Bučno olje
| Engie je napisal/a: |
| Vsak lastnik oljarne za prodajo bučnemu olju doda belo olje! Sem videla na lastne oči! Engie |
Ne reci, da si videla pri VSEH! Ne posplošuj, lepo prosim.
| Evica25 je napisal/a: |
| Najprej moram reči kako ste ljudje naivni. Upam, da sem z zgornjim pojasnilom vsaj malo pripomogla k odpravi vaše nevednosti. Evica25 |
Naivni, aja? Le zakaj?
Nimaš pa prav nobene pravice in razloga, da nam (kar vsem povprek) očitati nevednost. Kdo pa si, da si jemlješ tako pravico?
| Lep pozdrav vsem obiskovalcem tega foruma. Najprej moram reči kako ste ljudje naivni. Naj vas malce poučim kako se prideluje bučno olje. Naj poudarim, da je način pridelave precej drugačen od pridelave oljčnega olja in verjetno je zelo malo oljarn, ki prideluje "ekstra deviško" bučno olje. Za izdelavo bučnega olja obstaja recept, ki pa žal res vsebuje tudi belo olje v določenem razmerju. Maksimalno se lahko doda 1l belega olja na 5 kg suhih bučnih koščic. Nekateri dodajajo manj, nekateri tudi več in to seveda vpliva na kvaliteto bučnega olja. Koščice se zmeljejo in dajo v posodo, kjer se pražijo in doda se jim seveda belo olje. Če ne bi dodali belega olja, bi žal dobili zelo malo bučnega olja, poleg tega pa se pri praženju izloči več hranilnih snovi Ponavadi je tako, da je v bučnem olju, ki ga lahko kupite v oljarni, ponavadi zmeraj dodano maksimalno belega olja kot je dovoljeno po recepturi. Upam, da sem z zgornjim pojasnilom vsaj malo pripomogla k odpravi vaše nevednosti. Lep dan še naprej. Evica25 |
| Koščice se zmeljejo in dajo v posodo, kjer se pražijo in doda se jim seveda belo olje. Če ne bi dodali belega olja, bi žal dobili zelo malo bučnega olja, poleg tega pa se pri praženju izloči več hranilnih snovi Evica25 |
Sem se malo pozanimala in cena je letos od 14€ pa do 17€ za 1l olja, pa ne v trgovini, pač pa pri kmetu v Prekmurju. Če kupujete v oljarni, potem ne more biti 1l 9€, kje pa je marža, pa steklenica???????? Za domače 100% olje? Ma dajte no, še posebej, ker je letos neurje uničilo dosti buč in je zelo malo semena?
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jabolka v srajčki

Praženo zelje s krvavicami in krompirjem