Jajčevci z rižkom
menci, pri jumi gre za študentko, ne dijakinjo. Tu pa so razlike, ker dekle ima srednje izobraževanje zaključeno in tak status ne prode v poštev. Razen če se lahko, vsaj formalno, vključi v kakšno izobraževanje za prekvalifikacijo ali podobno, zato je po moje je prava pot najprej za zavod za zaposlovanje, tam dajo vse potrebne informacije.
Izredni študij pomeni, da ima status študenta, razlika od rednega je le v tem, da se študij plača in da so predavanja malo drugače razporejena, večinoma ob koncu tedna, vsaj tako je bilo pri našem. Tako da je ves čas, ko je bil izredni študent, delal preko ŠS, imeč študentske bone za prehrano in vse druge bonitete, ki gredo študentom.
Ker je naš zbluzil tri leta, smo ga pač poslali v redno službo. Na srečo smo našli nekaj, kar ga tudi sicer veseli, pa še delodajalec ga bo zaposlil za določen čas in imamo to rešeno.
Najprej pa sem ga poslala na ZZZV, da si uredi zavarovanje za čas, da so pri delodajalcu vsi papirji urejeni, da se ne bi ravno v prvih dneh brez statusa kaj zgodilo in bi plačevali zdravstvene storitve iz lastnega žepa.
Juma, nič naj se vam svet ne sesuje. Punca se naj malo skupaj vzame, saj doma najbolje veste, kaj je bil vzrok, da je pogrnila. Naš se je tudi prepozno zbudil, je nazadnje ugotovil, in zdaj že zbir atermine in literaturo za prve izpite, ker bi jih rad čim prej naredil, da bo od spomladi dalje le v službo hodil in imel poleti počitnice brez nekih obveznosti. Je pač tri leta potreboval, da je ugotovil, da se večno ne more skozi šivankino uho izvleči...
Mamamia
mamamia
| juma je napisal/a: |
| Saj punca ima plan, naredit manjk. izpite za 1. letnik, poslušat nekaj iz 2. letnika in celo kaj naredit, zraven delat, ampak mene so te stvari zanimale: status za delat prek štud. servisa, ker pavzerji ne morejo več, študent. mesečna vozovnica za mestni promet in predvsem zdrav. zavarovanje. Lepe pozdrave JUma juma |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajčevci z rižkom

Brownie Muffins