Vegetarijanska kosila

Hello, Se ena vegetarijanka tukaj. Tudi jaz sem za. VERI: lahko prosim napises malo bolj podrobne recepte za svoje jedi? Vsem pa: ogromno dobrih idej sem zadnjic nasla v knjigi "Vegetarijanska prehrana za otroke" (avtorica je Nicola Graimes) - ne bo vam zal :) Lp, Jasna Jasna Rozman
Nisem vegetarijanka, sem pa velika ljubiteljica zelenjave in doma pakticiram tako, da imamo nekako vsak drugi dan brezmesno kosilo. Iideje bi mi zelo prav prišle. Lahko prakticiramo tako, kot je v temi "Kaj jutri za kosilo"; vsaka pač napiše, kaj je oz. bo skuhala. Včeraj: gobova juha (dušeni jurčki, korenček, krompir in bučke- narezano na kocke, začimbe in kisla smetana), palačinke z bučno marmelado z dodatkom smetane in čokoladnim sladkim grehom. Jutri: zrezki iz bučk (recept iz baze), kumarična omaka, pire krompir, zeljna solata, za sladico sladoled. LP, V. V.
Jaz sem pa tak na pol vegetarijanka. Od mesa jem samo puranje meso(samo zrezke) pa ribo, vse ostalo odpade, tudi vse klobase , hrenovke itd. Ne jem pa tudi nič ocvrtega. Najbolj sem jezna , ko grem jest na študentske bone. Na jedilniku ponujajo vegeterijanski krožnik, jaz si predstavljam res veliko sveže ali pač kuhane zelenjave ipd. dobim pa ocvrto zelenjavo!!! A ni škoda , da se zelenjava na ta način uniči z vsem tistim pregretim oljem in ne vem še čim vse?! Najraje jem doma, ker vem kaj si skuham. No, pa dovolj o tem. Prejšnjič sem v knjižnici našla zelo dobro knjigo z naslovom Okusne vegetarijanske jedi po slovensko, avtorica Jolanda Prelec-Lainščak. Knjiga je super , iz nje sem pobrala kar nekaj receptov. Jo priporočam. DAnes smo jedli gobovo juho in kanelone s skuto in špinačo(pa NE ocvrte). Lepo se mejte! Kajica
Dobra ideja in glasujem za! moja
Se moj glas ZA! Kolma
No, danes je bilo tudi moje kosilo bolj vegi varianta: domača pica, nadevana z zeleno papriko na kocke (2 papriki) in rezinami paradižnika (dva - še zadnji spomini na mamin vrt to poletje) ter tuno. Čez sem na koncu na grobo naribala parmezan. Za prilogo radič. tjas
Tudi jaz sem ZA :) Tako kot pravi VilmaS, tudi jaz nisem vegeterijanka, pač pa strastna ljubiteljica zelenjave in ostalih ne mesnih jedi..... včeraj smo imeli za kosilo mešano domačo solato s toplim krompirjem, za sladico pa pito s hruškami, mandlji in smetano. Danes bodo na jedilniku lignji s porom in jasminov riž. Veri, zelo bi ti bila hvaležan, če bi mi napisala recept za ajdove palačnike z dušenimi jabolki in makovo-medeno omako. Sliši se super! LP Zala
Grahova juha, špageti s paradižnikovo omako in popečenimi bučkami s parmezanom, mešana solata (rukola, radič, korenje,češnjev paradižnik,fižol).
Tudi jaz sem ZA. Vse vec je ljudi,ki ugotavljajo,da je veliko lazje za telo zaradi presnove in kemicnih reakcij v telesu,ce uzivajo brezmesno hrano.Mnenja so tudi v medicini deljena,ali cisto brezmesna hrana,ali pa je le dobro vcasih zauziti kak koscek mesa. Sama sem zaradi bolezni pred 4 leti skoraj 1leto in pol uzivala samo brezmesne jedi.V tem casu sem shujsala skoraj za 15 kg (odvecnih seveda) in moje pocutje je bilo super in na sploh enkratno. Toda,ker pri nas doma hrana brez mesa ni "ta prava" ,pa tudi zaradi pomanjkanja casa (3-izmenski turnus) ,sem pocasi to opustila.Na sploh sem ljubiteljica zelenjave,zato je ta tema zame zelo dobrodosla. Kar tako naprej! LP Evelyn
Slučajno sem se "spotaknila" ob tale recept: http://www.mojtrener.com/index.php?group=lmenu&menu=re za polnozrnate pirine rezance z zelenjavno omako. Zagotovo bo komu prav prišel! tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti