Kaj danes za zajtrk

Iz chia semen z dodatkom vode naredimo gel. Ta gel nato funkcionira tako kot jajce, vsaj kar se vezave testa tiče. Podobno se v veganskih receptih dodaja banana, za sočnost in vezavo. Seveda ne moremo narediti kakšnega penastega biskvita. Mafine, palačinke in podobne stvari pa komot.

Je pa res, da je chio najbolje pojesti surovo, s pregrevanjem se namreč uniči mnogo koristnega.

Vesnuska

Dan začela skupaj, končno! Bela kava, italijanska verzija marmornega kolača (skoraj brez sladkorja), sveže slive in grozdje, kozarec jogurta. 

Saša

@limnol: Ti je že Vesnuska odgovorila. Pa ne razmišljati tako ozkogledno. Jajca se da enostavno nadomestiti v veliko jedeh, kjer si ne bi nikoli mislil. Še en nadomestek jajc pri peki določenih jedi je avokado.

Pa še moj zajtrk: sveže utrgano jabolko, pirin kruh s hrenom in namazom iz paprike, proja.

Terman

Jabolko, kefir, rozine, sojini kosmiči in cimet... mmmm

blossom

Prosena kaša z domačim jabolkom in rozinami.

Vesnuska

Danes:

ežoj

Jaz danes kos kruha z povsem navadno pariško. Veliki lonček kave in kot vedno 2 deci mineralne.

MULTI_reloaded

MULTI_reloaded

O ežoj močan zajtrk, sam ne vem kako gre skup mleko in pa paradižnikova solata.

Jaz pa čebulno cebato in trikotnik sirčka in pa seveda prej kavica.

irena66

Danes se je kolega Ežoj moral podkrepit, ker greva na izlet z my little plane

Jaz vozim.

MULTI_reloaded

MULTI_reloaded

Ja   pa ne pozabi vzet  Concor in Enap .

Je to ??? Ali....

Engie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti