spekla sem kar veliko zavitka-premišljujem ,ali bi se obnesel že pečen,da ga dam v skrinjo
Bernarda
spekla sem kar veliko zavitka-premišljujem ,ali bi se obnesel že pečen,da ga dam v skrinjo
Bernarda
13. okt 2007 11:03
Zakaj pa ne. Samo naj se ohladi. Jaz vedno naredim tako, kadar mi ga mami da pol pekača. Ne morem se cel teden basat z njim, pol se mi lahko že zameri. Jelenckova
13. okt 2007 14:32
hvala lepa,ga že pakiram za skrinjo Bernarda
18. feb 2013 10:54
Mene pa zanima koliko časa pečete jabolčni zavitek. Ali ga pustite tolko časa dokler ni popolnoma rjav ali le toliko,da dobi barvo. Sama kupujem vlečeno testo v euro spinu. Ko delam zavitek dam 2 testa in vedno se mi zgodi,da mi zgornje testo razpoka. Se vam dogaja isto?
UČENKA T
18. feb 2013 11:45
Odvisno od tega, kakšnega imaš rada. Naj bi pa imel lepo rjavkasto barvo. No, jaz imam rada malo bolj zapečenega.
fila
18. feb 2013 15:21
Jaz pečem okoli 40 minut....in vedno ga zalijem s smetano ..nikoli ne poči...
lp goga
18. feb 2013 15:29
Jaz tudi dam dve poli testa, samo vrhnji del namažem med plastmi in malo potresem z jabolki umes in potem mi ne razpoka.
Pečem tudi jaz okrog 40 minut odvisno od debeline zavitka.
irena66
18. feb 2013 23:06
V eni temi kupuješ vlečeno testo v mercatorju, v drugi pa v euro spinu. Zanimivo.
VesnuskaMygrace
sporočila: 6506
19. feb 2013 5:58
V kateri temi kupuje v Mercatorju?
Mygrace
19. feb 2013 6:49
je pomembno kje kupuje? A ni bolj pomembna pripravljenost pomagat, svetovat po svojih najboljših močeh?
Sem mar kriv, ker enkrat kupim red kidney beans v LIDLU, drugič pa v SPARU? Sem morda kaznovan z kamenjanjem, ker sem včeraj kupil POR v TUŠu, prejšnji teden pa v MERCATORJU? A bom mučen ker sem v nedeljo kupil hruško (skoraj ga ni; FRIŠTIKA namreč, brez meni tako ljube hruške
) v SPARU, medtem ko sem jo prejšni teden v LECLERCU???
UČENKA: Kar pogumno dalje. Tudi če razpoka je to nekaj lepega, unikatnega, produkt tvojih rok in truda. Njaaam. Če je razpokan potem tudi hrusta!! Drugače pa jaz/moj papi delamo tako , da ga pred pečenjem namaževa z rumenjakom. Počil še ni. Pred peko ga premaži z mlekom, da se testo napije tekočine. Bo dalo okus + verjetno ne bo razpokalo...hjooo, ti samo čaraj in UŽIVAJ¨!![]()
![]()
Mygrace
sporočila: 6506
19. feb 2013 7:10
No ja, včasih je pomembno, kje je kaj kupljeno.
Ne razumem pa Vesnuškine pripombe. Še najbolj ne razumem, zakaj naj bi bilo to, kje nekdo (ni napisala, kdo) kupuje testo, zanimivo. Krneki![]()
Kar se štrudlčka tiče: jaz tisto kupljeno testo itak položim na vlažen prtič, povrhu še dodatno posprejam z vodo, namažem s stopljenim putrčkom...in potem nadev.
Roladice na pekaču sem in tja piknem z zobotrebcem in jih nežno a odločno (
) z roko potlačim. Se posledično manj napihne. Ponovno premažem/prelijem s stopljenim maslom. Če bi delala testo sama, bi bilo te maščobe in vode najbrž preveč, kupljeno testo je bistveno bolj suho.
Zavitek režem, ko se nekolikanj ohladi.
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižek s piščancem in zelenjavo

Princeske