Maturantska obleka
masters, saj ni nujno, da gre namaturantsega v obleki, sploh če to ni njegov stil oblačenja. Na mat plesih - kot starši smo bili na dveh - sem videla veliko fantov v hlačah (črne kavbojke na primer) in malce bolj svečani srajci in so bili prav luštni, čisto naravni, ki niso popustili pod pritiskom,da pa na maturantca mora v obleki. Zakaj, če to sicer ni njegov stil oblačenja? Kakšna svilena srajca čez hlače je lahko čisto v redu kombinacija, meni so bili ti fantje zelo všeč, ker niso lezli v obleko za en sam večer, ker bi naj pač tako bilo. OStali so zvesti samim sebi in mat ples ni zaradi tega nič izgubil na svečanosti. Moj sin se je sicer odoločil za obleko, a je imel spodaj majico, ne srajce, ker bi mi vsi, vključno z njim, itak umrli od smeha, če bi za ples oblekel kakšno svečano srajco...Tudi čevljev ni imel plesnih, ampak semišne.
Zakaj bi bilo mladostniki na maturantskem plesu nekaj, kar sicer niso?
Takoda poglejte tudi za kakšno takšno kombinacijo, brez obleke.
Mamamia
mamamia
| bannanna je napisal/a: |
| mamamia, jaz mislim da do četrtega letnika noben od fantov nima takšnega "stila", da bi se oblekel v obleko na maturancu. pa še za ustne na maturi bo prišla prav obleka ;) bannanna_v_slo ;) |
No, veš kaj, na ustnih izpitih v obleki, junija, ne se hecat, no.
In, obstajajo fantje, ki v SŠ hodijo v obleki, ja, So, ampak res redki. Imajo pač tak stil. In še prav lušni so, posebni pa tudi. Kot številni drugi.
| bannanna je napisal/a: |
| mamamia, jaz mislim da do četrtega letnika noben od fantov nima takšnega "stila", da bi se oblekel v obleko na maturancu. pa še za ustne na maturi bo prišla prav obleka ;)bannanna_v_slo ;) |
A se je treba po novem za ustno maturo "zrihtat" . ![]()
![]()
Ne, Vanja, prvič slišim za kaj takega. No, ravno kot za na plažo ni, da bi bili.... Ampak, v oblekah pa res ne.
Vsak ima nek svoj stil, nekomu pristaja obleka, nekomu ne. Proti koncu gimnazije fantje že vedo, kaj in kako. In enim je obleka odlično pristajala, drugi so bili prav tako všečni v kombinaciji, kot sem jo opisala (hlače in malce bok svečana srajca). Sploh nekaj športnikov, ki jih poznam že od prej, so ostali zvesti sami sebi in niso rinili v obleke, ker so rekli, da se v njih ne počutijo dobro. Razene nega med njimi, ki pa jo je tudi znal nosit.
Hočem reči, zakaj bi na en sam večer nekdo za vsako ceno rinil v svečano obleko z vsemi svečanimi dodatki, če se v tem ne počuti dobro. PA čeprav gre za enkraten dogodek, kot je maturantski ples. A si ga bo zapomnil po obleki ali po tem, kako lepo so se imeli?
Naš sin je ubral srednjo varianto: Temno rjavo, skoraj črno obleko s črtami, spodaj črna bombažna oprijeta majica in semiš čevlji v bravi črt na obleki (svetlejši ton). Tudi za fotografiranje se je vse dobro obneslo.
Na maturitetne teste in izpite je pa hodil oblečen enako kot v šolo: kavbojke in srajca ali majica. Očitno nikogar ni motilo, profesorjev pa sploh ne, sicer mu ne bi prijazno pomagali pri kakšnem vprašanju, če se je začelo zatikati. Je pa res, da so nekateri prišli na maturo bolj svečano oblečeni, "boljše" hlače recimo in tudi kakšno kravato je bilo videti pri fantih. Kot sem rekla: kakor se počutiš, tako se obleči.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Orehova potica po receptu moje mame

Najboljši limonini razpokančki