član od 20044272 sporočil
Jaz sem jo tudi delala sama in to prvič, pa je šlo vse ok... Bom še enkrat probala, če bojo kaki problemi, se nič ne spomnim, da bi bilo kaj... Razen, da je takoooo zelooo sladka, kar mi ni všeč... Jaz beljaka nisem prej nič stepala, samo razžvrkljala z vilico, bil je direkt iz hladilnika in sladkor iz omare, že malo sprijet v kepice, sme ga morala razdrobit prej. Niti nisem pustila čakat - čeprav je boljše, če pustiš, kar mi je ostalo, se je lepše valjalo (naslednji dan). Ne rečem, da mora bit tako, sploh ne! Samo razmišljam, kaj bi lahko bilo... Kako ste delale ve? Probajte dodat žlico glicerina, da se bo lepše valjalo oz. da bo bolj elastično ali pa žlico medu ali košček stopljenega masla, ne vem, ugibam...
Druga možnost je fondant, narediš ga tako, da sladkor (v tem primeru alhko kristalni) najprej kuhate v mali količini vode in potem pregnetete... V tem primeru ni beljakov in se verjetno ne reče masa ticina, je pa precej podobno in se da barvat in oblikovat. Je kdo tako delal?
Slamica, kako ti delaš? tako kot jaz? Samo skup zmešaš, pregneteš, daš počivat, pa je, ne?
Veri