Kmetija

No Baška po moje Vesna prav veliko vesti nima oziroma je vsaj do zdaj ni poslušala.

patka

Matr, ne morem verjet, da je še kdo, ki prizna, da gleda kmetijo. Jaz ne priznam pa če me tepete!

Drugač, jaz je ( kmetijo ) privoščim vsem razen Darkotu pa morda Valeriji manj kot ostalim.

Prav mi je žal, da sem včeraj zaspal pred kmetijo in nisem videl komentarjev komentatorjev. Meni so komentatorji zelo zanimivi. Likovičeva in Lara so stvar vzele zelo resno in komentirajo tako vzvišeno kot da bi odločali o usodi planeta, so svojo vlogo vzele preveč resno. Činč je pa ( prepotreben ) protiutež.

ežoj

Ežoj lahko ti je res žal, da nisi videl kako so se antipatije spremenile v simpatije. Ta Simon ima res neko čarobno moč. Očaral je celo naši dve komentatorki. Ima pa res tolerantno in zelooo simpatično in tolerantno partnerico. Super par sta. Činč ponovno skoraj ni komentiral, je pa vidno užival v zadregi Lare in g. Likovič.

vikica

vikica je napisal/a:

No kaj je z vami ženske, ste izgubile osnovno vrlino, ki nam jo pripisujejo moški ? Opravljanje vendar. A si nimamo nič povedati o kandidatih za lastnika  lepe kmetije? Posnetki pokrajine so res lepi, udeleženci so po moje bolj prebavljivi od lanskoletnih "slavnih". Vsaj pridni in snažni so bolj. Po karakterju so zelo različni, nisem še čiso prepričana, da so takšni kot se kažejo. 

V času predvolilne kampanje bodo kar ostra konkurenca.

Ne morem, da nebi stegnila svojega dolgega jezika in povedala, da kmetije do sedaj nisem spremljala. Nimam televizije in tako gnile oddaje v nobenem primeru nebi spremljala če........... (sinoči sem si prek računalnika ogledala tega slavnega Simona in celo oddajo) nebi zdaj imela tehtnega razloga da si jo malce ogledam.

Komentiraš, da so udeleženci bolj prebavljivi kot lani. No, je pa zato organizator resničnostnega šova .....ne bom povedala kaj si mislim, da me kdo ne drži za besedo. Verjemite mi pa, da imam razlog za to kar pišem. Ežoj me bolje pozna in morda celo poštudira  (če bo spremljal naslednjih nekaj oddaj) zakaj sem tako nastrojena. En sam  *ateg!!!!!

Lare in Činča praktično ne poznam zato ne morem komentiret, kar pa se tiče Angelce pa sem mnenja, da dela sramoto vsem izobražencem. Kako ne stegne svojega dolgega jezika ko vendar vidi, da izivalka celo žuga in grozi tekmovalcu. Mar to ni nasilje? In ona kot strašna pedagoginja, ravnateljica in ne vem kaj vse bi si še nataknila. Denar ji seveda diši in kaj potem če zagovarja neumnosti in nasilje, Važno da se ljudje naslajajo ob trpljenju drugih, v velikih primerih so to otroci.

Torej, če potegnem črto bom spremljala teh nekaj oddaj da si ustvarim popolno sliko, potem lahko tukaj še kakšno rečemo, sicer pa bom raje počela koristne stvari in z butasto televizijo v nobenem primeru ne bom zapravljala časa. Sploh pa ne za zrežirane in od zunaj diktirane oddaje, ki hočejo posameznikom oprat možgane zato, da se gledalci naslajajo ob njihovih zgodbah.

Zdajle bom požela veliko kritik a povdarjam, da je to moje mnenje. Nikomur nisem ukazala, da mora misliti tako kot jaz, nasprotno, naj ima vsak svoje poglede in razmišljanja.

lp Vesna

Reca,

eta

Evo, pa smo tu. Skoraj sem prisegla, da kmetije ne bom gledala, ker ne prenesem nasilja, ki ga moram potem prenašati. In jo gledem, nekaj zaradi mame, ki ji delema družbo, nekaj pa zaradi same vsebine.

Ja, vsebina so mečloveški odnosi, ki so izpostevljeni kameri in ki jih odmerjeno določi scenarist in pokaže tisto, kar hoče.

Komu najbolj privoščim kmetijo ? Damjanu, ki je pokazal več dobrih lastnosti kot vsi skupaj.

Komu je ne privoščim: Valeriji.

Ta Kmetija je ponovno pokazala, zakaj so propadle naše kmetije. Lastniki so se prepirali med seboj, gospodarilo se je slabo, kot da ni kakih navodil. Zaradi napačnih porok. In zaradi alkohola, vse pa v luči nasilja.

Kmetje se odpovejo šamponu, da lahko kupijo liter žganega, ki ga že tako imajo na kmetiji. Za zdravje. Če je kdo proti alkoholu, je odpadnik. Ni mi ušlo, da je Matej ruknil glinasto kupiso ojštrega, pa ni niti trznil. Ko je videl, da je na izbiro žganje, ga ni bilo mogoče odvrniti od nakupa. V vmesnem času pa je živčno blinkal in stresal z nogo. Meni je deloval kot na prisilni abstinenci. Pa še žleht je bil ko parkelj. Nobenega čustva, nobene mehkobe, tip pa si še išče nevesto. Najbrž tisto, ki bo ponižna, ki bo kar naprej poslušala, da je on gospodar in ki bo morala stati v koruzi. Bojda neveste zanj stojiji v vrsti.

Mene so najbolj prizadeli komentatorji, pri tem naj takoj izločim Činča, ki hoče biti vščečen, ker ga ne maram zaradi njegovih drugih naglavnih grehov.

Nihče ni niti trenil zaradi nasilja Mateja, ki je bilo tako grozljivo, da bi ga po moji oceni morali poslati domov. Tudi podtikanje mesa Damjanu, je zame nasilje,

Nihče ne opazi in ne dvigne glasu proti nasilju med tekmovalci, ki se imenujejo družina, vendar to niso. Vsi hočejo isto, pri tem pa zahtevajo, da so med seboj kot bratje. To je težava: potrebujejo motivacijo za delo in dobro organizacijo, ki je pri slabih vodji slaba, pa se s tem nihče ne ukvarja,

O nasilnem obnašanju izzivalecev pa ni vredno trošiti besed, saj bi jih morali brcniti iz studija.

Največju luzer te kmetije je Likovičeva, ki ima po nesreči angelsko ime. Ob tem, da je svoja načela uveljavila kot učiteljica in celo kot ravnateljica, danes pa prodaja ideje o neki poštenosti, pravičnosti, pokonci so vstali lasje.

F r i n a

Če se osredotočim na komentatorje in kar nadaljujem Frinina opažanja, je Likovičeva jasno klacificirala ljudi na tiste, ki po njenem nekaj veljajo in imajo moč in vso pravico zatirati nemočne. Tako agresivno je podala razlago, kako so bili nekoč hlapci in dekle brez vsake besede in pravic in ko je gospodar presodil, da je pri hiši hlapec odveč (verjetno, ko je ostarel in zbolel), ga je nagnal, pravzaprav ga je lahko nagnal kadar koli se mu je zazdelo. Iz njenega glasu in mimike je bilo razbrati močno odobravanje. Ni bilo opaziti, da se je njeno gledanje na to kaj spremenilo. Njen večvrednostni komplek se verjetno ne da izmeriti.

Lara Jankovič mi ni bila nikoli preveč simpatična, kasneje mi je bila še manj, no po tehle nekaj nedeljskih oddajah pa lahko rečem, da zna biti zelo neprijetna, vsiljivo glasna, nesramna in še kakšna komentatorka.

Niti prva niti druga mi ni všeč in prepričana sem, da bi bili kar težki nasprotnici, če bi se potegovali za kmetijo. Bi znalo bit, da bi jima nihče od članov ne bil kos.

Kar se članov družine tiče, pa še vedno nimam izdelane slike, mislim pa, da bo sedaj, ko je odšel Simon, izbrana naslednja žrtev.

zeta

¸No kar glejte, me prav zanima, kako boste komentirali naslednjih10 dni. Res SEM PONOSNA (ne kričim, samo izražam svoj ponos), da je prišel nekdo, ki se je uprl temu sistemu ki so ga želeli usilit vsem in jim nepričakovano zmešal vse štrene. Nekaj, čemur niso bili kos, pa čeprav sem prepričana, da bodo zdaj zopet vse sile napeli, da bodo očrnili nekoga in sebe povzdignili nad vse. Še enkrat povem, ponosna sem in probajte ugotovit zakaj.

lp Vesna

Ženske drage mislim, da vse skupaj jemljete preresno.Meni je gledanje te oddaje v zabavo, rada analiziram osebe, ki nastopajo v oddaji,predvidevam reakcije in dogodke.Vem da je večina prikazanega prikrojena scenariju, vendar so to udeleženci verjetno sprejeli s podpisom pogodbe o sodelovanju.Vsekakor je gledanje te oddaje zabavnejše kot moreče in težke politične in gospodarske teme, na katere, ugotavljam ,tako in tako ne morem nič, prav nič vplivati.

Vikica

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti