Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom
| sonci je napisal/a: |
| Meni osebno je najboljši zeleni čaj, ki ni v vrečki, ga najlažje doziram po svojem okusu, listki lepo potonejo (če pa ne, pa mal pljunem čez ramo, kot nekoč Kitajci - bo morda Vanja vedela povedati, če to še vedno počnejo - sonci |
Na kitajskem čajnem obredu so dali listke čaja v cedilo, v majhnem curku prelivali z vrelo vodo in takoj ponudili. Čajni listki se torej niso namakali v vreli vodi. Od petih okusov sem si zapomnila samo dva: z jasminovimi cvetovi in pa Lychijem, slednjega sem tudi kupila in ga pijemo kot ledeni čaj. Je krasnega okusa in ga lahko piješ na litre.
Na Japonskem sem pila samo res tipičen zeleni čaj, vsakokrat v upanju, da bo končno boljši. Po enem petem poskusu sem obupala. Okus bi lahko opisala takole: Nabereš travo, jo v možnarju zmečkaš, preliješ z vročo vodo, precediš in ponudiš. ![]()
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 12. 2011 00:02
| rimljanka je napisal/a: |
Cbela, kar takole, brez analiz pa le ne sodi, no. Pa ne, da se greš takole prikrito reklamo? Ne reci, da ne......ker ti ne bom verjela. |
![]()
Limnol, jaz sem ga pila samo v res nobel restavracijah (ala Four Seasons Hotel
), kamor so nas peljali gostitelji. Ves cas sem razmišljala, da je bilo kot v pravljici Cesarjeva nova oblacila. Rabili bi nekoga, ki jim pove, da v resnici pijejo le prežvečeno travo, prelito z vodo.
Govorila sem pa o okusu, ne o pripravi zelenega čaja na Japonskem. Kako ga pripravljajo Japonci, nimam pojma.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom

Peresniki z omako puttanesca