Maturantska obleka
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Po drugi strani pa je maturantski ples obredna iniciacija mladine v svet odraslih Vendelina jr. |
Mi smo lani sinu kupili maturantsko obleko v Vogeleju. Za hlače smo dali 30€, za sako pa 60€. Hlače sem sama malo skrajšala. Kupili pa smo komadno, vendar isti materijal, ker kompleta enostavno ni bilo za dobiti. Obleka je lepa, črne barve, spodaj pa je imel eno posebno srajco v odtenku zlate z enako obleko, kot je imela plesalka, tako da sta bila zelo lepo usklajena
No, obleko imamo še danes. V poletnih počitnicah je 2 meseca delal pri pogrebniku. Tam je obleka, v vročini pa samo hlače za pogreb zakon. V pralnem stroju sem prala hlače, 2x celo sako, ker na etiketi piše, da lahko. Obleka je še vedno kot nova, prav nič se ji ne pozna nošenje in še manj pranje.
Pa se je zgodilo, da so prišli iz pogreba in je bilo pri nas tisto neurje. pomagal je odstranjevati posledice v beli srajci in črnih hlačah. Ko je prišel domov, sem se ga skoraj prestrašila, kako je bil umazan. Sicer pa pri pomoči itak ne gledaš, če se boš umazal ali ne. Jaz sem bila vesela, da je pomagal, pa sem vse lepo oprala in se nikjer nič ne pozna.
Tako da poceni obleke niso nujno tudi najslabše.
Sem pa na maturantskem malo primerjala tiste, za katere sem vedela, da so jih dali po meri šivati in še drago plačali. Hlače so imeli predolge, sako pa nekako ni stal, kot bi moral.
Moj je športnik, zelo plečat,visok in mišičast, pa mu je vse stalo kot mora.
Kyara| matilda je napisal/a: |
| [
. Še se spomnim mojega maturantskega plesa, kjer so punce hodile v petkah kot v gojzarjih in se vrtele in občudovale, kako lepo se njihovo krilo vrti v vetru (kar smo počele kot male punčke), sošolec pa je imel na rokavu našitek mura, ker je pač mislil, da se znamka mora videt. |
Vendelina Jr., kje bi pa svetovala nakup oblek tistim maturantom, katerih starši s svojimi prejemki komaj krpajo mesečne proračune, so po možnosti še brez zaposlitve in je največ, kar sploh še zmorejo, da ob minimalni štipendiji pošiljajo svoje otroke v srednjo šolo? Ni jih tako malo in primeren nasvet bi jim zelo prav prišel.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Pad Thai s piščancem

Velikonočni toast