Hojla!
Kupila sem doma(bio) pridelano peso,sprva je bila trda sedaj pa je postala mehka pa me zanima kaj je narobe.Kupila sem jo z namenom da jo stiskam sveža za sok.
LP.
mijamarija
Hojla!
Kupila sem doma(bio) pridelano peso,sprva je bila trda sedaj pa je postala mehka pa me zanima kaj je narobe.Kupila sem jo z namenom da jo stiskam sveža za sok.
LP.
mijamarija
Zanima me, kdaj je pravi čas za vlaganje rdeče pese?
Naši prijatelji so letos posadili ( prvič ) eno odlično sorto rdeče pese, seme so dobili iz Ukrajine. Pridelka je več kot preveč, ne oni ne jaz nimamo izkušenj s pobiranjem.
Pesa je namreč že kar precej debela, poskusno sem vložila nekaj kozarčkov
, po 14 dneh odprla in je odlična.
Problem je v tem, da ne vemo, ali je bolje vložiti sedaj, ali pustiti na polju, da se listi posušijo ? Če se pusti še nekaj časa na njivi, ne bo ob tej suši vse skupaj postalo leseno in brez okusa?
Kako se obnese domač sok iz rdeče pese? Nimam namreč prav nobenih izkušenj s to vrtnino...žal, imam pa jo zelo rada.
Hvala za vsak nasvet.
lp Lučka
Glede vlaganja rdeče pese ,kuhanja sokov žal nimam izkušenj.Sem pa videla ,da je Dragička že vlagala,tako kot ti.
Imam pa en drug predlog..če imate veliko peso probaj kaj naredit kaj iz perja te pese.Sama sicer nisem še probala,toda pravijo,da se dela kot iz repinega perja.Lahko dušiš kot špinačo,kremna juha,za slan štrudelj..
Jaz sem delala iz repinega perja dušeno in slan štrudelj z skuto in je bilo dobro.Tudi te recepture naših non so žal že pozabljene
Vrtejbenka
Peso se lahko shrani (tako kot korenje, kolerabo...) v žaganju, vendar je ne smemo prati z vodo ali kako drugače čistiti. Biti mora popolnoma suha.
malagaVrtejbenka, bom poskusila še s pesinim perjem, odlična ideja! Sploh v teh( dragih ) časih in za tiste, ki nimajo lastnega vrta pa lahko tako koristno uporabijo tudi stvari, ki bi sicer končale v smeteh.
Malaga, tudi tebi hvala.
Morda kdo dela tudi sok?
lp Lučka
Za vlaganje pa jo poberite zdaj, da ne postane lesena in vlaknasta.
Med recepti je tudi sirup iz rdeče pese, mislim, da je od stana.r
Menda rdeče pese letos ni veliko, pa me zanima, kje ste jo kupile. Sem iz Kamnika in bom vesela vsake
informacije.
lp pat
patKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Burito palačinke z lososom

Suši z zelenjavnimi polpeti