French toast s sadjem
| rimljanka je napisal/a: | ||
O, pa še kako lahko vpliva. Mikroklima sploh. Od količine in razporeditve padavin, osvetlejnosti rastline, do sestave tal, pa tega, kako hitro se tla osušijo oz. kako dobro zadržujejo vodo po padavinah, od nivoja talne vode, od vsebnosti mineralov,...................še marsikaj bi se dalo našteti. Vse znotraj okvirov, ki jih določa dedni material rasltine. Pa seveda še nekaj, nikjer ne piše, če sta rastlini iste sorte, da imata povsem enak dedni material. |
U, tole moram pa tudi jaz preveriti. In v primeru, da ni cepljena? To pomeni, da tudi potem, ko zraste, ni plodov? Ali so, vendar manjši (kot recimo slive, ringlo, ki rodijo tudi necepljene)? Pa še, se da cepiti v 'domači izvedbi' (mož cepi jablane, češnje ..., bi 'zmogel' tudi asimino?)
Atina| Atina je napisal/a: |
U, tole moram pa tudi jaz preveriti. In v primeru, da ni cepljena? To pomeni, da tudi potem, ko zraste, ni plodov? Ali so, vendar manjši (kot recimo slive, ringlo, ki rodijo tudi necepljene)? Pa še, se da cepiti v 'domači izvedbi' (mož cepi jablane, češnje ..., bi 'zmogel' tudi asimino?) Atina |
Slej ko prej vsaka necepljena rastlina rodi, atina, kakšni so plodovi - to je pa druga reč. Ampak, ne nujno slabi. Vinogradniške breskve so lep primer.
Saj, zato vprašam. Necepljeni ringlo (mirabele) je meni celo boljši kot cepljeni.
Atina
Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 16. 2010 11:58Asimina rodi samo cepljena, necepljena pa le v primeru, če ima opraševalca.
LijanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

French toast s sadjem

Kitajski kruh