Šipek
| japaja je napisal/a: |
| Pa je šlo s tistim kladivom za zrezke, lepo naštimaš ene par šipkov in tresk! Mal frči okrog ampak gre |
Nič ne frči, če daš v polivinil (ali dobro paprirnato) vrečko.....in po njej lop s kladivom.
| magnolija je napisal/a: |
| Mambica, saj tega podatka nisem zasledila na internetu temveč v knjigi avtorice Katje Galle Toplak, biologinje, ki je je v tujini doktorirala na fakulteti za kemijo in farmacijo. Slišala sem, da tako predavajo tudi na zeliščarski kmetiji Plavica. Sicer vem, da od tistih dlačic ravno umrla ne bom in da, če se mi jih ne bo dalo odstranjevati, jih pač ne bom, vendar sem vseeno radovedna. magnolija |
Dlačice strupene zanesljivo niso....znajo biti pa morda neprijetne, če bi jih bilo veliko, ker bi dražile sluznico v ustih, ki je nežna. Ampak mislim, da ni potrebna nobena panika. Ko je šipek zmlet, stolčen, ga pač malo pretresemo na situ (recimo a la cedilo za juho), večina dlačic bo šla skozi cedilo......
mambica, naslednjič poizkusi na ta način :
Očiščen šipek karameliziraj, ohladi in zalij z žganjem. To isto lahko tudi razgrneš na pekač(ali karkoli že), pustiš, da se dobro posušiš, spraviš v dobro zaprte kozarce in uporabiš za napitek.
Količina sladkorja naj ne bo pretirana.
kobra 1Joj, ves Kras je šipka poln,...............in je na poti v Šavrine. Vsekakor šipke ljubi apnena tla...
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bananin puding z vanilijevimi rogljički

Orehova potica po receptu moje mame