Pica zvitki
| rdkapica je napisal/a: |
| Meni se zdi uvedba razredov protiustavna. Ali se ne bo nihče pritožil, da smo neenakopravno obravnavani? Oseba, ki ima svoj priključek bo plačevala po nižji tarifi, kot oseba, ki porabi enako elektrike in ima skupni priključek z več osebami. To je zelo neenakopravno !!?? Ali si predstavljate, da bi šli na kavo in če bi naročil in plačal vsak svojo kavo, potem je kava npr. po 1 euro, če bi pa eden častil vse, pa bi bila kava po 1,2 eura? Ob tem bi te pa natakar prepričeval, da je bolj zdravo (in ekološko), če naročiš samo eno kavo. Ali je pri računu za elektriko kaj drugače? Ali pa, da bi bil prvi vrček piva cenejši, kot drugi!!! Saj to tudi zelo "zdravo" zveni, ali ne? Preveč piti ni zdravo in ob višji ceni se bo človek zamislil, ali bi spil še drugi vrček. Zelo logično !!?? |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Točno tako! In kot pravi Jernej, svinjarija brez primere! Namenjena izključno čimvečjemu kasiranju... Kdor je že zdaj porabil nad 24kW, bo pač težko svojo porabo razpolovil, da bi prišel v nižji razred. Prepričana sem, da je tako ponavadi tam, kjer ima več gospodinjstev isti priključek - npr. starši in odrasli otroci z družino v isti hiši, ali pa tam, kjer se grejejo na elektriko (kar je v marsičem bolj ekološko kot premog, drva, itd. Takrat pač ne moreš nič naredit, in torej bo Elektro brez problema kasiral dvojno ceno...
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 01. okt 2008 21:58:56Ne gre zato, da je TČ bolj ekološka, ker je na elektriko, TČ ima boljši izkoristek kot premog in olje in sicer zato, ker ima razmerje 1:4. Torej 5kW vložiš in dobiš 20kW. "Skrivnost" je v tem, da ti ostale kW da mati Zemlja s črpanjem vode iz zemlje in jemanjem njene toplote.
Torej ne glede na vse svinjarije pri Elektru je TČ kot gretje zelo ekonomična varianta. Seveda je treba pozabiti na vroče radiatorje, saj je tako narejena, da lahko vodo ogreje le na max 55 stopinj ne na 70 kot olje. Nujno je torej treba tudi, da je objekt toplotno izoliran.
In ne glede na trende, fizikalni izkoristek kaže v prid TČ, ne plinu ne olju.
Jernej - zasebno mnenje| Bogomira je napisal/a: |
| Da sem velik porabnik elektrike je kriva tehnologija,ki vse iznajde,zakaj bi prala na roke,pometala če lahko sesam,se jokala ob čebuli in gledala v prazno,ko vse postorim,če si lahko privoščim ogled dobrega filma,sprehod po internetu,poslušanju dobre glasbe,ob tem pa si še privoščim kokice,ki mi jih ravno meče iz avtomata za pripravo kokoic. Sem se že sprijaznila,da bo glede na mojo porabo cena elektrike višja. Bogomira |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pica zvitki

Metuljčki s paradižnikovo omako