19. avg 2009 16:14
Jaz še vedno prisegam na Tila Schweigerja v reklami za spodnje gate...;) Ok smo zabredle... Začetnica
19. avg 2009 16:14
Jaz še vedno prisegam na Tila Schweigerja v reklami za spodnje gate...;) Ok smo zabredle... Začetnica
19. avg 2009 16:35
Nismo zabredle, ne. Kar preberi si naslov. In si ga razlagaj kakor hočeš ![]()
![]()
20. avg 2009 7:22
Ognjič, hvala. In Veny, se opravičujem, ampak zadnje čase so imena moja šibka točka... Mr. Big pa....eh, saj poznate tisto staro slovensko NI vse zalto, kar se sveti...in prosto po Prešernu bi lahko rekli, Ni vse veliko, kar veliko izgleda (razen mogoče tista velika zadnjica, o kateri je govorila V., ha ha). Kakorkoli, vsem, ki smo na tak ali drugačen način XXL, bo pasal kak Vendelinin namig. Ki bo po moje zadetek v polno, glede na to, da je to vprašanje vzela za izziv. Komaj čakam! helenag
20. avg 2009 8:55
Vendelina, a lahko še kako besedo rečeš o nasprotju XXL? O Small varianti, size 36? Kaj posebej priporočljivega? In vse pohvale, tole o oblačilni modi pa res rada berem! Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 20. 2009 08:55
21. avg 2009 20:52
Tudi jaz se priporočam za kakšen nasvet.......176/38, hlače skor vse prekratke, razen jeans variant ko majo podaljšane modele...., hvala
22. avg 2009 15:12
Čvekica, jaz dobim dovolj dolge hlače v Mangu in Zari, pa sem imela včasih tudi s tem probleme... Pa v Stradivariusu poglej, boš prijetno presenečena!
jasna
22. avg 2009 19:58
Skoraj vedno zapazim le govorjenje o XXL (velikih in močnih) ne pa tudi o takih, ki smo majhne in okrogle... Tu šele nastane problem. Ko berem Vendelino imam občutek da bi se morala oblačit kot kak mrtvak in dolgočasno,...ne vem ali samo jaz dobim tak občutek???? Saj vem modni dodatki so že lahko v barvah...Ne vem...Vendelina kaj predlagaš za take? evagirl
22. avg 2009 21:03
| evagirl je napisal/a: |
| Skoraj vedno zapazim le govorjenje o XXL (velikih in močnih) ne pa tudi o takih, ki smo majhne in okrogle... Tu šele nastane problem. Ko berem Vendelino imam občutek da bi se morala oblačit kot kak mrtvak in dolgočasno,...ne vem ali samo jaz dobim tak občutek???? Saj vem modni dodatki so že lahko v barvah...Ne vem...Vendelina kaj predlagaš za take?evagirl |
Jaz bi tudi kak nasvet v tej smeri.
Julija
23. avg 2009 7:44
Nisem vsega brala, pa upam, da spada sem tole vprašanje. Kakšni jesenski čevlji so zdej moderni? Jaz bi si morala ene kupit. Kmalu se bliža 1. šolski dan mojega sinkota in nimam kej obut. Imam sicer ene ki so bolj zimski, ma so stari že pet let. je že ura, da si nove omislim. Sej ni panike, da so po zanji modi, glavno, da mi bojo všeč. Vseeno me pa zanima kaj je zdej moderno. Jah superg mam pa celo paleto barv. Je res ura, da si ene kupim.
23. avg 2009 22:33
Drage moje, sem sprejela Nasjin izziv, da naj zložim kakšen napotek za XXL punce. Potem je padla še varianta za XS punce... In bolj ko razmišljam, bolj se vračam na izhodiščno in sicer, da se lepota nahaja v različnih oblikah, velikostih in barvah. In to mantro in modrost velja upoštevati tudi pri oblačenju. Vseeno pa velja glede na velikosti zasledovati nekaj uporabnih namigov. But before we start, drage moje, imejte se no malo rade. Imejte en lep odnos s svojim telesom. Ne bežati pred ogledalom. Nasprotno. Omislite si svoje rituale v kopalnici, omislite si kopeli, omislite si pilinge, omislite si fina vtiranja krem in losjonov v svoja telesa in naj se pleme izvoli na to navaditi. Doživljajte svoje telo kot eno skladno celoto v edinstveni obliki in iščite na vsak način tistega dela, kjer bi se dalo kaj popraviti, kjer je nekaj "sfušano" in grozno in oh in sploh. En pozitivni pristop, prosim lepo. S pozitivnim pristopom boste sebe drugače doživljale, to boste potem tudi izžarevale in postopoma se vam bo tudi zdelo, da je v trgovinah za vas več oblačil. Če pa se človek loti prenove svoje garderobe s predpostavko, da itak zanj/zanjo ni nič v trgovini in "men nič ne paše"....potem v trgovini RES ne bodo imeli čisto nič. Življenje je vedno odraz naših pričakovanj in to velja tudi za oblačenje in prezenco. Ko se boste imele že kar rade, čekirajte svoje perilo. Smo o tem že govorile in nedavno je bil o tem govor tudi na topicu o večjih deklicah in o njihovem zmanjševanju. Žalostna resnica je, da si kakšna polovica žensk ne zna kupiti modrca (o tem, koliko žensk ne zna sklanjati tega samostalnika, to pot raje ne bi). Punce, ko so bile naše mame mlade, je bilo na tržišču kakih pet modelov modrcev in če se njim ni izšlo in so nosile napačne kroje, tega niso bile čisto same krive. Danes je pa na tržišču skoraj n modelov in krojev in tista, ki pri vsem tem še ne najde ustreznega kroja, se naj fino zamisli nad sabo. In morda poišče razlog v sebi (v pomoč je tudi branje prvega odstavka tega zapisa), zakaj hudiča ima toliko inhibicij, da si ne uredi te infrastrukture v svoj plus? A si predstavljajte, kako bi moški bili pametni in kako bi se petelinili, če bi oni imeli izrazite dojke? Oni se petelinijo že s tistim organom down there, ki, bodisi zgleda kot zelo zdelana zmečkana koža ali pa kot nekaj, kar itak nima nikakršne kontrole.... My point is, punce, opremite se z dobro linžerijo. In ne ustavite se pri modrcih. Mora biti celostna podoba. Tiste razvlečene bombažne vreče z dvema luknjama, ki so bile včasih spodnje hlačke, s tem se morda še da brisati tisto palčko za kontrolo motornega olja, ne pa tega nosit.....Skratka, imejte se rade, nabavite si tako linžerijo, da se boste same sebi zdele hot in potem boste res hot. Čednostno je tako hudičevo dolgočasno.... Tretja stvar: kakšna je vaša drža in kako hodite. Vidim po mestu ogromno sključenih žensk in večina od njih še raca. Čekirajte ortopedske sajte, kjer so narisane pravilne in napačne drže. Tista napačna drža z rameni malo dol, to uniči čisto vsako oblačilo. O racanju pa raje ne bi. Tudi flip flopi v poletju niso zadosti dober izgovor. Katera ima veselje do racanja in oddrsavanja, naj malo rola in drsa, vlečenje nog za sabo je pa ajojojoj. Peta-prsti, stopalo pred stopalo, tako se to dela! Četrta stvar: izmerite si svoje mere. Oziroma, ali res veste, kakšne so vaše mere in katero konfekcijo nosite? Zlasti pri XXL puncah je to nekako zakrito (ker kupujejo tisto, kar so našle po naključju in so v tisto tudi zlezle, če je bilo pa kaj lufta, pa sploh super). Sicer je v krojenju ogromno kombinacij mer in potem tudi različne oznake številk, ampak, če gremo na naš prostor, je tale približek čisto okej: Zgornji del: izmerite si razdaljo od tam, kjer zatipate ramenski obroč do drugega konca tega obroča in si zapišite število cm. Potem izmerite še obseg oprsja na najširšem koncu in to delite z 2,5. Če je ta številka neparna in višja od tistega, kar ste dobili v ramenskem delu, potem je vaša konfekcija prva parna številka, ki