Carbonara s krompirjevimi tortelini
Živjo
Prepozna kdo tole knjigo?
Kuharica, Milena Matoh, Mira Šilc, Anica Šuštaršič- Mohorjeva družba Celje, redna knjižna zbirka za leto 1986.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiHa, po enajstih letih obujena tema, pa celo opažam, da nisem nič prispevala ...
Ne vem, katera bi bila moj anajljubša kuharska knjiga, vsekakor med njimi ni, naj mi oprostijo oboževalke, Vendelinine in Nikolinine. Mi prerosto "ne "sedejo", ne vem zakaj ne, brez nekega razloga. Iz Felicite Kalinšek sem si zgolj prepisala nekaj zadev, in mi je bilo dovolj.
Za osonove prisegam na mojstra Ivačiča, pa na staro dobro Kuharsko enciklopedijo, ali kakšen srednješolski učbenik, sicer so pa moje področje bolj kulinarike posameznih dežel ali specializirane kuharice.
Seveda pa ima poseben prostor v mojem srcu moja prva kuharska knjiga, kupljena še v srednješolskih časih, v kateri sem res prebrala vse pomembne osnove, in sicer Nova velika kuharska knjiga (Roland Goeoeck), prevedena iz nemščine, letnik 1976.
Iz zirke nad 220 knjig res težko izberem najljubšo, vsaka mi nekaj pomeni.
mamamiaTrixi najlepša hvala za informacijo :)
Muca_CopataricaNajljubša kuharska knjiga je Jaime Oliver Srečna kuhinja no to knjigo je nekoč davno tega prinesel miklavž še pokojna stara mama je bila živa in gledala njegovo kuhanje po tv ju ja to so lepi spomini .Od novejših mi je zanimiva knjiga kjer so recepti serije Razočarane gospodinje pa tudi ostale knjge niso slabe
bela120Pri nas doma imamo celo polico kuharskih knjig, tematskih in splošnih, ki so se nabrale z leti, nekaj še iz kake prejšnje generacije. Zaenkrat jih pustim tam, kjer so, čeprav le še redkokdaj vzamem katero v roke. Morda se motim, a zdi se mi, da v času interneta postajajo klasične kuharske knjige manj aktualne, saj recepte veliko hitreje dobiš preko računalnika. Vsaj zame to velja. Lahko rečem, da še največ receptov za jedi, ki me zanimajo, dobim prav na tem portalu
situlaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Domači prijatelj z orehi in čokolado