Ne bom se ponavljala, da je Kmetija prikaz sobivanja popolnih tujcev. Upoštevati je potrebno, da cela ekipa išče posebnosti in dejansko manipulira z tekmovalci.
Meni je zanimivo, da izbubijo občutek, da kamera pokaže njihove slabe lastnosti in potem celo lažejo o tem, kaj in kako so rekli.
Skušajo biti družina, ampak to niso, ker samo sledijo istemu cilju. Še prijatelji niso, če natančno pogledamo odnose. Zato ne morem razumeti, zakaj zahtevajo izpovedi, " odpiranja", če pa to ne vpliva na to, s kakšnim žarom kidajo hlev.
Mene najbolj skrbi vrednostni sistem, ki ga sporočajo in je sprejmljiv, če poslušam komentatorje.
Scenarist je skušal prikazati pogoje življenja brez elektrike, kmetijskih strojev, kar pa ne pomeni, da ni v tej igri potrebno upoštevati človeškega dostojanstva.
Hlapec in dekla sta status in so jima nekatere pravice odvzete ( skupno spanje, hranjenje), da se lahko ostali pripravijo na njihovo " ocenjevanje", to pa ne pomeni, da lahko z njimi grdo ravnaš. Glava družine vodi, kar pa mu ne daje pravico do poniževanja ostalih, tudi hlapcev in dekle.
Mene je zmotilo, ko so Damjanu podatknili hrano z mesom, pa so se smejali v pest. Si zamislite, da bi bil musliman, žid, ki svinjskega mesa ne sme jesti. Tak odnos dokazuje, da so ljudje pred kameremi priprvaljeni pokazati nespoštovanje do načel drugih oseb, koliko pa v resničnem življenju spoštujejo drugačnost ostalih. Mislim, da jih ne.
POP TV ima edinstveno priložnost, da temu projektu doda sol in sicer bi morala biti njihovo vodilo preganjanje vsake nestrpnosti in vsakega nasilja, predvsem psihičnega. Tako obnašanje, ki je nesprejmljivo v družinah, bi morali obsojati. Likovičeva je učiteljica, ki bi morala prva preganjati nasilje in nestrpnost, Lara je menda borec za pravično družbo. Bog me varji pravične družbe po njeni meri !
Opozorila pa bi na odličnega gospodarja, ki je pravi balzam za vso greznico,ki jo gledam po svoji volji.
F r i n a