitro izgubi ali pa tava od ene diete do druge. Jaz zase lahko povem še to, da z danes uradno veljavno pravilno prehrano (piramida živil, 5 obrokov na dan itd.) nisem uspela priti do normalne teže, sem jo sicer izgubila okoli 10 kg, ampak naprej pa se ni premaknilo.
Upam, da se bodo tvoje težave omilile in boš našla tisto, kar ti ustreza. Francke in njenih težav se pa spomnim, pa tudi ena precej mlada deklica (definitivno pod 30) je potožila o problemih, ampak sem pozabila s čim je že imela težave. Bi bilo zanimivo narediti eno obsežno študijo o vplivu načina takšne in drugačne dietne prehrane na organizem, samo za nas bo že prepozno, ker bomo že vedeli...
Lep dan. Encijan
Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 20. jul 2006 11:56:22