19. avg 2009 8:34
Nola, saj v vaše konce tudi dvakrat letno pridem, (Trst, Udine, juhej 

)
Včeraj je bil en tak dan, da sem NUJNO morala kakšne čevlje kupit, jaoooo. In pri nas na Celjskem bolj slabo kaže s tovrstno ponudbo, no, pa saj sem se znašla.
Torej, četrtek Ljubljana, v začetku septembra imava pa s prijateljico že tudi datum v beležki, bo padla Italija
.
Avstrija mi pa ne potegne. Se mi zdi, da še tiste lepe stvari, ki jih imajo v trgovinah, tako po avstrijsko skombinirajo, da te nekam pritisne
... In ko vidiš ženske na ulici, kako so urejene, eh, nobenega navdiha...
V Italiji sem dobre volje že, ko vidim, kako se Italijanke "namontirajo", pa če kupim kaj al pa ne.
O materah in hčerah se popolnoma strinjam z vami, punce. Groteskno. Moja tavečja hči je zdaj stara 12 in kaže, da bo kar lušna (po moji objektivni oceni
), zadnjič sva celo morali en kao puder kupit, ker ga nujno rabi za na oder (je namreč plesalka) in se mi je kar hecno zdelo, da moj otrok odrašča... Tamala pa s tahitrimi koraki za njo
! Všeč mi je, ko opažam, da jima postaja čedalje bolj pomembno, kaj oblečeta in se dolgo dolgo češeta pred ogledalom. Včasih imamo v kopalnici pravo "babjo žurko", preizkušamo ličila, frizure, parfume... Ampak tu se zgodba počasi tudi konča, okvirjev našega doma tovrstna zabava ne bo presegla!
Všeč mi je, ko vidim okusno urejeno starejšo gospo, ki je lahko hudičevo seksi, če ne pokaže vsega. In če pokaže, je videti tako ubogo, ceneno... Se mi zdi, da Francozinje to obvladajo v nulo.
Ja, lepo je biti ženska! 
jasna