Velika noč
8. marec po novem ali pa ne praznujejo moški![]()
. Issi, hitro spit jabolčni kis![]()
| Issi je napisal/a: |
| Se opravičujem, ampak pritisk mi dvignejo ljudje, ki pravijo, da 8. marca ne praznujejo, "saj nismo več v komunizmu", "saj je iz mode", ... S tem le dokazujejo, da nimajo pojma, kaj predstavlja. Saj ga tudi sama ne "praznujem" v pravem pomenu besede, ga pa spoštujem in spoštujem to kar predstavlja. Issi |
| anamarija1 je napisal/a: |
Amy, kako ni šlo dol? Kaj si jih zalepila z lepilom? Jaz položim list, pazim da se ne premika pa čez dam najlonko, ki jo zavežem s cvirnom, pridejo tako lepa, jajček je rjav list pa svetel, full lepo izpade, pa še naravno je, jaz ne zaupam tistim barvam, čeprav piše, da so jedilne. |
| rimljanka je napisal/a: |
Z mokrih jajc gredo vsi listki lepo dol. Se pa, če jih ne snamemo, seveda potem povsem prisušijo na lupino. Ampak, s ponovnim namakanjem v mlačni vodi se zmočijo in gredo z jajc brez problemov. |
Šunko imamo pa kar domačo, ravno danes mi je mama dala en zamrznjen konec, da jo bom pripravila še v Ljubljani.
Loni MakaroniTudi pri nas jih barvamo zaradi vere in tradicije- če bi bilo po moje, bi jih zgolj zaradi tradicije (pa še to verjetno bolj simbolično). Ti prazniki mi ne pomenijo nič (strašno pa obožujem kombinacijo šunke, potice in domačega hrena). Sestra je vesela, da ne dam veliko na to (saj ima ona toliko večje veselje z okraševanjem, barvanjem in vsem drugim, kar spada zraven). Pa pustimo otroku veselje, če je toliko malo potrebno
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Polžki z mesnimi kroglicami

Gratinirani fuži s sirom in pršutom