Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Živjo spet! Mene tud zelo zebe. Med dieto me itak skos zebe (razen poleti me ni), danes pa še posebej, ker včeraj nisem dovolj jedla na sadni dan. Pa tkoooo lačna sm, a se mi zdi, da mi nič od beljakovinskega ne paše, ker je pretežko za želodec. Ah... Pred par minutami sem se spomnila na jogurt. Jogurt ni težek pa še okrepčal me bo. Potem bi pa bil lahko pripravljen na kaj več. SIrček, recimo. Glede odvajanja vode: poskusi brezov čaj, ki se ga dobi v lekarni. Jaz moram po njem nonstop laufat na stranišče. Mislim, da bi ti pomagal. Anomis, brez zamere, ampak burek ni za na OH dan! Kvečjemu za večerjo je, kot kosilo pa ne. V solati iz testenin je pa vedno kakšna majoneza ali jogurt, kar je tudi beljakovina. Anomis!!! Leeeepo prosim za recept za pogačo iz zelišč! Že sama sem poskusila nekaj takega spacat, pa mi ni uspelo. Pismo, moram nehat brat tale forum. Vedno bolj mi kruli tukaj spodaj Uživite! Izgleda, da bo lep dan Sy Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 29. sep 2004 11:56:43
Občutek napihnjenosti je lahko še povečan zaradi polne lune. V tem času voda še bolj zastaja v telesu.
Zdravo! Imam en problem tako da prosim za kakšno pomoč oz. nasvet. Jutri grem na seminar, ki se prične ob 6 popoldan (tako, da moram od doma že okoli 5). Kaj predlagate glede večerje (aja jutri bo Š dan). a prosim ne mi rečt, da naj nesem kaj s sabo, ker to ne gre. Verjetno bom "večerjala" ob 5, ampak do 8 bom že tako lačna, da bo kriza. Ma bom že nakako zdržala, upam. Če ima katera kakšen predlog, prosim, ker mi bo v veliko pomoč. Sloncica, na to glej da sploh ni prekršek. Saj nikjer ne piše, katere stvari so kot sladice. v bistvu pa že skoraj vsaka tortica vsebuje čokolado+ogromno sladkorja. Glej na to s te strani, pa sploh ne bo izgledalo, kot prekršek. Sy recept za pogačo z zelišči ( v Rinini knjižici) 40 dag polnovredne pšenične moke 1 pecilni prašek 3 stroki česna 1 žlička:rožmarina, bazilike, drobnjaka, peteršilja 1 žlička soli vsaj 3 dl mineralne vode Vse skupaj pomešaj, ter počasi dodajaj mineralno vodo, da dobiš gladko testo. RAzporediš po pomaščenem pekaču, ter premažeš z oljem. Pečeš na 220°C približno 30 min. Pečeno pokaplaš z vodo in pokrito pustiš da se malo ohladi. Zeloooo dobro Jas sem dodala še malo praženega čebula ter oliv, da je okus malo spremenjen. Dober tek! Lep sončen pozdrav, maychi Sporočilo je spremenil(a) maychi dne 29. sep 2004 12:07:34
Maychi! Kaj pa če bi jutri jedla sojo. Če imaš Rinino knjižico, si lahko narediš za kosilo Sojino musako. Kosilo npr. ješ ob 15h. Zraven kosila ne poješ kosa kruha in si ga privoščiš za večerjo v obliki žemlje s sojinim polpetom, paradižnikom in papriko. Tako si lahko na seminar vzameš sojin sendvič; seveda moraš uporabiti prave sojine polpete (ki se dobijo ponavadi na oddelkih z zdravo prehrano in so že pripravljeni in pakirani- pa ne mislim tistih, ki se v vodi namočijo, ker tisti so zanič,sojini izgledajo kot pravi polpetki) in ne tistih, ki so izboljšani s krompirjem itd. Jaz sem ravno tuhtala kaj naj si v soboto vzamem v službo, ker imam škrobni dan in bom cel dan v službi, ker imamo inventuro. Tako, da bo na vrsti sendvič s sojinim polpetom; no saj na lakoto pa tud nam mela časa mislit, ker bom busy. Lp! Anja
MAYCHI, kaj točno pomeni pri pogači : 1 žličko rožmarina, drobnjaka, pterešilja.... - vsakega po žličko, ali 1 žličko mešanice teh začimb.
