Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton
Pravzaprav si jaz to komot predstavljam.
japajaJaz imam tudi občutek da si jih, zmrzovalne omare vem da so precej polne ponekod...
Vse se vrača - kmet podi kostanjarje, stanovalci mestnih naselij pa kmete, ko poskušajo parkirati na njihovih parkiriščih. Število zmerjanj in spuščenih gum je dokaj primerljivo na obeh lokacijah. Utemeljitev, zakaj si eni kot drugi lastijo pravico nad določenimi površinami pa enaka.
zzak1977: tvoja je malček prehuda. Še sploh ob tem, ko sem nedavno iz prve roke slišala, da nekatere lovske družine zaradi pomanjkanja lovcev in njihove volje niti ne morejo opraviti predpisanega odstrela divjadi!
CilaNo, sama pač ločim med češnjo na vrtu, jablano v sadovnjaku in drevjem v gozdu. Če nič drugega, je vrt in sadovnjak nekdo zasadil, gnojil, obrezoval, škopil,..... Nisem še videla vsega tega koga počet v gozdu.
In ljudje, mislim da je bilo tule prvotno govora o GOZDU! In gozdovi običajno niso ob hišah, kjer bi človek lahko spraševal za dovoljenje. Koga naj na primer vprašam, če lahko naberem malce gob na Pokljuki?
Mimogrede; pred kratkim sem na neki spletni strani preverjala neko lastništvo in se med drugim igrala s sosednjimi parcelami - gozd v naši bližini (komaj bi mu rekli gozd) ima 16 (!!) lastnikov - za 9 od njih moj oče, domačin še nikoli ni slišal. Bogsigavedi, če ti lastniki sploh vedo kje so podedovali pet dreves.
Najbolj bosa pa mi je tista o kupovanju kostanja, gob, borovnic - češ "jaz sem pa boljši, ne rabutam v tujih gozdovih ampak kupim na tržnici". Me resno zanima, koliko prodajalcev na tržnici ima toliko svojega gozda, da ves kostanj, gobe in borovnice, ki jih prodaja, nabere izključno na svojem. Bi bila zanimiva anketa na ljubljanski tržnici.
Issi
Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 08.okt 2010 20:03Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton

Tarte tatin z jabolki