Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro
| Atina je napisal/a: |
Meni so pa ravno te razpoke |
Rada Jem, če prav razumem, ga vzhajaš enkrat, narediš hlebček, znova vzhajaš in daš peč ?
Jaz ga ponavadi, če le imam čas: vzhajam, malo stepem s kuhalnico, še enkrat vzhajam, naredim hlebček, ki ga stresem v pekač, pokrijem in pustim, da ravno prav naraste in dam v ogreto pečico.
Vzhajan mora res biti ravno prav - Rebecca je lepo opisala, kaj se zgodi , če je preveč ali premalo vzhajan, moje izkušnje so podobne.
Je pa še ena možnost, da je pokanje odvisno tudi od gostote testa. Poskusi spremeniti še to. Mogoče še malo olja?
Cila| kozamurnik je napisal/a: |
| Kruh in ostale sladice razpokajo , kadar so prevec vzhajane! kozamurnik |
| RadaJem je napisal/a: |
| Šment, ene pravite preveč vzhajano, druge premalo. Koliko časa pa naj vzhaja kruh? Jaz ga pustim kar tako od oka, dokler ne zraste tako kot se meni zdi.
Še najboljši mi je seveda no knead bread, samo je malo dolgo za čakat.
Torej koliko časa vzhajate kruh, sheembass?
Aja, zarežem ga vedno, pa se mi ne zdi, da bi to oviralo razpoke pri nastajanju :). No, saj me ne bo konec od tistih razpok, samo rada bi vedela, v čem je fora.
LP
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro

Carbonara s krompirjevimi tortelini