Jajčevci s sirom na veganski način
| sweets je napisal/a: |
| No Reca ne razburjaj se, ker sem pač videla na sliki Katarine K, da so se cvrli na steklokeramiki sem pač vprašala. Saj nisem mislila komplicirat, scvrla jih bi tako ali drugače. Izkušenj, mi vsekakor ne manjka. Priznam pa, da gre na steklokeramiki drugače in če si navajen plina, se moraš zdaj navadit drugače, zato sem vprašala. Hvala in lep pozdrav. sweets |
| Reca je napisal/a: |
| Joj kolk se komplicira okrog te temperature čisto brez potrebe. A ni najbolje reskirat par €, kupit termometer in segret na 170, pa potem to vzdrževat. Pa še to. Tale recept je tak, da se testo ne napije olja in je vseeno. če je v maščobi malo dlje. Torej logično je, da potem je bolje, če je olje malo manj vroče in malo dlje v olju. Obrneš ga, ko ti barva pove, da je dovolj. Nič kolikokrat sem jih delala, nikoli merila temperature, delala s plinom in steklokeramično, pa so bili vsi dovolj ocvrti, krasne barve, s širokimi kranclji. Pa brez termometra. lp Vesna |
Mogoče je kdo že vprašal glede kvasa.
Jaz ne bom mesila v kruhomatu, ampak z mikserjem, s tistimi palčkami za testo. In vprašanje- ali ni potrebno narediti kvasca kot za kvašeno testo?
Pa še to: koliko olja grev posodo? Da krof komot plava not ali, da se drsa podna?
Katti, pri nobenem kvašenem testu ne rabiš delati kvasca, enostavno kvas nadrobi na moko.
Mi je bilo zadnjič smešno, ko sem nekje gledala predstavitev nekega kuhinjskega robota in je gospa kričala:''Pri tem robotu ne rabite delati kvasca!'' In vse gospe vaaaaau :))) (res pa je, da tudi če na roke gneteš, ga ni treba delati. Jaz sem to zvedela na kulinariki.)
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajčevci s sirom na veganski način

Špargljeve blazinice