Ocvrtki s sirom in salso verde
| kriznana je napisal/a: |
| V Celju imamo sedaj po novem kar tri mlekomate.kriznana |
Poveš, prosim, kje.... Za enega sem slišala, da je pri Planetu Tuš, drugi v Novi vasi, kje je pa tretji? Hvala.
No, ena anekdota: Danes sem kupila mleko iz mlekomata in doma 'naluštala' otroke, da ga pokusijo. 'Iz česa pa je to mleko?' pravi hčerka. 'Iz krave,' sem rekla. 'No, potem ga pa ne bom,' odvrne ona. Komaj sem jo prepričala, da je alpsko mleko (ki ga pijejo v velikih količinah) prav tako iz krave. (čeprav drugače zna povedati, da 'krave dajejo mleko'). No, to so sodobni kmečki otroci.
In jaz, naravoslovka, se moram malo zamisliti nad svojo vzgojo, očitno ...
Atina| rimljanka je napisal/a: | ||
Poveš, prosim, kje.... Za enega sem slišala, da je pri Planetu Tuš, drugi v Novi vasi, kje je pa tretji? Hvala. |
| elaphus je napisal/a: |
V Litiji je tudi mlekomat, zraven trgovine KZ. Poleg mlekomata je avtomat za steklenice, če svojoo pozabiš doma. Ali mi kdo lahko pove - jaz mislim, da je mleko v mlekomatu prav tako pasterizirano, kot v trgovini in ga brez dodatka kislega mleka ne morem kisati. Imam prav? Če pa je tudi homogenizirano, ap ne vem. Ima kdo kaj informacij s tem v zvezi? Aja, na tem mlekomatu je na vrhu napisan ime in priimek ter naslov kmeta, ki oddaja mleko v mlekomat. Ko sem se prejle peljala mimo, sem videla, kako so polnili cisterno v mlekomatu. Zanimiva reč! lp cervus [kaca] |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ocvrtki s sirom in salso verde

Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado