Insanity vadba

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

22. feb 2013 16:45

Jasna82 je napisal/a:

Pri nas kuham sicer jaz, ampak imam tudi malega, ki mora zaenkrat še vse od kraja jest in bi blo čudno, da bi si jaz nekaj posebej pacala, pa tudi partner je "fizikalc" (v rudniku dela) in se mi zdi prav, da dobi konkretno hrano za kosilo.

Tudi jaz od novega leta naprej postopoma uvajam bolj zdravo hrano. Že nekaj časa ne uporabljam moke za zgoščevanje, npr. zrezke v omaki zgostim z bučko in korenčkom, v zelenjavne pa dam pest rdeže leče. Kupila sem tudi kokosovo maslo, ki se ga počasi privajam, ponavadi pozabim nanj. Uporabljamo pa seveda olivno olje, samo za solate ne, takrat uporabim navadno olje. Pa tudi panirano ne jemo velikokrat, včasih spečem kak pomfri (redko) ali pa npr. ribje palčke dam v pečico pečt.

Pred vadbo je pa meni zadnjič ustrezala tudi nepasirana skuta, z naribano jabolko, malo medu in cimeta. Te fajn nasiti in tudi da energijo za vadbo. Hm... samo grapefrut za po vadbi? Ni to premalo? Meni itak ni najbolj všeč, bi raje s pomarančami zamenjala

 
Jasna82

 

Olivno olje nima nobenega učinka, če na njem pečeš oz. ga kakorkoli toplotno obdeluješ. Zato bi bilo najbolj koristno ravno na solatah in ga je za kuhanje in pečenje enostavno škoda.

JJ

anchykas art  

član od: 19.2.2013

sporočila: 8

23. feb 2013 16:36

Ravnokar oddelala vadbo. Počutin se ok...utrujeno ampak ok :)...musklfiber me ne muči preveč:)

Hvala za spodbudo. Trudim se kar se da, včasih me prime, da bi počivala, pa vseeno poskušam naprej, pa včasih gre.

Edino po vadbi mi hrana ne diši...nemorem nič v sebe spravit:/

Na prehrano sem začela pazit že nekje 1 mesec pred Insanityjem..jemljem kapule omega 3, ker rib ne maram. Moje pregrehe glede čokolade so omejene, tako da upam na čimboljši uspeh :)

Dosti uspeha vsem in pa DIG DEEPER!

anchykas art

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2013 20:40

anchykas art je napisal/a:

 

Edino po vadbi mi hrana ne diši...nemorem nič v sebe spravit:/



anchykas art

 

Zato, če ti hrana takoj po vadbi ne diši, pa res ni nič hudega.

 

Kaj pojem po vadbi, je odvisno od tega, kdaj sem migala: Pozno popoldne (ob 18h ali kasneje) ali zjutraj.  Po večernem miganju se napijem vode ali čaja ali kisle vode, navadno ne jem nič preveč konkretnega, razen mogoče kake oreščke, navadno se v shrambi najdejo mešani ali pa samo arašidi in kak kozarček vina.

 

Po jutranjem spinnu, ki je ali ob osmih ali ob pol desetih si naredim zgodnji lunch, malo pred dvanajsto. Danes je bila recimo solata iz surovega zelja in surovega brstičnega ohrovta z doma pripravljeno vinaigrette polivko (pravzaprav je bil namesto kisa limonin sok), žlica naribanega parmezana in žlica na lističe narezanih mandeljev. Da sem potešila svoj "sweet tooth" še  cirka deci in pol cottage sirčka z malo vanilije in splende.  Ker sem prišla tako premočena, da me je dragi vprašal, če sem stala na dežju , sem popila še kak liter in pol tekočine v roku cirka 45 minut. Za zajtrk sem imela samo  4x espresso z deci mleka. Med biciklanjem sem popila še tri četrt litra vode.  

Sicer je solata z dobrimi, malomastnimi proteini najpogosteje moj opoldanski obrok. 

 

 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23. 2013 20:41

siLuna  

član od: 24.11.2011

sporočila: 19

24. feb 2013 21:10

Pozdravljeni!

 

Sem 25.letna punca, ki je svoje kilograme pridno nabrala v sredni šoli. Kako? Ob 11-tih zvečer spekla palačinke in vse sama pojedla,... razen športne vzgoje, nič migala. Takrat mi je blo vseeno, se s kilogrami nisem obremenjevala - blažena nevednost.

Vse na smeh mi gre, ko se spomnem kaj sem govorila; jaz nikoli ne bom hujšala, kakšna dieta! Vi ste nori,..

Zarečenega kruha se največ poje. Pred približno šterimi leti, ko se je pojavil hit ločevalne diete po medijih sem jo tudi sama poskusila. Dieto večkrat ponovila, pred poletnim časom. Nikoli izpeljala do koca,ker sm dosegla pladformo (upam, da sem prav napisala) ni se mi videlo smiselno, da ne smem jest kaj želim, kilogrami pa ostajajo isti.

Takrat se je vse skupaj zaželo, se nisem niti zavedala. Na iziv prijateljice sem se prijavila na 6. Dm-ov tek in pretekla 5km :D, tako sm v 2011 začela tudi migati.

