17. jul 2008 12:48
mamaF kako vam je všeč na Lastovu? Mi smo bili razočarani. mišika
17. jul 2008 12:48
mamaF kako vam je všeč na Lastovu? Mi smo bili razočarani. mišika
17. jul 2008 12:57
planine ,.. že jutri,tam nad 2500m anaeva
17. jul 2008 13:01
Midva sva se komaj zmenila, da greva sedaj, poleti, nekam bližje, pozimi pa nekam bolj daleč (upam vsaj), tako sem si zbrala otok Rab, kamor greva za 1 teden v apartma, za 5 dni pa še v Bovec malo hribolazit,..ipd. Samo da imam dopust, ker komaj čakam. Jelenckova
17. jul 2008 13:03
Mišika, veš, zame je Lastovo kraj, kamor sem šla s prijateljico prvič sama na morje . Naslednjič sva bila tam sveže zaljubljena s sedanjim možem, med vojno, nikjer nikogar, spanje pod zvezdami "na črno"......saj si lahko predstavljaš. Zato je Lastovo zame nekaj posebnega. Jaz tam dobim, kar pričakujem in to je - čim manj. Lani smo bili tam prvič s celo družino - na srečo nimamo majhnih otrok, tako da je skalnata obala in včasih malo "divje razmere" primerna za vse. Mož in sin sta navdušena ribiča in v tistem bogatem lastovskem morju je užitkov več kot dovolj! Sicer pa kampiramo v kampu v Skriveni Luki. Če vprašaš mojo 12-letnico, boš seveda dobila čisto drugačno mnenje
17. jul 2008 13:13
Mi smo bili kar presenečeni nad tamkajšnjo ponudbo. Lani smo letovali tam samo nekaj dni in potem pakirali na Korčulo. Sama ne prenesem takšnega skalovja , bilo je polno komarjev, zjutraj je že ob desetih zmanjkalo kruha, slabo založena edina trgovina daleč naokoli....narava pa je fenomenalna, kot v pravljici. Ampak, če bi bila na tvojem mestu, bi tudi jaz uživala, kljub vsem tegobam... Ti zavidam. mišika
17. jul 2008 14:30
Mišika, te čisto razumem. Če so pričakovanja daleč od realnosti, je človek pač razočaran, kaj pa. Jaz in moj mož pa si, ko ladja izpluje iz Vele Luke proti Lastovu in se zelena silhueta otoka približuje, v mislih ponavljava tole pesem. Kajetan Kovič: Južni otok JUŽNI OTOK Je južni otok. Je. Daleč v neznanem morju je pika na obzorju. Je lisa iz meglè. Med svitom in temo iz bele vode vzhaja. In neizmerno traja. In v hipu gre na dno. In morje od slasti je težko in pijano. In sol zatiska rano. In slutnja, da ga ni. Da so na temnem dnu samo zasute školjke in veje grenke oljke in zibanje mahu. A voda se odpre in močna zvezda vzide in nova ladja pride in južni otok je. ....in se mi zdi, da sem spet stara 19 let....
17. jul 2008 15:04
| vida70 je napisal/a: |
| Letos za spremembo same punce. Se hcerina prijateljica, obe stare 16 let. Imam obcutek da bo lustno, punce pa ze komaj cakata. vida70 |
17. jul 2008 15:46
Ja, Lastovo je približno tako odbito kot Cicely, Alaska iz Northern Exposure - samo, da ni na severu, temveč na jugu Jadrana. Če ima človek senzibiliteto za tako odbitost je to prava stvar, v nasprotnem primeru je to katastrofa. A greste iz Splita ali vozi kaj tudi iz Orebića (namreč jaz sem bila na Lastovu vedno samo s plovilom in to po najmanj enem tednu plovbe in sem že bila na okusu jadranske izolacije) in koliko časa vozi? MamaF, enkrat zajemi še sapo za izlet na Palagružo, tisto je šele noro. Se mi zdiš ti en ta prav materijal za tja. Vendelina jr.
17. jul 2008 16:00
Vendelina, Palagruža in Sušac, ja, to me še čaka. Za tja bom enkrat "štopala" prijatelje z jadrnico. Na Lastovo prideš s trajektom iz Splita oz. iz Vele Luke. Na voljo imaš tudi katamaran. http://www.jadrolinija.hr/pdfs/9604.08.hr.pdf Pa še trajekt: http://www.jadrolinija.hr/pdfs/604.08.hr.pdf Sicer greš pa iz Orebiča v Korčulo (trajekt vozi zelo pogosto), potem se premakneš do Vele Luke (od tam je trajekt 2x dnevno) in se izkrcaš v Ubliju na Lastovu. Za drugo leto žicam klapo, da si vzamemo proste "zimske počitnice" in gremo na Lastovo za pusta - Poklade! To čakam že od l. 90 in upam, da bo ratalo. In to brez otrok (saj bi se me sramovala, ko padem v "film")!!! Evo, ravno zdaj dajeta pripombe, da sem jaz ravno prava za tiste odpičene Lastovce.... A greš z mano? mamaF - Mojca
17. jul 2008 16:00
Vozni red Orebič - Korčula: http://www.jadrolinija.hr/pdfs/634.08.hr.pdf mamaF - MojcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo