Včeraj smo dobili mleko krave, ki je ravno povrgla (ne znam bolje opisat
) in bi rada spekla skuto iz tega mleka. Ima katera kakšen dober nasvet?
Hvala ![]()
KetyP
Včeraj smo dobili mleko krave, ki je ravno povrgla (ne znam bolje opisat
) in bi rada spekla skuto iz tega mleka. Ima katera kakšen dober nasvet?
Hvala ![]()
KetyP
a mleka ni popil teliček???
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1700
po navadi je mleka za teleta preveč - oz. teletu ga malo "ukradeš", da kravi popolnoma sprazniš vime, da mleko hitreje in v večji količini nastaja. Vsaj tako so mi razlagali. Kadarkoli "pri nas" krave telijo, imamo takšen sir doma - saj je tega mleka takole le okoli liter do dva.
uh, šele zdaj vidim, kako dvoumno sem napisala - pri kravi je tega mleka seveda veliko več, le mi ga vzamemo liter do dva - pa je dva litra že malo veliko - edino, če ga damo v skrinjo in zamrznemo, kar se tudi lepo obnese.
Lp
cervus ![]()
Tisto prvo mleko je rumeno, gosto. Dodati mu je treba ustrezno količino navadnega mleka (pri nas ponavadi z zelo majhno količino preizkusimo razmerje, recimo po pol dl vsakega, se skuha in vidi, če se je strdilo). Primerno mešanico zlijemo v latvico (ali kovinsko kozico) in posolimo. Po vrhu obvezno posujemo zrna kumine. Spečemo v pečici. Najboljše je vroče. Vsekakor zelo beljakovinski obrok.
Se strinjam z elaphus, se zamrzovanje zelo dobro obnese. Surovega, seveda, najbolje kar v plastični steklenici, redči se ga lahko pozneje.
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 08. feb 2009 11:39:22| KetyP je napisal/a: |
| Včeraj smo dobili mleko krave, ki je ravno povrgla (ne znam bolje opisat Hvala KetyP |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Njoki s šampinjoni in modrim sirom

Indijska vegetarijanska skleda