sledi. Recimo: jaz imam v ramenih 38 cm, oprsje pa 94 cm in 94/2,5 znese 37,6 in moj zgornji konfekcijskih del je 38. Če bi imela večje oprsje, bi morala nositi večjo številko. Če pa bi imela manjše oprsje, recimo 88 cm in deljenje z 2,5 prineslo 35,2, bi upoštevala višji znesek na ramenih. Ker ne moreš obleči nečesa, kar te veže čez ramena. Za krila, hlače itd pa se uporabi naslednji izračun: izmerite si naširši obseg sedala.. To niso boki, to je kakih 5 cm nižje in to delite z 2,5. In dobite vašo konfekcijsko številko. Npr, če izmerite 98 cm in z deljenjem dobite 39,2, potem imate konfekcijo 40. Če ste dobile ste z meritvijo in matematiko dobile znesek 41, imate še vedno konfekcijo 40. Če ste pa namerili 41,1 boste pa v 40 že težko zlezle in ste bolj v rastru 42. Enak princip velja tudi pri nižjih in višjih številkah. Peta stvar: če menite, da boste težko našle kos v trgovini, čekirajte po lokalni skupnosti krojača ali šiviljo, ki zna "sneti" kroj kakšnega dobrega kosa. Če najdete ene dobre hlače, naj jih potem po tem kroju šivilja dela naslednje hlače. Isto velja za vse kose oblačil. Šesta stvar: Punce, kako stojite s frizurami. Kdaj se zadnjič menjale frizuro, oziroma, zakaj menite, da morate biti frizerki bolj zveste kot ste svoji familiji? Če imate že več kot pet let enako frizuro - a to pomeni, da hočete na vsak način konzervirati eno obdobje, ki ga v resnici ni več? - ali pa to pomeni, da vas frizerka na vsak način striže in barva in fena na en način, ker drugače ne zna ali pa se ji ne da razmišljati, kako bi se vas še dalo postriči? Zlasti mi ni jasno, zakaj se tista zabloda da "s kratkimi lasmi ni toliko dela" tako močno drži v tej državi. Drage moje, če imate zelo drobno konstitucijo, izrazite poteze, skladne proporce na obrazu in če ste vsaj tako seksi in feminilna, kot je Halle Berry, potem okej, imejte kratke lase. Takole, na "fanta". Če pa imate samo ščepec manj feminilnosti, potem pa kakšno striženje preskočite. Ker, če ne boste, boste na kontinuumu, na katerem je na eni strani Halle Berry, na drugi strani pa Sonja Lokar......bolj na Son jini strani, sorči, Sonja. In se odločite za daljšo verzijo kratke frizure, je tega ogromno. Če pa spadate med večje punce, potem pa kratka frizura itak ni za vas. S kratko frizuro bo vaš vrat deloval krajše in širše in vaše trup bo v odnosu do glave zgledal večji. Ni treba, da se delate manjše in ožje, kot ste, tega se itak ne da narediti z obleko (o tem v nadaljevanju) ampak ni treba, da se še povečujete. Pri ženskih postavah si radi pomagamo z analogijo s sadeži. Glede na to, da smo na Kulinariki, je to blazno okej tipologizacija. Namreč, ženske postave, ne glede na velikost in širino, se nekako zložijo v štiri skupine, ki jih ljubkovalno označujemo s sadjem. Postava breskve (znana tudi kot "peščena ura") je postava, kjer so izrazite prsi, pas in boki in se tudi šteje kot nekako najbližje k idealu ženstvenosti. Predvsem zaradi razmerja obsega v pasu in bokih, ki naj bi bilo nekje 0,65 do 0,7, medtem ko sta obsega prsi in bokov podobna. Ta proporoc se ohranja tudi v primeru, da dama niha s težo. Poglejte Oprah. Breskev v različnih sajzih. Plus znane breskve so Jenifer Aniston, Monika Pučelj, Giselle Bundchen, malo širša breskev je Alenka Gotar, pa Helena Blagne tudi spada v to kategorijo. Če se na breskev prime špehek, se kolikor toliko enakomerno postavi na oprsje, trebušček, ritko in stegna, pa rad gre tudi na nadlahti, pas pa kar ostaja v proporcu z boki. Postava jagode: Za ta tip je značilno, da imajo ženske precej izrazito oprsje in rahlo širša ramena, ožje boke in malo trebuška in vitke noge. Z leti se jagode malo otepajo špehka na hrbtu in nadhlahteh, medmem ko se trebušček kaj sila ne povečuje (ozrioma, se morajo zelo zrediti, da naredijo še kaj na trebuhu, dasiravno nikoli nimajo čisto ploskega trebuščka). Jagode so Linda Evans, Tyra Banks, pokojna princesa Diana, po lastni nepreverjeni izjavi tudi naša katka lopatkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižota brez filtra

Hačapuri - gruzijski kruh