Moj domači kruh
Hja, kako naj limonin sok (citronska kislina) razkisa telo? Hmmmmmmm.
Kako deluje na maščobo? Katero? Kis je vodna raztopina, polaren, se ne meša z nepolarnimi maščobami. Hmm.
Paradižnik je v naših krajih 500 let, v evolucijskem smislu (ko razlagajo nastanek krvnih skupin, povezano s poljedelstvom, živinorejo, lovom,....) je to komaj več kot nič časa, 20 generacij, recimo.
In kako pojasniti tole: ABO blood types are also present in some animals, for example apes such as chimpanzees, bonobos, and gorillas.[1] (vir: wiki ) Hmmmmmm.
Pa dober tek, privošči si paradižnik (čeprav je zdaj tako voden, palstičen, da....), NETTY.
Netty, mene pa zanima ta knjiga o osteoporozi. Če jo imaš, prosim napiši avtorja, da jo bom vzela v knjižnici. Zadnjič so namreč na mrtvo iskali knjigo Erike Johnson Debeljak, ker sem napačno povedala naslov in sicer sem prosila za Tujko v domači hiši, namesto Tujko v domačinovi hiši. So me hoteli prepričati, da je nimajo ne oni, ne njihove enote. To pišem zato, če me bo kdo hotel opozoriti, da je dovolj samo naslov. Že vnaprej hvala. In lep pozdrav tudi tebi! ![]()
![]()
Naslov je Tujka v hiši domačinov sicer.
Knjiga, ki te zanima, naor, je pa tale. Je edina s tem naslovom na netu, bo že prava. Koliko so avtorji res strokovnjaki s področja osteoporoze, ne vem, glede na izobrazbo zanesljivo niso.
menola, me veseli, cela Kvarkadabra je vredna branja, se strinjam.
Netty, imam krvno skupino A in imam premalo želodčne kisline. Kot sem že na začetku foruma napisala, se prehranjujem po tej dieti. Na morem rečt, da se držim 100%, vendar sem črtala iz mojega jedilnika krompir, redče meso, pomaranče, mandarine, zelje, banane in paradižnik. Lahko pa povem, da se res bolje počutim. Po obroku nisem utrujena in nasplošno imam več energije, če bom pa še shujšala, sem na konju. Pa tudi do kosila jem samo sadje.
Vem, da je za marsikoga to larifari. Kakor za mene kakšna druga stvar. Sosedje bi rekli."Sto ljudi, sto čudi"
Važno, da smo srečni!
karnakKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moj domači kruh

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami