Vedno, ko pečem kruh, je rezultat tudi zelo trda skorja. Se da temu na kak način izogniti? Hvala za pomoč.
LP
Drejček
Vedno, ko pečem kruh, je rezultat tudi zelo trda skorja. Se da temu na kak način izogniti? Hvala za pomoč.
LP
Drejček
1. Po moje ga predolgo pečeš ali pa je temperatura previsoka. Nabavi ali izposodi si termometer ter preveri, če se temperatura zraka v pečici ujema s temperaturo, ki je označena na gumbu.
2. Če daš na dno pečice posodo z vodo, bo vlaga v pečici naredila svoje in skorja ne bo tako trda.
Super, hvala za hitre odgovore. Kakšna temperatura pa se priporoča za peko? Jaz ga ponavadi pečem na 190-200°C.
Drugače ga pa ne pečem predolgo (vsaj mislim da ne), od slabe do dobre pol ure ...
LP
Jaz kruh pečem na 190 stopinj. Iz kilograma moke naredim običajno 4 štručke, ki gredo lepo v pekač. Preden dam kruh v pečico ga premažem z vodo. Pečem eno uro. V pečico na dno dam vedno posodico z vodo. Ko je kruh pečen ga zavijem v prt in pustim, da se tako shladi. Skorjica je vedno odlična.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Princeske

Peresniki po bolonjsko