Miss universe 2009 slo

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

14. maj 2009 17:20

No, omika takšna ali pa drugačna, jaz sem še bolj iz stare zaveze in so nas poučevali, da je nadutost neomikana, kaj češ tempi cambiano in mi z njimi.

So pa viri informiranosti razni, mene je na božični dan leta devetdeset presenetil mladenič v Selinurfi.

Kot je tam navada, sem se začela menit o prenočišču, večerji in varstvu vozila, seveda je sledilo neizogibno preverjanje provinience. Ker sem bila že malo sitna in utrujena, sem nas predstavila za Slovence.

Fanta je  v trenutku serviral procent zmage na referendumu, Slovenci zanj očitni nismo bili nobena eksota.

Mojih pozno v noč  trajajočih razglabljanj o informiranosti, izobraženosti  in omiki konkretnega mladeniča in ljudstev na teritoriju vobče se udeleženi žal včasih spomnijo.

Zjutraj smo od njega in njegovih prijateljev, vseh velikih podpornikov Slovenije skušali izvedeti če in kateri prelaz na sever države je splužen.

V glavnem smo spraševali za Van in vsi so nam zelo resno zatrdili, da takega kraja ali celo jezera  v njihovi domovini ni.

Pač niso imeli nekih informacij, nekih dejstev jim niso povedali v šoli, googla takrat še ni bilo, očitno so pa bili toliko radovedni, da jih je zanimalo nekaj, kar so tisti dan videli in slišali .

 

 

 

 

 

 

nola

neznan uporabnik

14. maj 2009 17:38

dejmo rečt, da je tisto glavno mesto amerike našim kandidatkam za miss pač trenutni "ušlo iz glave". se zgodi. kako pa dotični mediji predvajajo raznovrstne specialitete pa tudi vemo. je včasih preveč iztrgano iz konteksta ali pa potencirano do skrajnosti, tako da jaz verjamem samo tisto, kar sama vidim, slišim, čutim itd. ostali pa verjamejo kar sami vidijo, slišijo, čutijo. eni verjamejo tudi, kar se jim pove. (mimgrede, evo pa mi je zdele "ušlo iz glave" kdo je napisal, tisti, ki je napisal tudi Cico v metroju no, skratka, obstaja ena luštna knjigica z naslovom Vaje v slogu, kjer je en skrajno vsakdanji dogodek opisan na 99 različnih načinov. in za nobenega ne moreš rečt, da ni resničen) kar se tiče težkega in srečnega življenja... sreča je stanje duha. japaja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

14. maj 2009 17:38

Jaz sem se pred nekaj leti na poletni šoli po predavanjih pozno v noč nacejala s cenenim chiantijem v družbi danskega kolega, ki se je čisto izpekmezil nad tem, da je Italijanščina za začetnike eden mojih najljubsih filmov...:))) zdelo se mu je namreč, da je danski narodni značaj povsem nerazložljiv za kateregakoli nepoklicanega tujca, razen če je slučajno - kar pa gotovo ni - kdaj videl ta film, in ko sem mu pojasnila, da je bil med našim festivalskim občinstvom velika uspešnica, je postal moj najboljši prijatelj - pravzaprav si dopisujeva tudi precej časa po tistem, ko sva se že streznila :))))) lp, proxima

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

14. maj 2009 18:01

(mimgrede, evo pa mi je zdele "ušlo iz glave" kdo je napisal, tisti, ki je napisal tudi Cico v metroju no, skratka, obstaja ena luštna knjigica z naslovom Vaje v slogu, kjer je en skrajno vsakdanji dogodek opisan na 99 različnih načinov. in za nobenega ne moreš rečt, da ni resničen)japaja[/citat]

 

Queneau je bil. Raymond Queneau, si me spomnila nanj in sem šla po knjigo pa sem spotoma naletela na Barbaro Pym, Je mogoče tu še kakšna njena fanica? Bom poskusila še na  bralnem forumu.

nola

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

14. maj 2009 21:52

Da se povrnemo k temi: mis.... ne vem česa že. Ravno se je končala oddaja na pop tv o misicah. Gledal zadnjo polovico in kolikor sem videl, to so ene zelo brihtne punce, le ljudje so žleht, kolikor sem jaz razumel.

ežoj

masaj  

član od: 20.1.2009

sporočila: 21

14. maj 2009 22:18

Vendelina jr.,nimam neizmerne želje iskati notranjo lepoto,ki se skriva za povešenimi joški in odvečnimi kilogrami.hotel sem povedati koliko danes pomeni in je pomembna sama lepota pri ženski kljub temu,da se ne spozna na neko osnovo,ki naj bi si jo pridobila v šoli!!!!Je pomembneje kako izgleda in kako bo nastopila na odru,kljub temu,da je pred njo še nekaj šolanja in trdega dela? večina teh deklet se zanaša na svojo lepoto in na to kako bi uspela na tem področju...kar se pa tiče povešenih jošk in odvečnih kilogramov(na splošno žensk,ki se dan za dnem ne obremenjujejo s temi problemi)lahko povem in še marsikdo,da so to preproste ženske,ki o življenju nekaj vedo in jim ni na prvem mestu samo lepota,imajo humor in seveda 5 ali 10 kilogramov preveč pa so punce od fare in je v njihovi družbi prijetneje kot v družbi deklet ki imajo na sebi na tone pudra in so naličena tako močno,da bi jih brez tega težko prepoznal.....in da še ne zna odgovoriti na osnovna vprašanja.....hvala lepa,potem je res taka,ki bi jo imel samo za eno noč masaj

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

14. maj 2009 22:52

ežoj je napisal/a:

Da se povrnemo k temi: mis.... ne vem česa že. Ravno se je končala oddaja na pop tv o misicah. Gledal zadnjo polovico in kolikor sem videl, to so ene zelo brihtne punce, le ljudje so žleht, kolikor sem jaz razumel.

ežoj

Ežoj, moja tašča in njena prijateljica sta mi malo prej, med pletjem na vrtu, razlagali, da je pri miss Universe bolj kot lepota pomembna splošna razgledanost, inteligenca in še nevemkaj. In jaz sem rekla (na podlagi začetka tele teme) " A reeeees????"

Ja, prav imaš, Ežoj ... (nekateri) ljudje smo.

Mojca

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

15. maj 2009 7:37

Masaj ni vse v lepoti, ampak že v osnovni urejenosti, jaz mam tudi 10 kg več, pa jih znam nosit. Pa to da se človek zna obleči trenutku primerno. Začetnica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. maj 2009 8:26

Masajči, tale tvoj farški pogled na ženski svet me pušča čustveno hladno. Vendelina jr.

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

15. maj 2009 8:33

Zdaj pa že fejst najedaš s to svojo farško obremenjenostjo, punči...

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti