Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom
Nekaterim se mleko iz mlekomata skisa, drugim ne. Meni se tudi ni. Sem ravno danes govorila z enim pridelovalcem mleka in je rekel, da se mleko najbolje skisa, če se ga direkt z molže da kisat. Pravi, da ima stranke, ki vzamejo tudi po 40 l mleka naenkrat, ampak to mleko gre direkt v plastenke in na kisanje in ne takoj v hlajenje na 4 st.C, kot je običajen postopek pri molži. Nizka temperatura zavre razvoj potrebnih organizmov za kisanje. Zato je treba mleko iz mlekomata segret na 34 st., še bolje je, če se ga poleg segrevanja cepi s kupljenim kislim mlekom, potem pa imaš po prvem kisanju svojega in ga naslednjič uporabiš .
Lijana| Desanka je napisal/a: |
| Prinesla sem ga domov, dala v posodo za kisanje... vendar :( :( :( to ni bilo kislo mleko moje mladosti. Desanka |
Tistega ne bo nikoli več. Spomini so mu dodali, česar današnji ne more imeti.
Sicer pa, tako je, kot je napisala LIJANA. Bakterije, ki skisajo mleko, so za toplo.....
Tisti, ki mleko kupujete pri kmetih: po koliko ga plačujete? (da informativno vem, ker ga bomo mi začeli jemati pri sosedih, pa ne vejo, po koliko računati).
AtinaAtina, jaz ga 1,5 l plačam 1€, manj ne morem dati, ker vem, koliko je dela z njim (oz. s kmetijo).
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom

Tortilje s pivsko omako iz čokolade