Špageti karbonara
in jaz sem šele danes odprla tole temo!!! Ena najbolj poučnih v zadnjem času... en latinski pregovor mi je bil sploh všeč... pa da je Ognjič carica se tudi strinjam... ne vem, kaj naj zdaj s sadikami zelenjave, ki jo v našem koncu nasajamo... a jo moram dat na jajca... a dobim potem piščke... a topla greda kaj pomaga... a sem slučajno pomešala vse skupaj...a tole ni forum 'moj vrt'?
Ja, zdaj ne vem, al se vidva mejčken "tošota" delata, al kaj? V trgovini na stalaži pri mleku ga ne bosta našla, če bosta poguglala po eko kmetijah in biodinamičnih kmetijah, pa bosta našla kaj. In, cellnet, nikar ne bluzi o tem, s čim jih futrajo na ekoloških kmetijah, če s tem nisi od blizu seznanjen. Eko certifikat namreč človek ne kupi v bližnji trafiki in tudi ga ne dobijo v dveh dneh. Kontrole so pogoste na petek in svetek. Vzamejo vzorce zemlje, pridelkov, krme... In nikar ne reci, da je jodlarski piščanec bolj eko od našega, lepo te prosim. Lepo, da si svetovljan, lepo, da se z avioni voziš in veš, kje je Francija, norce se pa iz naših kmetov, ki pošteno delajo, tudi ni treba delat! Pa nikar mi zdaj ne navrzi vsega o prekomernem špricanju in teh rečeh, ker: kot je barab vseh sort na drugih področjih, jih je tudi v kmetijstvu. Ampak zaradi tega ti ni treba vsega posploševat in v nič dajat tiste, ki pošteno delajo za klinčeve denarce. In verjemi, da zelo dobro vem, da krave niso vijolične barve in sem kdaj tudi že bila na kakšni kmetiji in tudi sama znam marsikaj naredit.
OgnjičKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti karbonara

Pica zvitki