član od 20069217 sporočil
Jaz v tisto "jaz nimam nobene ideje" ne verjamem. Človek se od rojstva naprej uči, uporablja svojo domišljijo in nekaj sestavlja in je po definiciji kreativen, če si pa po definiciji kreativen, potem pomeni, da moraš imeti ideje. Če kdo v resnici "nima nobene ideje" ima v resnici hude motnje v kognitivnosti. Reči "nimam nobene ideje" je v bistvu podobno kot če bi rekel "nimam spoznavnih sposobnosti". Skratka, draga karmy20, ne verjamem ti.
Prej si milsim, da se ti bodisi ne da razmišljati o tem, kakšno življenje živi ta gospa (ki je mi niti ne poznamo, niti ne vemo, v kakšnem odnosu si ti do te gospe) in si odgovornost za izbor prevekslalal na tale forum.
Lenobe pa sama ne podpiram.
Od mene ribe ne boš dobila. Kvečjemu navodila za lovljenje ribe.
Malo poglej okrog sebe in čudo-prečudno, boš videla veliko starejših občanov. Malo opazuj, kaj počnejo, kaj jih zanima. To so, mimogrede zelo zanimivi ljudje z veliko izkušnjami in veliko modrosti in bi se jih splačalo večkrat kaj vprašati. Ne samo, kadar imajo rojstni dan, tudi drugače bi se veljalo kaj naučiti iz njihovih izkušenj, da se ne bi učili samo iz svojih. Pa boš videla, da so tudi sedemdesetletniki zelo različne persone, tako kot so dvajsetletniki, pa tridesetletniki in vsi ostali., Ni treba kategorizirati ljudi zgolj po starosti.
Malo razmisli o tej gospe, ki te je povabila na praznovanje svojega rojstnega dne. In si zaželi, da bo tvoje življenje tako, da boš tudi ti enkrat stara 71 let in da boš takrat pri volji, da bi imela rojstnodnevno žurko. Če boš mislila, razmišljala in te stvari, potem boš itak dobila odgovor. Kot je sploh fino, če človek MISLI v življenju in ga tudi živi, namesto da se z "nimam nobenih idej" šlepa skozi dneve.
Vendelina jr.