Januar 2012, sem bila pod vplivom novoletnih zaobljub ali mi je enostavno posvetila žarnica. Začela z 72,7kg. Vem, da se marsikdo ne bo strinjal z napisanim,... nisem jedla po 18-ti uri. V februarju poskusila zelnato juho, jo jedla en teden, več nism zdržala. 71,2kg. V marcu začela s pripravami na 7.Dm-ov tek. Aprila končno dočakala šestico - 69,8kg!!! :D Junija sem se srečala z Insanity-em. Katerega sm vzela kot izziv, ker sm slišala da nekateri ne morejo narediti fit testa, slabo, bruhajo. Moj prvi fit test, hmmm - dobro mi je šlo, pri push- up jack mi je slabo ratalo, tako da jih nism delala. Pri zadnji vadbi sem nabrala še zadnje košče moči in naredila fit test do konca :D imela uvajalni teden, pri tem je tudi ostalo. Septembra sem se udeležila Eko maratona - pretekla 10km!!!! Skoraj dušo izpustila, ampak jih pretekla.

Oktober sem začela z insanity-em. Zdržala in pridno telovadila en mesec, ko je napočil drugi,... nism bila pripravljena oz me je lenoba premagala. Veseli december se je pri meni začel že na sredini novembra in vse do konec decembra.

Ena izmed novoletnih zaobljub za leto 2012  - idealna teža 65kg. PRESEGLA LASTNA PRIČAKOVANJA -- 63kg!!!!!! :D

Letos sem začela z brazillian butt lift-om in pridno delala vaje. Dokler nisem zasledila nove informercial od insanity-a, katero sem večkat pogledala. BUM in sem se odločal da bom začela (63kg).

Fit test mi je bil do sedaj najtežji, zakaj? Ker sem vedela kaj me čaka. Psiha je delala svoje, strah. Slabina med vadbo, po vadbi ležala na tleh in počasi prihajal k sebi.

Največ težav mi povzročajo sklece. Pri pure cardio sem sama sebe presenetla, mislila da bom potrebovala več počitka. Ustavila se pribljižno zadnjih 10 sekund posamezne vadbe.

Danes imam rest day. Ponosna, da je prvi teden za mano!

 

Za prvi post sem se več kot dovolj razpisala. Hvala za vašo potrpežljivost. Si tipkamo in se vzpodbujamo!!!

LP

 

 

 

 

siLuna

DBpek  

član od: 19.6.2012

sporočila: 994

25. feb 2013 9:20

Pohvalno siLuna.

Kar vzrajaj in sigurno prideš pod 60. Kot sem že napisal je  treba le  priti čez prvih pet tednov in potem bodo kilogrami leteli dol. Pa psiha te ne sme premagat, saj se v 6 tednu začne garanje.

DBpek http://easy-recepti.blogspot.com/

dete  

član od: 5.6.2008

sporočila: 59

25. feb 2013 10:10

SUper siLuna. Držim pesti, da ti uspe  in meni tudi :)

 

Sem v tretjem tednu in komaj čakam recovery teden, da vidim rezultate.

dete

Jasna82  

član od: 26.11.2009

sporočila: 38

25. feb 2013 11:59

Bravo siLuna, kar s polno paro naprej

Dete, jaz imam danes 3. fit test in s tem začetek drugega meseca. Bomo vidli kak bo šlo naprej.

Sem se izmerila včeraj in stehtala, trenutno imam 74,5kg in približno -3cm v bokih in v pasu. Za koliko se bodo izboljšali rezultati pri fit testu pa javim v prihodnjih dneh.

 

Lp

Jasna82

Jasna82  

član od: 26.11.2009

sporočila: 38

25. feb 2013 12:29

Bravo siLuna, kar s polno paro naprej

Dete, jaz imam danes 3. fit test in s tem začetek drugega meseca. Bomo vidli kak bo šlo naprej.

Sem se izmerila včeraj in stehtala, trenutno imam 74,5kg in približno -3cm v bokih in v pasu. Za koliko se bodo izboljšali rezultati pri fit testu pa javim v prihodnjih dneh.

 

Lp

Jasna82

anchykas art  

član od: 19.2.2013

sporočila: 8

25. feb 2013 13:15

siLuna...tudi jaz ciljam na 65 kg oziroma še manj, če bo šlo...ker sem se v letu in pol zredila nekje 8 kg...z Insanityem si uspela toliko kg zgubit??

anchykas art

siLuna  

član od: 24.11.2011

sporočila: 19

25. feb 2013 21:06

Prvo kot prvo, HVALA vsakemu posebaj za vzpodbudne besede! Skupaj nam bo uspelo! :)

Ravnokar odtelovadla, skočila pod tuš in zdej uživam v večerji (cottage cheese, banana in chia semena + pikico agavinega sirupa).

 

anchykas art je napisal/a:

siLuna...tudi jaz ciljam na 65 kg oziroma še manj, če bo šlo...ker sem se v letu in pol zredila nekje 8 kg...z Insanityem si uspela toliko kg zgubit??



anchykas art

anchykas art, seveda da ti bo uspelo priti do 65kg!!

Z insanity-em sem v enem mesecu kaj sem ga izvajala pridobila dober kilogram - mišična masa. 8kg sem izgubila v enem letu, da nisem jedla po 18ti uri in migala vglavnem s pripravami na tek.

Kako ti gre, če se ne motim smo začele na isti dan - 18.2?

siLuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti