Kmetija

nola je napisal/a:

Oh lepo vas prosim. V igri je  premoženje, ena taka zadeva, ki je mi, s svojimi navadnimi plačami ne zaslužimo v celi karieri.

Tukaj se jih je pa našlo (in verjamem, da je bilo kandidatov  dosti več) nekaj takih, ki so se odločili, da bodo vložili vso svojo zasebnost in nekaj mesecev svojega časa  za glavni dobitek, eno hribovsko kmetijo, katerih donosnost je seveda znana.

Saj ne boste nič bolj imenitni če spremljate ali pa ne to žalostno travestijo in boste potunkali tega ali onega udeleženca.

nola

Prodam
Kmetija (Okolica Svete Ane) - 25000m2
KMETIJSKO zemljišče z bivalno hišo, velikosti 2,5 ha, zemljišče z bivalno hišo se nahaja v okolici Svete Ane, prodam.
Cena:
45.000,00 €

Pa še veliko bolj ugodne dobiš.
Suzi

Sporočilo je spremenil(a) SUZANAZ dne 20.nov 2011 21:58

Draga kolegica SUZANAZ - mnogim je oseba z imenom bila lušna. Samo to nima nobene veze, da se nekdo počuti prizadetega.Posebej ne njegova mama, ki ga je pod srcem nosila in bla, bla,bla. Kaj pa, če jaz napišem sedaj da obožujem Vlasto in Angelco Likovič. Kam me boste uvrstili? V poden, vmes,na oblake ali v vesolje?

zlatiribonmb

Kaj a potem je reca Andrejava mama a zakaj govorite o njegovi mami?

Mene zanima še nekaj. Ali ljudje na kmetiji nimajo služb? In kako se jim je supelo z delodajalci zmenit, da jih 2 meseca ne bo v službo, ker grejo pač v resničnostni šov?

Roncolino

Ja, če nekoga pod srcem nosiš preden se sploh pojavi na ekranu? Ponavadi je to mama. Mama nosi otroka pod srcem in v srcu. Za vedno in vekomaj. To je čisto normalno. Tudi je normalno, da mama malo ven pade in nekaj pove. Kar ne bi smela, ali vsaj ne nakazovati na nekaj. Kar je zvedela od sina, ki je pod silence agreementom. Dogovor o molčečnosti. Jaz pogodbe nisem videl, samo vem,da taka pogodba od udeležencev zahteva molk. Daj Recca, če je tako zbriši poste in komentiraj, ko bo konec. Saj se večinoma strinjamo. Samo si se pripeljala lahko v pozicijo, da bo tvoj sinko moral penale plačat. Preberi še enkrat pogodbo in če je tako zbriši vse kar si napisala tu pa še verjetno kje.

To ti je zelo dobronameren nasvet iz Marsa.

zlatiribonmb

Mogoče celo kdo pozna izraz - flaming. To je na tujih forumih prepovedano in tudi na showih.

In evo ti cela oddaja je en čist flaming.

Ne bom si v zelje hodil, da bi komentiral komisijo. Ampak tam vsi trije v komisiji meni smrdijo. Skratka mene tud znima, kaka je vloga te komisije od treh figur. Ajooj,Vendy come back please

zlatiribonmb

Roncolino je napisal/a:

Mene zanima še nekaj. Ali ljudje na kmetiji nimajo služb? In kako se jim je supelo z delodajalci zmenit, da jih 2 meseca ne bo v službo, ker grejo pač v resničnostni šov?

Roncolino

Mislim da si ni tako težko vzeti neplačanega dopusta. Za vsak teden na Kmetiji pa naj bi vsak dobil 500,00 eur, kar je verjetno več kot bi kdor koli v tem času zaslužli.

Suzi

Sporočilo je spremenil(a) SUZANAZ dne 21.nov 2011 12:12

Aja? Jaz nimam pojma kje ti delaš. Samo vem, da je neplačan dopust zelo težko dobiti. je omejen na 30 dni. No, lahko ga dobiš tudi eno leto. Samo je tako, da se ti ob nastopu neplačane odsotnosti ukinejo tudi vsa zavarovanja in prispevki in delovna doba ne teče. Kaj pa naj bi kdo dobil pa ne špekuliraj, če nisi trdno prepričana. Baje je pač baje. Tudi, če je baje. Pa zakaj se ti nisi pol prijavila tja, vzela 12 tednov neplačanega dopusta pa še vsak teden bi baje dobila 500 evrčkov. Saj to je čist preprosto. Seveda je lažje obrekovati pod BAJE...

zlatiribonmb

Pri izbiri kandidatov so zanesljivo sodelovali psihologi, ki so lahko odkrili, kakšne osebnosti so tekmovalci in je od njih pričakovati, da se bodo odzvali tako, da se bo koncet oddaje izšel.

Smisel oddaje ni opravljanje kmetijskih opravil, ampak prikaz konfliktov, ki dvigujejo gledanost.

Sam secanrij vključuje konflikte tako, da združi pod isto streho tekmovalce z različnimi značaji, ki se tudi izključjejo. Frustracije povzroči izbor hlapca in dekle, drugega dvobojevalca, prihod novih, posebni privilegiji, izključenost hlapcev in dekel, na koncu pa izbor posameznika, ki gre direktno v finale in tistega, ki gre direktno domov.

Če pa to ne pomaga k vščenosti oddaje, lahko vstopijo z režijskimi vložki. To pomeni, da se s tekmovalci, s katerimi se pogovarjajo brez drugih, lahko dogovorijo, da posamezniki odigrajo določeno vlogo: npr. brezobzirnega vodje, zaupljive  naivnice, zaljubljene sotekmovalke, opravljive prijateljice, pretirano občutljive osebe, lenobe, " pozabljivca", pohotnice, zlobe itd, pač v skladu z danostjo, ki jo je imel posameznik ob vstopu in ki kaže, da bo lahko vlogo dobro odigral.

Vloge niso pozitivne, vendar delajo gledanost, hkrati pa je vprašanje, ali jih imajo možnost tekmovalci zavrniti, glede na pogodbo.

Gre za pričakovanje velikega premoženje in konflikti, pa tudi možnost režijskih vložkov je proti koncu bolj razumljiva.

Še vedno pa je to resničnostni šov, saj so tekmovalci vse, kar je prikazano, v resnici naredili in izrekli, imeli pa so možnost, da iz igre izstopijo, kar je naredil Andrej. V tem trenutku sem prepričana,da je dobil nepodobno naročilo, ki ga ni hotel izvršiti. Recimo, da so mu naročili, da naj skuša spraviti Vlasto v posteljo.

Za vse, kar so tekmovalci naredili, ne glede na to, ali so jim to naročili, so odgovorni sami. Tudi likvidator, ki  koga po naročilu ubije, je odgovoren za smrt človeka, saj samo naročilo nikogar ne razbremeni.

Če Vlasta žali Vesno, je to vedno Vlasta, saj je to nalogo prevzela in se je morala zavedati posledic. Enako je z Esado, ki se prepira. Prepira se ona, izbira besede in ve, da jo lahko vidimo samo tako.

V prid moji teoriji naročil konfliktov govori tudi potenciranje posameznih dejanj in nenadnost izpadov, ki se pojavijo kot po naročilu. Popoldanski počitek je problem sedaj, ko ga Esada preveč ponavlja.

ZA moje pojme je Vlasta zloba zaardi stvari, ki jih je izrekla in za katere je odgovorna ona. Lahko bi se jim odrekla, če ne bi bila tako požrešna.

Včeraj sem poslušala tudi njeno prijateljico, ki je bila prav tako nesramna, in hčerko, da sem dobila vtis, da sta obe psihopatski osebnosti.

Enako bi trdila za Mišo. Ni opravičila, da ni rekla ničesar zaradi neprimernega ravnanje Vlaste. se je bojda ne tiče. Kako  da ne ? Pokazala ni niti najmanj sočutja, čeprav je bilo igre že konec. Če je že na kmetiji ravnala tako, da se ne bi zamerila, bi vsaj v studiu morala pokazati nekaj obsojanja. Ampak nje se tiče prav nič.

Vlasta je žleht, negativna in slaba. Meni je vseeno, ali je taka zato, ker se kot taka psihopatska osebnost že rodila, ali pa so ji to naročili pri POP TV. Obsojam jo na podlagi tega kar vidm, saj ji ni nihče ni držal pištole na glavo in ji prisil,  da je storila greh proti svoji naturi, kot je rekel Cankar.

Edini, ki je zmogel svoje dobro ime ubraniti pred lažno predstavitvijo sebe, je bil očitno Andrej. Zdaj sem prepričana, da se je uprl, ne samo preveč dela, ampak še nečemu, kar mu ne bi bilo v ponos. Ugotovil je tudi, da ne bo prišel v finale, saj ne šteje, koliko je kdo priden.

Sem pa prepričana, da niso vodili Damjana in Miše, ki sta mogoče celo vedela za režijske vstope v realistično šov, ki so sprejemljivi in niso prepovedani.

Tudi konje ubijajo, mar ne ?

F r i n a

Frina, super komentar sicer se ne strinjam z vsem napisanim, ampak ploskam tvoji poglobitvi v zadevo.

JJ

Kmetijo predvajajo zato, da jo lahko tudi jaz gledam in tudi komentiram, dokler na tej strani to dovolijo.

Glede na to, da mi pokažejo le nekaj, imam pravico, da ocenjujem na podlage tega, kar moje oči vidijo in moja ušesa slišijo.

Vsekakor najbrž ni nikogar, ki bi pri zaposlitvi upošteval reference Vlaste in Esade, ki potrebujeta toliko časa za počitek, in ne bi verjel referencam sodelujočih, da je Andrej deloven. Meni je že dovolj, da je svoje stvari zlagal in prvi vstajal. Kateri  ne bi izbral Andreja?.

Udeleženci so se izpostavili naši oceni in so to vedeli, pri tem je nepomembno, ali ocenujejo v studiu, ali so to komentatorji, ali pa sem to jaz. Izgubili so pravico do zasebnosti in imamo pravico do oceno, tudi tistih dejanj, ki so jih odigrali.

Dvomim, da niso vedeli, da bo POP TV posnetke pokazal in jih po potrebi uredil. Na to so morali računati.

Verjamem vsaki solzi, ki  je bila potočena in vsakemu izrazu veselja, ob  izločanju, ker je bilo iskreno. Tega ni bilo mogoče odigrati.  

Verjamem vsaki besedi, ki se je zvalila skozi Vlastina, Valerijina, Matejeva in Vesnina usta. Ker so bile izgovorjene, in je vsak  zaneje prevzel odgovornost. Za te besede niso odgovorni na POP TV, če so jih k temu nagovorili.

Ne pozabite, da so udeleženci ljudje, ki nimajo igralskih izkušenj, ipa tudiu sposobnosti ne, in da sta MAtej in Vlasta "odlična" igralca, ki sta proti svoji volji odigrala nekaj, kar je bilo proti njunemu prepričanju. Opazila sem, da sta bila v  svoji akciji prav nadušena nad izvedbo in sta jo vztrajno ponavljala. Meni se to ni zdelo samo igra.

Omenjam samo tiste, ki močno štrlijo iz povprečja.Nekateri so bili neopazni in zanje celo mislim, da jih niso vključili, ker so bili sami dovolj zanimivi s svojo drugačnostjo.

Še enkrat navajam, da me je groza, da so drugi tekmovalci mirno gledali teror Mateja, žalitve Vlaste in polezen sieste in ni nihče rekel, da naj nehajo. Ali na nek način zgladil zadeve.

Kmetija je dejansko bolj realna kot hočemo: Ne briga me zate, čeprav te ubijejo pred mojimi očmi.

In to je meni najbolj grozno pri tej Kmetiji.

Počakala bom še na ostale izpadle in me močno zanima, kaj bodo oni povedali. Mene res nič ne briga, koliko je bilo režije in koliko ne, vsi udeleženci so pred Bogom in ljudmi takšni, kot so se hoteli pokazati. In ker je bilo to javno, je njihova čast ali sramota še večja.

Zlatirombmb, ki se pojavil včeraj, ima pravico braniti Vlasto. Vendar mu svetujem, da je pri tem zmeresn, strpen in naj poskuša stvari omiliti.

In kakšno nujno vejico postaviti.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti