Evo, spet jaz,
proxima, de ne ga s*at, kaksen Edmonton neki kot zamenjava za Sicilijo, ze v vodicu lonly planet pise, da je le morda prevec na severu za udobno zivljenje, tudi tukaj imajo na parkingih napeljano elektriko, za ogrevanje motorjev po zimi, *ebes ti tako klimo.
No, kot je ze znano, predvcerajsnjim odrinem z avtobusom za Edmonton, voznja traja od 17 - 27 ur ( cca 1400 km ), odvisno od avtobusa, jaz zbral takega od 17, in prisel v Edmonton okrog enih vceraj. Voznja v redu, sicer brec velikega cebljanja potnikov, pa tudi nobenih neprijetnih vonjav ni bilo.
Cesta pelje v smeri severozahoda. Pokrajina je v glavnem cisto ravna, le ponekod rahlo valovita, ter okrog reke Saskachevan mal nizja od ostalega terena. Same farme in polja in pasniki, kot v kaksnih filmih. Zito, vecinoma pozeto, veliko necesa rumeno/zelenega, spet neko drugo zito, vidi se, da se ni zrelo, nizje od psenice, pa nekaj zelenega, edino koruze ni videti nikjer, meorda je prevec severno ( to jaz domnevam, vem pa ne ). Polj: si ne mores predstavljat, skor do horizonta, pasniki, kot v ameriskih kavbojskih filmih, s tako ograjo, ki jo kavboji nenehno popravljajo ( kadar se ne streljajo ) tukaj jih ni bilo videti ( niti da popravljajo, niti da streljajo ). Nikjer v blizini ( v glavnem ) ni bilo videti kaksnih his ali stal, tako, da domnevam, da krav ne molzejo, so le za meso. Saskachevan in Manitoba so menda zitnice Kanade, taka pokrajina se vlece vse do Edmontona.
Po prihodu v Edmonton, standardna procedura: prtljago v depo ( avtomat, 5 $-jev za pet ur, ne gre za manj, jaz dodal se en $ za naslednjih pet ur ), pa iskat prenocisce. Po vodniku sem zbral St. Joseph s colleg, pise, da je dalec vendar dobra povezava z mestnim prometom. Na poti naletim na hotel Mc Donalds, to mora bit poceni si mislim, grem notr, vprasam kolk stane soba, 170 $-jev, ne vprasam a je s zajtrkom, pozabil vprasat, ce je s pogledom na Kalifornijo, bom videl, pravim. Naslednjega na poti naletim ( ta je tudi v Lonely planet- vodniku ) Go Backpackers, po cem je soba, 77 $-jev, bom videl, pravim. Po mal komplikacijah, koncno najdem trazeni colleg. 55 $-jev, s zajtrkom, kosilom in vecerjo, in to vzamem ( mi mladi ). Iskaze se, da je v Edmontonu podzemna zeleznica, ki jo nobeden vodic ne omenja, ima sicer le eno linijo, vendar gre od Edmonton Universyity ( tam je collleg ) do centra, imajo popust za " ta brihtne " ( pa nic ne delajo testov inteligence, ti kar verjamejo ). Pri prihodu v Edmonton se vidi, da je tudi industrijsko mesto, kaze kovinskopredelovalna in ( menda ) naftna.
Jaz sem dosegel svojo najbolj zahodno tocko na poti, ( sem se eno uro za vami, pri meni je sedaj 10 15 zjutraj ), tukaj ostanem tri dni, petnajstega me caka se ena pot na sever in se bo zacela vrnitev.
Prej ( v Thunder Bay-u in Winnipegu sem imel internet zastonj, mal sem racunal, da bo tako tudi tukaj, pa zal ni. Javljam se iz javne knjiznice v Edmontonu, imam eno uro.
Bodi za enkrat dovolj
lp iz Edmontona, ( zunaj precej piha mrzlo, vceraj bilo zelo toplo )
ezoj