Noč čarovnic - Kaj je Halloween, kaj pravzaprav praznujemo - kulinarika.net

tema je zaklenjena

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5084

1. nov 2013 11:20

Uf! Potem pa tiste včeraj pri meni sploh niso bile prave. Moram drugič bolje pogledati, komu polnim žepe z orehi in sladkorčki (sicer so me pa poučile, da tudi denar vzamejo).

Sonja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4333

1. nov 2013 11:31

jernej je napisal/a:

Zato, ker imajo čarovnice nepravilno oblikovane prste, nisi nikoli pogledala? Točno taki so kot na sliki 

Imaš pa prakso s čarovnicami, zgleda

lp

 

mzm

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6938

1. nov 2013 12:11

jernej je napisal/a:

Zato, ker imajo čarovnice nepravilno oblikovane prste, nisi nikoli pogledala? Točno taki so kot na sliki Matr, prav imaš! Evo, kovačeva kobila....vsak dan jih imam pred nosom....

lp

cervus

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7601

1. nov 2013 18:21

Včeraj zjutraj mi je soseda povedala, da se bodo otroci našemili in zvečer pozvonili tudi pri nas, seveda če dovolim. Kaj sem hotela, dovolila sem  Potem sem razmišljala, kaj naj jim dam, odločila sem se za denar in si ga pripravila za tri korenjake. Toliko je namreč teh malih čarovničkov. Proti večeru sem slišala živ žav na hodniku, v valovih so prihajali k sosedom in se veselili. Čez kakšno uro so pozvonili in slišim "vodjo", kako dela ššššššššššš. No, zelo so bili veseli, ker sem se jih zelo ustrašila. Bilo jih je blizu 30. In nobene zadrege, vodja mi je pomolil veliko Šparovo vrečko in zadovoljno zavpil, to si bomo pa razdelili. Zaželili so mi veselo noč čarovnic. Menim, da sem zdaj tudi uradno čarovnica!

 

naor

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 3992

1. nov 2013 19:36

Mislim da vsaka od nas žensk ima v sebi nekaj čarovniškega.......

Torta je bila sirova/skutna z strašljivima pajkoma na beli čokoladni pajkovi mreži.

 

Vrtejbenka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17573

1. nov 2013 21:41

 Kakšna pajka! Nog ko žužek, pa iz zadka jim izraščajo!  uf, takih se je pa res za bat, zihr so GSO. 

rimljanka

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2004

2. nov 2013 5:52

Meni pa tole uvažanje praznikov ni všeč in pri nas doma praznujemo praznike kot smo jih v mojih otroških letih. Takih praznikov kot je valentinovo in noč čarovnic, pa mogoče je še kakšen, ki se ga niti ne spomnim pa ne. Končno imamo tudi pri nas celo vrsto praznikov, ki so jih nekoč praznovali po različnih krajih po naši ljubi deželici, pa tonejo v pozabo, ker jih najbrž ni nihče komercialno podprl. Ni mi tudi všeč, da bo že naslednji teden (takoj ko sveče ne bodo več aktualne) na policah vse za novo leto... Vsaka stvar ob svojem času in če preveč časa traja izgubi čar in postane čisto vsakdanja - ni več tiste čarobnosti in pričakovanja.

Sicer pa sem tu napisala le svoje mnenje, ki ga nikomur ne vsiljujem - vsak pač po svoje vidi te stvari.

lep dan še naprej.

tedyka

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2502

2. nov 2013 7:35

Tedyka

marjja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7601

2. nov 2013 7:39

Tedyka, marsikdo se strinja s tabo, a Mamon je močnejši od vsega.

 

naor

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 3992

2. nov 2013 9:52

Jaz se pa z zgornjo trditvijo ne strinjam čisto popolnoma.Ja,najbrž smo res nekaj praznikov "uvozili" in jih sprejeli za svojo.Taki časi pač so..globalizacija je prinesla svoje.Pa saj nismo samo praznikov in posredno z njimi običajev uvozili iz tujine..še veliko drugega.Ko sem se šolala v Ljubljani ,sem morala na pošto poklicat fanta(sedaj moža) v njegovo službo..za praznike smo pisali lepe vizitke(sama jih še vedno)..sedaj se pošilja sms,prepošilja ene in iste maile..Meni je bilo lepo ,ko sta bili hčerki še mali in smo šli do brata po buče in potem doma vsi skupaj izrezovali raznorazne pošastke..in mož je vzel vrtalnik in z raznimi malimi svedri pomagal izrezovat skoraj nemogoče vzorčke,ki sta jih narisali na buče..in če za valentinovo dobim en čokolatin tudi ni nič slabega..tako ,kot ni slabo če na forumu se "poklonimo" preminulemu.Tudi tukaj je bila vroča razprava o tem.da tega se ne dela..samo ,kadar umre kdo od prepoznanih ljudi ,je pač tako ,da se tudi na ta načim izrazi sožalje svojcev..konec koncev tudi internet smo uvozili,pa ga vsi vestno uporabljamo,..za kulinarične nasvete,recepte in tudi za kreganje..nekoč pa smo none,mame povprašali za nasvet,sedaj pa gremo na svetovni splet..in tako se tudi stari recepti naših non žal izgubljajo..

Dokler pa praznik ,pa naj bo to domač ali uvožen drži  družino,prijatelje skupaj meni ni odveč..in če smo za praznik naredili pecivo in je hčerkina prijateljica naredila pajka za dekoracijo in z tem malo,ma ne malo,veliko smeha družbi,tudi ni nič narobe..pa čeprav so jima noge rasle iz zadka...

Seveda je to moje mnenje..in tudi jaz ga ne vsiljujem nobenemu..

Vrtejbenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrteta
malo za hecvegetar
Kaj danes za zajtrkzdravka
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti