Tašča - snaha
| gordip je napisal/a: |
| živet na svoje, bit v vseh pogledih neodvisen in imeti svoj mir |
Aaaaa....... ni to point vsega??
Ampak, žal po vseh te postih ne pridem do drugačne ugotovitve kot ( Pazi"" - tole nekaterim ne bo všeč):
Sužnjelastništvo še ni odpravljeno - predvsem zato, ker ga vednoznova in znova uvajate ve drage dame /žene in mame (v kateri koli vlogi se pač znajdete). Seveda ne mislim dobesedno - je pa beseda sama po sebi dovolj pomenljiva.
Sedaj še pa počakam, da se javi kakšen "macho" in prbije, da ima poleg vsega , kar ste natrosile, pa najbolšo izkušnjo s svojo taščo
...suprise. Naenkrat pekleni trikotnik postane kvadrat in po zakonih neke "kvantne fizike" hm, hm....zadeva postane v ravnovesju.
.....pa še smiselno je, kajne?
Pravzaprav....MI nimamo problemov s svojimi taščami, vsaj mislim tako...vsaj jaz jih nisem imel - Čeprav jih ljubkovalno kličemo
Ampak to je spet druga kategorija, druga sfera....in nemogoča primerjava .
Aja....pregovor "o jabolku in drevesu", saj veste kater.......ne drži vedno.![]()
![]()
| kara je napisal/a: |
| Če bi se vaš partner neprestano boril proti vaši družini in tekmoval z očetom v vsemu pametnemu in manj pametnemu, zahteval, da prekinete stike s svojo družino, da bosta končno lahko našla skupno srečo....Ali to ne bi bolelo? kara |
Niti med osebnoizpovednimi posti niti med nasveti nisem nikjer zasledila, da bi katera zahtevala od moža, da prekine stike, niti da bi to katera kateri svetovala ![]()
Pretiravat pa res ni treba.
Issi| home made je napisal/a: |
| Sprašujem pa se, koliko in če sploh, bom imela miru, ko/če si urediva svoje stanovanje v svojem nadstropju, s svojim vhodom. home made |
Draga home made, če slediš temi (in sklepam, da je tako, saj praviš, da je zelo zanimiva), potem sem prepričana, da je bilo tole samo retorično vprašanje.
Pa srečno!
Blanchy
| home made je napisal/a: |
| Nevem več kaj naj si mislim. Nisem prepričana koliko besede si lahko vzamem, koliko lahko rečem da ne presežem roba. Če bi bilo po moje, bi od tu odšla, ampak me zaenkrat zadržuje ljubezen do svojega fanta. Sprašujem pa se, koliko in če sploh, bom imela miru, ko/če si urediva svoje stanovanje v svojem nadstropju, s svojim vhodom. home made |
Draga moja, ti si se preselila v dom, ki ga sistemsko uničuje alkoholik. In alkoholik ne uničuje samo sebe in pohištva, temveč zelo učinkovito uničuje tudi vse, ki z njim živijo.
Tu bi bilo pravilno, da bi se tvoj fant odselil, ne pa, da si ti prišla k njemu. Tako ima alkoholik samo novo žrtev. In če misliš, da se bo zardi tega, ker se ga poskusi pregovoriti, kaj spremenil - c'mon, ne bo se. Alkoholiku paše, da se ga prosi, da naj bo boljši. Paše mu, da lahko terorizira vse okoli sebe, ker takrat je močan. In potem se seveda dnevno zadeva za to, da bo spet prišel do tega, da se ga bo prosilo. Tako si alkoholik organizira užitek.
Ti končuješ šolo. Koncentriraj se na to. In glede na to, da končuješ šolo, si mlada. Mlada ženska mora hoditi skozi življenje z nasmehom in v ritmu samo njej znane melodije in njen nasmeh in ritem morata ustavljati promet na Slovenski in promenado na Čopovi. In kaj delaš ti od tega? Sključena in prestrašena, da ne boš iritirala alkoholika in ob dveh zjutraj kuhaš, ker ti to ni težko.....Mislim, draga moja, ob dveh zjutraj se eventuelno pleše ob štangi v domači spalnici in eventuelno se jedo jagode in smetana v postelji in to je čisto vse, kar bi morala ti glede hrane početi v teh letih. Pri lepih mladih letih si pristala na vlogo vsaj trideset let starejše ženske, ki je zbegana, ker je zaradi njenih napačnih odločitev šlo življenje mimo nje. Hočem reči, draga moja, delaš korake v napačno smer in v tvojem najboljšem interesu je, da jih prenehaš.
Ker za obrnit se v pravo smer potrebuješ še precej.
Najprej poišči številke pomoči za tiste, ki živijo z alkoholiki. To obstaja tudi v Slo. Mislim, da se reče al-anom ali nekaj takega.
Pojdi na pogovor tja in potem v to vključi še fanta. Ker fant je itak že psihično zlorabljen in se sam tega ne bo spomnil.
In ja, odselita se. Nemudoma. Ne nekaj trpeti tam in ne izmišljaj si izgovorov, da ti bi že šla, ampak zaradi ljubezni do fanta si tam. To so izgovori in ti to veš.
Pa srečno.
Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)

Brownie Muffins