Kaj jesti za večerjo in, da je zdravo?

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

27. feb 2011 13:01

U, dzezy, a ne bi šlo malo bolj tenkočutno? Saj vsi pademo na reklamo, ampak ne kakršnokoli....

Lakica  

član od: 24.7.2008

sporočila: 254

27. feb 2011 14:04

zelenjavo, ribe, pusto meso. nič ogljikovih hidratov Lakica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. feb 2011 9:44

Zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ in večerjaj kot berač....

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

28. feb 2011 11:41

Ops, a nista bila včasih kralj in princ pri kosilu za isto mizo z istim menijem? V naših krajih so rekli: zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjajo kot berač. Drugi kraji, drugi običaji. Lep dan, Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

28. feb 2011 12:01

limnol je napisal/a:
V naših krajih so rekli: zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjajo kot berač. Drugi kraji, drugi običaji. Lep dan, Sonja
Točno tako je meni stara mama govorila... zdaj po 20ih letih spoznavam, kako prav je imela JanisJoplin

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

28. feb 2011 13:31

Pri nas smo pa rekli: zajtrkuj kot cesar, kosi kot kralj in večerjaj kot berač ...

Mamamia

mamamia

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

28. feb 2011 15:31

Nič. hedonist

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. feb 2011 16:12

Ja, tudi jaz poznam tega, ki ga je napisala limnol.  Kralj, meščan, berač.

 

naor

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

7. maj 2012 11:18

Zaradi vsega bombandiranja o zdravi prehrani, moje pikolovskosti, doslednosti, železne volje, dosti športa, sem sedaj pri 190cm prišel na alarmantnih 59kg!!! Vrgel sem vegi cez balkon, zalučal sojino mleko v kot, nadomestek za jajca v temnico shrambe, prevetril kuhinjo in hladilnik, nabavil jajca, si prebral kako in kaj z vrtami mesa, se navdušil nad ita. in fra. kuhinjo, končal z takšnimi in drugačnimi režimi prehranjevanja, se najbolj znašel v okolju MONTIGNACA, pri čemer mi gre predvsem za kombiniranje in trebušno slinavko, našel ljubezen v kuhanju in razmolikosti okusov, odkril fra. paštete, ugotivil da se da tudi kuhati za enega, se topil ob ponovno odkritem dejstvu kako dobra je lahko kranjska klobasa z dionsko gorčico in skledo solate, se popraskal za ušesom ob smešno lahkem pripravljanju različnih obrokov, si najdel nove prijatelje in sovražnike na kulinariku, odkril BLOGE o prehrani in jih začel aktivno spremljati/komentirati, našel veselje v "OKO PAPCA ZRAVEN" dekoraciji, začel prebirati o vrstah vina, o tem kaj piti ob takšnem in drugačnem mesu, kaj piti ob takšnem in drugačnem pecivu, odkril ljubezen do peke, ugotovil da je kruh nekaj neverjetno dobrega in da priprava doma sploh ni bav bav in da vonj ob peki, naredi dom še bolj domač in prijazen, da samo kruh in fra. slano maslo z skodelo vročega kakava pričara takšno idilo, da bi lahko jokal od užitkov, da kategorično zavračanje vseh praznih oh-jev, zgražanje nad belim in križanje ob vseh slanih prigrizkih na zabavah, kjer so se prijatelji potrudili da so naložili mizo, ne vodi nikamor kod v TI SI JEBEN ČUDAK. Da koruzni stiropor sicer ostaja na meniju in naložen z kosom gavde/kozjega/ovčjega/ementalera/fitness sira, ter v drugi roki ležeče olive,kisle delikatesne kumare, šnita bučke,rdeče paprike, zelo tekne, prav tako ostajajo na meniju sportne ploščice, oreščki, zelenjava,sadje, ovseni/rženi kosmici in ja, tudi pri tem ostajam da delam sladice,peciva,testenine brez bele moke. Pri vseh teh mokah katere sem odkril v zadnjih mesecih, človek ne more drugo, kot da se mu rit smeji in vsaki teden drugo moko uporabi in nekaj zacumpra. Jejžeš, počasi bom odprl privatni RDEČI KRIŽ, saj pečem kot madam v LA CUCINA, živim pa sam. Morda začnem moje dame iz Kulinarike vabiti, saj bom tako najhitreje napredoval.

V branje priporočam, tako lahkotno, prijetno, žepno, z prisrčnim izgledom in naslovno stranjo, VSAKDANJE POMEMBNO od meni (nekaterim tukaj veliko manj) všečne Prekmurke, kuharce in simpatične navihanke VALENTINE NOVAK.
Predvsem večkrat preberite kolumno na strani 60 z naslovom SLADKOR NE VSEBUJE MAŠČOB.
Zelo dobro napisano. Glede na preštudirano literaturo, ujetost v paradoks prehrambene industrije in bombandiranja o prehrani iz vseh strani, globok padec v obsedenost z zdravo prehrano, sem v tej kolumni našel še eno potrditev o pravilnosti moje odločitve.

Vsem damam slavistkam se globoko opravičujem in snamem klobuk večkrat, ker moja butasta malenkost ne postavlja ločil na pravo mesto, ker moja malenkost ne oblikuje povedi pravilno, ker moja malenkost ne napiše imena praznikov pravilno ali ker moja malenkost preko tipkovnice na zaslon preliva litre in litre mleka in medu, ter z svojo otročjo in večno romantično dušo, vzpodbuja nastanek žolčnih kamnov pri marsikateremu uporaniku Kulinarike. Well, get used to it ;)

Mamamia: Tvoje razmišljanje me pa tudi vedno bolj navdušuje, edino sam trmarim pri vsem rjavem in temnem :D. Ampak drugače, jesti raznoliko, dosti zelenjave in sadja, ter kombinirati z visoko kuhinjo pa bomo imeli občutek da smo v MIŠELINOVI kuhinji, da delajo z nami kot z kralji in da so boljše stvari na svetu kot pa zlata AMERICAN EXPRESS, PORSCHE in blink blink po celem telesu.
HVALA, ker inspiriraš...
Tudi druge mademoiselle (dobro veste katere mislim) hvala za inspiriranje in pomoč!

 

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

fulartish  

član od: 6.5.2012

sporočila: 3

7. maj 2012 11:43

Everything in moderation and moderation in everything.

 

Ga ni živila, ki ga ne bi jedla, ampak ves čas kolobarim in menjavam. Tudi kak vegetarijanski dan včasih prav paše. Pa pol kak steak. Hehe!

fulartish

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti