Tudi jaz sem dolgo jedla in kuhala meso le zato, ker nisem vedela kaj pa potem sploh skuhati? Otrok nisem silila z mesom, ponudim ga pa, naj se odločijo, ko bodo odrasli.
Najslabše (za telo) je le odrezati stran meso (puding vegetarijanci) kar sem tudi sama nekaj časa počela počela. Zdaj ko vem kaj in kako je treba, da telesu nič ne zmanjka sem v sebi pomirjena. Kar se tiče nekuhane ali kuhane hrane je pa tako: Ni vse za vsakega. po ajurvedi le določeni tipi oseb lahko jedo surovo-presno (pitta tip), ostali pa morajo jesti tudi kuhano (vatta in kappa tip) Lahko se kdo ne bo strinjal, a to sem se učila pri ajurvedskem mojstru iz Indije, ki je v svetu precej znan in cenjen in recimo, da mu verjamem, so pa gotovo še drugi faktorji vmes. Ni pa nič narobe, če kdo misli drugače.
No tale debata je malce ušla, v mislih sem preprosto le imela naslovno temo v forumu, kjer bi si lahko izmenjevali recepte ne pa prepričevali eden drugega kaj je dobro in kaj ni, ker splošnega pravila, ki bi veljalo za vse preprosto ni. Vsak se odloči pri sebi. Marsikdo tudi spremeni svoje stališče glede na nove okoliščine, vsi se učimo... Če pač zanimanja ne bo, tudi nič hudega.
Je pa res, da bi tudi mesojedim kdaj gotovo prijal popoln brezmesni obrok, da se telo (prebava) malce spočije , sploh, če si bolan...no kakorkoli, hvala za odzive