Robida, vsega je po 1 žličko, se mi je mudilo, oz. po okusu. Jaz sem vsega dala dosti več, ker ima potem pogača boljši okus. Dodajaj začimbe po želji, jas sem dodala še rožmarin, mešanico provansalskih zelišč...v glavnem vse kar sem imela tisti čas pri roki. Slončica hvala za idejo. Sama sem se še spomnila na riževe vaflje-ali kako se že reče, no nekaj iz riža. Samo, da ne bom lačna. Še enkrat hvala, ker sem res bila brez ideje. Lp maychi
JamieO - pozdravljena in pohvaljena! Dober uspeh za tako dober in poln dobrot dopust. Mislim, da je OK ,da podaljšaš še za en mesec. Pri meni pa bo počasi že en mesec naokoli po dieti, a je kar kul. Še nisem presegla dovoljene meje , konf. št je 42. Bom pa po novem letu še enkrat dala skoz to kuro - bom videla a za 3 mesece ali manj. V glavnem nimam kakih sadnih dnevov, ločujem kolikor toliko in gre. Glede kostanjev - nikar ne pretiravajte, so dokaj kalorična bomba. Je pa definitivno škrob! Jaz jih tudi naravnost obožujem, predvsem pečene - a kaj ko jih takrat lahko na tone pojem! Previdnost ne bo odveč!! Marone pa že imajo na tržnicah - za prvi lušt.
juhu! Robida, glede zeliščne pogače: vsakega 1 žličko. lahko si pa sama zmisliš, kaj dš notri in koliko. Jaz sem dala vsega več pa še ostale začimbe in mi je bilo super. imam zelišča in zažimbe zeloooo rada. Pogačo lahko narediš tudi brez začimb. Jaz sem se pa ravno najedla, je bilo tako dobro. So mi v menzi ves riž prodal, pa sem si vzela kar brokolijevo juho, kruh in veeeeliko solatao, kjer sem vse živo zmešala (seveda samo kar lahko na š dan). Aja, pa glede tistega bureka na OH dan: če lahko kruh na B dan ješ, lahko tudi na OH dan burek za kosilo. saj v torticah in sladoledu so tudi mlečne stvari, zakaj potem bureka ne bi smel. lahko tudi jabolčnega. In večina nas ne je kosila in isto tudi za večerjo-ker pridem domov šele čez 17.00 praktično jem samo večerjo. Na OH lahko povsem mirne vesti poješ burek ali zavitek ali... za kosilo in solato za večerjo. no, moje mnenje, itak ima vsaka svoje mnenje. lep dan, kajne? izkoristite ga, če lahko, za kak doooolg sprehod po naravi. Lep pozdravček, S.
Danes je moj 9. dan in počutim se kar v redu zgubila sem okoli 3, 5 kg- kar o.k., saj tudi jem manj kot je "predpisano". Za kosilo pojem 1/3 tistega kar sem včasih (ločena živila, brez maščob, smetane ipd.), večerjam pa sploh ne. Tudi z lakoto nimam prevelikih problemov saj se mi zdi, da sploh nisem nikoli lačna. Mogoče se mi je zgodil tisti klik v glavi o katerem vsi pravijo. Tako da pri meni zadeva deluje - vsaj zaenkrat. Enako želim ostalim. afrodita
Joj, skoraj sem zabiksala, sem mislila da imam OH dan, je pa škrobni. Kar malo sem tuhtala, da vedno po slaščici pride sadni dan,potem se pa spomnim, ker sem ga imela ravno v ponedejlek, da je danes škrob :) Bom pa rižeka jedla, sicer zopet prepozno, ker bom prišla domov šele okrog pol šešstih, bom pa manj :) Lačna pa še nič nisem, sam napihnjena, in potem ti daje občutek to kot da še nič nisi shujšal, sam čez to moram jit, pa bo, ne smem obupat. Lep,prekrasen dan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti