Čau punce!
Meni so se kar usta sama razlezla v nasmeh, ko je Lars napisala, da ob prebiranju receptov od kolegic s forma postane lačna. JAZ TUDI.
Drgač je danes moj tretji dan - OH dan. Vse veste kaj to pomeni, ne? ;-)
Danes je na vrsti nekaj pregrešno dobrega. Čokolado bom danes izpustila, same ne maram jest, dobra mi je samo na kakšnem pecivu. Sicer pa bom za sladico zvečer popečene slive, prelite s sladko smetano z dodatkom cimeta (zrele slive izkoščičite, položite v manjši pekač, posladkate, lahko dodate tudi zdrobljene albert kekse - ki vpijejo sok, ki nastaja pri pečenju in ublažijo kislino toplih sliv -to potem prelijete s sladko smetano in daste v pekač zapečt). Tale sladica je zelo hitro narejena in dobra, prav gotovo pa bistveno manj kalorična od kakšne tortice. Poizkusite. Če imate slive rade/-i, vam bo verjetno všeč.
Moje sadje v dopoldanskem času je sedaj v glavnem grozdje (hitri sladkor pomaga, če ničesar ne poješ do 16.000 ure). Včasih kakšno banano (vendar jih ne maram preveč, ker mi gosto sadje v glavnem ni všeč) ali grenivkin sok.
In še moj nasvet tistim, ki ste lačne/-i zvečer. Jaz zvečer spijem skodelico toplega čaja iz kamilic in janeža, čisto malo oslajenega z medom. Meni pomaga. Pa še prebavo in želodček pomiri. Opazila sem pa že tudi (pred časom 3MD), da se zjutraj prav lahkega počutiš tudi, če zvečer spiješ krožnik bistre juhe. No ampak to bo verjetno za nas, ki hujšamo s 3MD že prekršek?
A še katero danes tako zebe kot mene? Sem čisto premražena, čeprav delam v pisarni.
lp, Matisa