27. apr 2011 15:59
Ela113, predvidevam, da boš ti na podelitvi diplome mama/teta? In na svatbi svatibnja?
Sedaj ti je verjetno že jasno, da ti v garderobi manjkata dva kosa. Ena je mala črna, druga je mala plava. Oblekica.
Iz zapisov tule, pa tudi tega, kar mi punce pravijo na šopingiranjih - punce pravijo, da v trgovini ni nič za njih zaradi tega, ker tistega, kar je, ne znajo najti. Je res, da bodo v prvem planu stvari številka 36 in 38 (to gre na lutke), ampak v trgovini prodajajo tudi druge stvari. Kar sem pa večkrat opazila, je pa to, da si punce ne znajo sebe predstavljati sebe v dobrih izvedbah. Za to pa številka konfekcije ni tako važna. Praviš, ela113, da ne misliš sebe spravljati v modele zero size. Bog ne daj. Ampak v svoji 44-46 ali katero št. pač imaš, pa velja izgledati spektakularno. Poznala sem gospo, ki je bila ves čas nekje med 46-48 in je bila v svojih petdesetih in nekaj tako seksi, da se je kar kurilo. Okej, moški vseh starosti od 17let naprej so o njej sanjarili zaradi fenomenalnega oprsja, ženskam je pa dajala vzor in lekcije o ženstvenosti. In ja, delala je v računovodstvu (skratka, srednji sloj, pa nič posebnega)
Zdaj, upam, da si ukapirala pravkar povedano, sedaj pa uporabljaj. Doma čekiraj svoje najboljše adute in potem razmisli, kako se to lepo poudari z obleko, frizuro.....
Za evente, ki jim boš prisostvovala, svetujem bodisi malo plavo ali pa malo sivo-srebrno. Čim manj naj bo na oblekici nekih detajlov, bleščič, bolj kot je minimalistično, bolje je (ker potem lahko kombiniraš z nakitom). Male plave in male sivosrebrne ti svetujem zaradi tega, ker gre za temni barvi (vedno se oblečemo v barve, ki ožajo), ki preneseta tudi toplejši del leta. Tudi so sedaj pogruntali dobre rešitve z rokavi: npr da se naramnica zgoraj razširja v rokav, medem ko je odprtina pri podpazduhi odprta, tako da se obeleka ne "zašvica" takoj. Ponavadi dobiš v trgovini obleke v kombinaciji s podaljšanimi jaknami, ki so bolj plaščki (tako, da je dolžina enaka kot pri oblekici ali malce krajše) iz enakega materiala. Zlasti je tega veliko v velikosti od 44 naprej (Mariposa v P&C, Mura, Bandolera, Punto Roma...) Razne "bolerčke" pri velikostih, večjih od 40 navzgor zelo odvsvetujem. Ne pomagajo, prav hudičevo poudarijo točke, kjer se nabira špehek. Vzorce tudi. Oblačila z vzorci na fotkah (slikali se boste tako na podelitvi diplom kot na svatbi) deluejo ....blesavo do ceneno (manekenke so hudičevo dobro plačane tudi zaradi tega, ker zmorejo obleči oblačilo z vzorci, ostali svet pa na tem testu ponavadi pogrne). Poleg tega, oblačilo z vzroci si vsi zapominijo in ima stvar letnico, mala plava pa nima letnice.
Oblekcio kombiniraš z rdečimi čeveljci in kakšno malo torbico z bleščicami.
Hope this helps.
Crocsi me pa v resnici plašijo.
Vendelina jr.