Svedri s parmezanovo kremo
Ko takole prebiram vaše pisanje,pomislim,koliko modrosti!Ravno zato ,ker smo nekateri že nekoliko starejši.V društvih,katerih član sem,že nekaj časa predlagam,da bi po vzoru študentskih servisov,uvedli tudi,recimo upokojenske servise,kjer bi nudili pomoč sposobne starejše osebe,tistim,ki bi jo potrebovali,tako bi se marsikdo počutil manj odrinjenega.Pa dovolj o tem.Tudi sam sem se srečal z takimi občutki,ko sem ,zaradi bolezni ostal doma ,torej v pokoju.Ob takih praznikih,smo imeli gostinci kar živahno,veliko dela,pa tudi veliko lepega je bilo.Ko pa je minilo nekaj časa,sem začel početi stvari za katere prej ni bilo časa.Otroci so odrasli,žena je še v službi,jaz pa sem doma"deklica za vse"
Prav vesel sem,da tukaj najdem toliko ljudi iz vse Slovenije,in upam,da se bomo še kje srečali.
Želim vam veliko zdravja in proč z depresijo! Jože
receptor| zima je napisal/a: |
| Mislim, da se osamljenost ne pojavi le v krizi srednjih let, temveč je lahko prisotna ob kateri koli starosti, odvisno od situacije.Ironično-ko sem bila mlada sem v nesreči izgubila moža. Ostala mi je mala punčka. Nisem bila sama, bila pa sem osamljena. Potem sem si ustvarila novo družinico, a prišla je bolezen. Kriza srednjih let? Nikakor! Osamljenost? Niti slučajno! Izguba privlačnosti? Po 6 letih kemoterapij in s tem povezanega trpljenja, ko ostaneš brez las, ko je vsak dan le boj za življenje...pod razno me ne moti. Prav tako ne mojega zlatega moža, ki mi vseskozi stoji ob strani. Ne boste verjeli, ampak srečna sem kljub vsemu. Ob vsakem Novem letu uživam, ker se zavedam, da imam še to srečo, da lahko uživam spet nov dan, da sem še vedno lahko ob možu, otrocih in vnučkih. Jaz sem svoj notranji mir našla, prav tako pa želim tudi vsem vam, ki obupujete nad vskodnevnimi problemi. Dokler jih imate, ste živi in dokler ste živi, imate upanje! ZIMA |
O krizi srednji letih, odvečnih kg, ki morda na kaj vplivajo itd....en vic:
Žena se zjutraj gleda v ogledalu in tarna možu: "Glej me, gube so se mi poglobile, zadnjica obesila, prsi visijo kot prazni vreči, na trebuhu odvečna maščoba....", mož pa ji odvrne: "Potolaži se no, saj vidiš pa še zelo dobro...".
Mamamia
mamamia
"Ampak tako je - lahko občuduješ vrtnice, ali pa se zgražaš nad trni."
"...pa dajem absolutno prednost vrtnicam ..."
Se strinjam, da je dajanje prednosti vrtnicam bolj pravšnji pogled. OZiroma, da ne bi izpadlo, da vsiljujem svoje mnenje, meni bližji.
A zmorejo ga samo zadovoljni ljudje, kot je Lisa (in kot jih - nas - je še kar nekaj na Kulslo). Tisti, ki vidijo lepoto v vrtnicah, jih tudi kak trn, ko zbode, ne rani preveč.
Sicer se mi pa zdi, da je prenašanje krize srednjih let vsaj nekoliko povezano tudi z značajem (glej vrtnice) in okoljem, v katerem živimo.
Kako je že nekdo rekel: Najsrečnejši ljudje nimajo nujno vsega v izobilju; oni samo izrabijo najboljše od vsega, kar jih doleti. Tudi iz "krize" srednjih let.
MAmamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svedri s parmezanovo kremo

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev