Njoki s šampinjoni in modrim sirom
| masters je napisal/a: |
| mislim, da se vedno bolj nagiba k temu, da bo izlet opustil. Upam samo, da mu ne bo kasneje žal ,saj mi veliko sodelavk pravi, da so se njihovi otroci imeli dobro. masters |
| tedyka je napisal/a: |
| Že jeseni smo imeli starši roditeljski sestanek, kjer so nam razložili kam bodo potovali, kdo bo šel z njimi, kako bo vse organizirano.... Povedali so nam tudi, da šola ni dolžna organizirati maturantskega izleta, da pa po dosedanjih dobrih izkušnjah, to rade volje naredijo, čeprav je to tudi zanje velika odgovornost. Povedano je bilo tudi, da ne bodo težili zaradi enega piva li podobnega, če pa se bodo dijaki opili in počeli neumnosti, bodo te razgrajače pospremili na najbližje letališče in jih poslali domov - kar pa doslej tudi še nikoli ni bilo potrebno. Pojasnili so nam tudi, da bodo na šolo prihajale razne ponudbe potovalnih agencij, naj pa se dijaki sami odločijo kaj želijo. |
Na teh sestankih priporočam, da ostanete do konca: pr nas je bil sestanek razdeljen na dva dela, prvi 'za starše' in drugi 'za urejanje organizacijskih zadev'. Prvi del je bil strogo uraden, pojasnili so pravila, možnosti izletov, zagotovili zdravstveno pomoč... ko so starši odšli (jaz pa ne, kot razrednik) in so se vrata za zadnjim zaprla, je rekel vodič: 'Zdaj pa dovolj nakladanja. Mulci, starše smo prepričali, mi gremo pa žurat, ne?' in so takoj zavrteli spot, kjer so pijane mladenke odmetavale modrčke in se teple v bazenu, polnem pene; kazali so parčke, ki so plezali en po drugem, prizore takorekoč mrtvopijanih, ležečih na plaži...
No ja, jaz sem bila 'gnoj' in izleta kot razrednik nisem podprla - ena udeležba na takem, kjer je pijan dijak preko ograje hotelskega balkona omahnil v smrt, je bila zame dovolj za vse življenje.
Kaj bom naredila, ko bodo moji otroci pred odločitvijo, ne vem. Upam le, da mu/ji bom vcepila dovolj zdrave pameti in samozavesti, da bodo razmišljali z lastno glavo in delali tako, kot je zanje najbolje.
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| moraš plesati vso noč, moraš vsaj eno noč prespati na plaži (da zjutraj ugotoviš, kako to ni tako blazno filmsko), moraš malo pogledovati za sošolko, sošolcem, moraš biti... Vendelina jr. |
Se strinjam z Vendy, če fantu ni za it na maturanca, potem se verjetno ne počuti dobro v družbi svojih sošolcev. Ker če bi bili s sošolci dobra klapa, sem 100%, da ne bi želel zamudit maturantskega izleta. Mi smo bili na ekskurziji v Grčiji (naš vodič je bil kar profesor zgodovine, ki je bil tudi razrednik in super človek). Na svojem maturancu sem uživala, ker smo kot prvo veliko videli, kot drugo pa smo se super zabavali - tudi z alkoholom, ampak v mejah normale. Konec koncev si na maturancu že tako zrel in odgovoren (vsaj moral bi biti), da veš kaj je prav in kaj ne. Če zdaj pomislim za nazaj, bi mi bilo zelo zelo žal, če ne bi šla, ker so se med nami spletle še trdnejše vezi.
Absolventski izlet pa sem z lahkoto in brez premišljevanja izpustila. Pri teh letih nikakor ne bi mogla it na žur, kjer mi nabildani animatorji vsiljujejo razne pena partyje, srčki partyje, wet T shirt competition in podobne traparije, ki vse po vrsti namigujejo na seks. Pa meni take čredne ˝gremo zdaj na plažo vsi bosi in v mokrih majčkah plesat na Kingstone˝ situacije ne sedejo. Za mene je to žalitev moje inteligence :)
Sva pa imeli s kolegico tisti čas dosti boljši in nepozaben absolventski road trip po Iberskem polotoku.
sašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Njoki s šampinjoni in modrim sirom

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom