Posodica za menstruacijo

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

12. sep 2008 16:56

Drage moje, iz lastnih izkušenj - leto dni sem bila na presni - NE izgubiš menstruacije. Je pa res, da se presna od presne razlikuje. Če imaš uravnoteženo prehrano in se prej dobro pozanimaš, kaj je treba jest, da ti nič ne manjka, je vse super in je tovrstna prehrana pravi balzam. Če pa ješ samo jabolka, pol pa verjamem, ja. Smo pa različni, eni sploh pomisliti ne morejo,da bi samo ob presni prehrani preživeli in tudi res ne bi. Telo nam namreč različno funkcionira. Jaz sem to na primer krasno prenesla in sem se počutila tako polno energije, kot še nikoli prej niti kasneje in moja največja želja je, da bi si to lahko kdaj spet privoščila. Pravilna presna prehrana je namreč precej drag špas. lesnik, http://lesnik.moj-album.com/

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

12. sep 2008 16:58

no, za fižolčke pa prav pride skodelica....pa smo spet tam robida

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

12. sep 2008 17:08

No, lesnik, se čisto strinjam. Verjetno komu tako ustreza, meni je npr. ustrezala beljakovinska dieta, pri kateri pol leta nisem pojedla niti koščka kruha/pašte/riža/.... S tem se čisto strinjam in kot si napisala, če je prehrana pravilna, ne izgubiš M. Torej je izguba menstruacije znak nekega pomanjkanja in prav zato mi ne gre v račun ta izjava o kaznovanju matere narave za neubogljivost. matilda

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

12. sep 2008 18:49

andreja č. je napisal/a:
Glede menstruacije je zadnjič ena zaskrbljena mamica spraševala v enem časopisu, da njena hčerka je tabletke anti baby in da sploh ne prekine, da bi imela vmes menstruacijo, če je to sploh dobro. Je dobila odgovor od ginekologa točno se ne spomnim ampak v glavnem je odgovoril, da naj je nikar ne skrbi, da je njena hčerka bistra moderna ženska, saj menda menstruacije sploh ne potrebujemoandreja č.

To naj bi bilo res. Tista odtegnitvena krvavitev bi naj bila zgolj zaradi psihološkega učinka vsakomesečne menstruacije. Sicer se pa lahko jemlje tabletke po par mesecev skupaj, pa ne bo nič narobe.

Sonja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

12. sep 2008 19:07

Hvalabogu sem že ven iz "tistih časov". A tudi , če ne bi bila, se z materjo naravo ne bi upala preveč igrat. Verjamem, da te vsaka zloraba slej ko prej nekako kaznuje, le da takrat resničnega vzroka sploh ne odkrijemo. Ginekologa, ki bi mi rekel, da menstruacija sploh ni potrebna, bi nemudoma zamenjala.

Da je vse v redu  so tudi v nekdanji DDR govorili plavalkam, ko so jih na veliko šopali z moškimi hormoni, posledice in to hude nosijo pa same.

Za tele posodice pa rečem samo: "škoda, da jih takrat, ko bi mi prav prišle, še ni bilo, oziroma vsaj poznala jih nisem".

Cila

gianja  

član od: 10.11.2004

sporočila: 203

12. sep 2008 20:11

Ko odprem Kulinariko in preberem vedno znova Posodica za menstruacijo med forumi, mi gre kr na bruhanje. gianja

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

12. sep 2008 20:20

matilda je napisal/a:
Če ni menstruacije, tudi reprodukcija ni mogoča. matilda

 

Tole pa ne bo držalo.

Če OVULACIJE ni, reprodukcija ni mogoča.

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

12. sep 2008 20:33

Kako smo si različni!

 Jaz si  kar naprej ponavljam, le zakaj jo niso izumili že prej. Verjetno bi bila marsikatera pot bolj brezkrbna in tudi noč bolj mirna. Zdaj je ne rabim več.

Tiste, ki jo uporabljajo ( meni znane ), so zelo zadovoljne in, ko bo tabu prebit, jo boste verjetno tudi tiste, ki vam gre zdaj na bruhanje uspešno uporabljale.

No, meni gre smetana iz mleka na bruhanje,  kaj si morem. Jo pa drugi jejte namesto mene

kobra 1

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

12. sep 2008 20:39

jaz te skodelice nisem še vidla, si jo bom pa iz radovednosti res ogledala v Dm-ju. Mene pred vse zanima higijena. Ko si daš tampon, vemo, kako si ga namestiš. Kako pa je s to skodelico? Če je vstavitev hitra in ne uporabiš " drugačnih" prijemov kot pri tamponu, pol je glede higijene recimo, da ok. Tudi samo s tistim robčkom, če jo obrišeš je to dovolj? Ker, če menstruacija traja par dni in si ti to menjaš po trikrat na dan, po moje, da jo je treba malo bolj umit to skodelico. Kakšne izkušnje imete s tem? Al jo samo z robčkom obrišete in je razkužena. Pa, da ne bo kdo mislil, da sem taka katastrofa in da doma vse razkužujem z Amukino( Italijani z njo razkužujejo tudi sadje in zelenjavo), samo nekaj kar si dajem ven pa not v svoje telo, pa res mora bit čisto, da se še kaj ne razvije. Glede menstruacij, pa se mi zdi najbolj normalna stvar v življenju. Jo pač imam in se mi zdi to čisto normalno. Kot je že ena prej napisala, jo ponavadi izgubijo anoreksične ženske,... No pa sej zdej je nova doba. Jemanje tabletk brez prekinitve, čaka nas pa še veliko. Kmalu bojo naredili naš klon in ta bo zagotovo brez menstruacije! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

tejka77  

član od: 27.2.2007

sporočila: 544

12. sep 2008 20:50

Ženske, poskusite Mireno- maternični vložek z hormoni, jaz nimam men. že več kot eno leto, pa se počutim ok. Pa še problemov nimam z izbiro...skodelica ali ne... tejka77

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti