Kmetija

Ena beseda za vse skupaj je in sicer napisan sceanrij. Andreja in Ivota so poslali na kmetijo, da so malo razburkali dogajanje, in ker tako ali tako ne bi bilo nobenemu všeč, da kemtijo dobi, ki je prišel tja po 7 tednih, so enega takoj poslali domov, za drugega pa počakali še en teden, mu plačali določeno vsoto in je fant meni nič, tebi nič šel domov. da je izginil neznano kam je dejansko nemogoče,  saj so ves čas obkroženi s snemalnci halo. 

Ampak kakorkoli, te resničnostni šovi samo samo zato, da spravljajo ob živce pol Slovenije, pa še vseeno jih gledam

Roncolino

To pa je komentar da dol padeš. Ko bi ti vedela, kako me srbi jezik, pa sem tiho zaradi točno določenega razloga.

lp Vesna

frina je napisal/a:

V zgodbi z Andrejem je nekaj zamolčanega, skritega.

Andrej je mlad moški, ki je izjemno delavenen, vzdržljiv in urejen. Če ste spregledali njegove zlaganje oblek, deke in obutve.

Videti je trdna osebnost, ne boji se teme in samota ni tisto, kar bi ga pognalo v beg.

Mislim, da je Likovičeva dobila svojo sceno. Odnos posestnikov do dninrajev, ki so garali za skorjo kruha. Prvi dan je Andrej garal ko črna živina, ni imel časa, da se naje ( vprašanje, kaj je imel za hrano), pa ni opravil dela.

Če primerjam odnos gospodarja do Mateja, ki si ni zapomnil, o kam pokositi, kako naj zgradijo kurnik, kaj šele preprosto mero 2 x 1 m, če je bil zadovoljen z gorzljivo steho na klobuk za ovce, ki je bila zgrajena v nasprotju z navodili, ker si Vale ni zapomnila in odnos posestnika do Andreja, ki je vložil ves čas in izjemn trud za opravljeno delo, vidimo razliko. Gospodar je sicer imel pripombe, vendar so dobili plačilo brez očitanja, preganjalka sužnejev, Likovilčeva pa je obe glavi družine hvalila čez zeleno deteljo.

Odnos posestnika, torej tudi gospodarja, pa je bil do Andreja povsem neprimeren. Naložili so mu preveč dela, da mu ne bi bilo treba plačati.

Koliko dela so mu naložili drugi dan, ne vem, ker ni povedal, ali pa je, pa nočejo pokazati. Prepričana pa sem, da ne bi nikoli zaslužil 20 €, ker je ocenil, da je dela preveč.

Zdaj ima Ežoj svoj kapitalizem. Delaš kot črna živina, pa nikoli ni dovolj in nimaš za preživetje, ker gospodar- kapitalist, hoče da se dela brezplačno. Tako kot prodajalke, ki ne naredijo nikoli dovolj, zato jim očitajo đe tisto mizerno plačo, s katerimi ne morejo ne živet in ne umret.

Zgodbo o požrešnih in izkoriščevalskih kmetih, bi lahko povedal marsikdo, predvem pa je tako spet zdaj.

Prepričana sem, da Andrej tistega orodja ni odvrgel kar nekje in imam vtis, da so ga naknadno nastavili. Niso pokazali, kaj je Andrej povedal v kamero, preden je odšel.

Sumim, d aje še nekaj, kar je Andreju dvignilo pokrov in se imenuje " režija". Pa ne vem kaj in najbrž ne bom nikoli izvedela.

Se pa sprašujem, koliko cekonov bi morali prinesti nazaj, če bi šla služit Esada, ki je. Ah, kaj bi o tem.

Andrej je fant, kateremu bi bila s ponosom mama, tudi tašča. Esade in Vlaste pa ne bi imela niti za sosedo,zaposlila pa jih sploh ne bi.

Me pa zanima nova scena, ko se vrne gestapovski Matej.

Opazila sem še nekaj. Zakaj udeleženci  vedno odgovorijo na vprašanja pravilno, tako da imam vtis, da za svoje ravnanje dobijo kako skrivno poslanstvo.

Zmagala bo Vlasta, ker bo meglena Miša odmaglila. Trenutek potem, ko je ugotovila, da niso ena sama ljubeča družina, ampak rivali.

F r i n a

Frina, draga moja, ti si prava. Šele sedajle sem prebrala tvoj komentar in ti morda lahko povem celo kako pametno. Naj ti namignem, da morda boš kljub vsemu imela toliko sreče da boš izvedela resnično zgodbo iz prve roke.

Še nekaj: nihče od članov družine ni zloben, hinavski ali karkoli jim že pripisuješ ti ali kdorkoli drug. Vsi so pošteni in delavni ljudje, ki jih je želja po kmetiji pripeljala tja gor. Edino kar se mi ni zdelo fer je to, kar je Matej naredil Damjanu s tistim mesom. To me je pri Mateju zelo zmotilo.

Jutri bi moral biti Andrej v živo z gledalci v studiu, pa ga ne bo. Morda veš zakaj? Odgovor niti ni tako težak. Ampak je kakor je, resnica bo kljub vsemu prišla na dan.

lp Vesna

Koliko denarja potrebujem, da naredim nekaj, kar je proti moji časti in mojemu prepričanju. Ga ni. žLahko osebam daš določene vloge, so pa stanja, ko vloge ne morejo igrati: to je huda stiska, ko se ne znajo obvaldati, ali alkohol. Jaz gledam v paketu. Kolikor mi pokažejo.

Meni so natur, če pa so vzeli tujo, neprijetno vlogo, je odgovornost še vedno njihova, če se pokažejo kot grdi karakterji. So jih prisilili s pištolo v glavi ?

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 19.nov 2011 18:44

In dobiš odgovor zakaj jo je Andrej popihal.

lp Vesna

Reca je napisal/a:

Še nekaj: nihče od članov družine ni zloben, hinavski ali karkoli jim že pripisuješ ti ali kdorkoli drug. Vsi so pošteni in delavni ljudje, ki jih je želja po kmetiji pripeljala tja gor.

rimljanka

Frina, lepo si napisala. Tudi meni se Andrej zdi zelo fejst fant. Mogoče pa nam bo njegova mami malo kasneje zaupala, zakaj je sploh šlo. Količine dela, ki mu ga je naložil antipatičen desc, nebi bili sposobni opravit Vlasta in Esada skupaj v par dneh, četudi bi jima še kdo pomagal.

mejačka

Ne vem,  reca, če bi se strinjala s tabo tisto o hinavščini in želji po kmetiji... Mislim, da po tolikem času skupnega življenja v družini že pokažeš svoj pravi jaz. Vlasta je pokazala, iz kakšnega testa je. Andrej pa je imel zelo malo časa, pa mislim, da smo ga vseeno zelo dobro prebrali- kot delavnega in NAČELNEGA fanta. Ne dvomim, da je tako. Pa saj bomo tako ali tako prej ali slej izvedeli, za kaj je šlo....

181604

Sporočilo je spremenil(a) 181604 dne 20.nov 2011 00:28

Oh lepo vas prosim. V igri je  premoženje, ena taka zadeva, ki je mi, s svojimi navadnimi plačami ne zaslužimo v celi karieri.

Tukaj se jih je pa našlo (in verjamem, da je bilo kandidatov  dosti več) nekaj takih, ki so se odločili, da bodo vložili vso svojo zasebnost in nekaj mesecev svojega časa  za glavni dobitek, eno hribovsko kmetijo, katerih donosnost je seveda znana.

Saj ne boste nič bolj imenitni če spremljate ali pa ne to žalostno travestijo in boste potunkali tega ali onega udeleženca.

nola

Meni je gledanje Kmetije zabava. Ne navijam za nikogar. Jaz se zabavam, če me mine preklopim. Menini žal prav nikogar. To je igra in najmočnejši pač zmaga. Seveda je vsakemu nekdo bolj simpatičen ali manj. Samo ne smatram, da bi to lahko bila kakršnakoli referenca. Ne glede na kapitalizem in izkoriščanje. Meni so vsi simpatični. Narobe se mi pa zdi, da nekdo ali več njih povdarja pravičnost, obenem pa poimensko favorizira ali denira nekoga. Hkratno zagovarjanje strpnosti, spoštovanja in po drugi strani povdarjanje koga maraš ali ne, koga ne bi hotel imeti za soseda in koga nikakor ne bi zaposlil se meni zdi nestrpno. Je pa seveda vse v redu, če nekdo smatra, da je katerikoli ali katerikola od nastopajočih bolj luštna al lušten. To je pa stvar vsakega posameznika. Ene rajcajo mladi in postavni, delovni, mišičasti. Druge pa leni, starejši... Tretje pa mogoče mešanica vsega.

Kar se tiče pa komisije ob nedeljah je pa sledeče: vsake oči imajo svojega pleskarja. Saj zarad tega pa so komisija. Če je to komu všeč ali pa ne, je pa ponovno stvar okusov.

Favoriziranje enih ali odmetavanje drugih pa ni primerno za moj okus. Ne tukaj, niti kjerkoli drugje.

zlatiribonmb

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti