Ja no, hehe...saj peresno lahko železo tudi najbrž obstaja. So mi pač všeč določene besedne zveze ![]()
Z mojo teto iz Amerike sva imeli vesele pogovore na temo drage tete ali dragega brata..ni in ni ji šlo v račun, koliko kdo košta![]()
Ja no, hehe...saj peresno lahko železo tudi najbrž obstaja. So mi pač všeč določene besedne zveze ![]()
Z mojo teto iz Amerike sva imeli vesele pogovore na temo drage tete ali dragega brata..ni in ni ji šlo v račun, koliko kdo košta![]()
MARSI-, MALO-, REDKO- so besede, ki se vedno pišejo skupaj (torej npr. marsikdo, malokdo, redkokdo ...). Kakorkoli (in podobno kdorkoli, karkoli, kogarkoli) pa lahko pišemo KAKOR KOLI, vendar pa se priporoča varianta skupaj. Predvsem zato, ker slovnica - nasprotno kot uporabniki - teži k enostavnosti.
NomenNomen, nomen, maš res, maš res![]()
!
No, ja, v bistvu se priporoča varianta narazen (kot smo o tem debatirali na prvih straneh teme). ![]()
SP: "Sklope s koli lahko pišemo ali narazen (bolj priporočljivo) ali skupaj: kdor koli ali
kdorkoli, kakršen koli ali kakršenkoli, čigar koli ali čigarkoli, kjer koli ali kjerkoli (prim.
kamor e koli)."
fleur
Malo za šalo
"Slovenščina za telebane"
Meni je všeč tale http://www.lektoriraj.me/jezikovni-napotki stran, ki sem jo odkrila pred kratkim.
rdkapicaTole je citirano iz ene druge teme in je namenjeno predvsem vsesplošnemu izobraževanju in boljšemu jeziku na forumu:
| Sweetie je napisal/a: |
25 dk moke, 12 dk masla, 8 dk sladkorja v prahu, .... |
Od kje vam take okrajšave za dekagrame?
To ni po nobenem standardu??!!
Ne vem, kaj vidite v taki "inovativnost", meni se to zdi nepoznavanje osnov zapisovanja merskih enot ali pa velika malomarnost.
rdkapica| rdkapica je napisal/a: |
... Od kje vam take okrajšave za dekagrame? ... |
Od kod, rdkapica, od kod!![]()
![]()
Ali mi lahko prosim kdo pove, zakaj ima smrt v slovenščini ime Matilda?
Je to samo naša , torej slovenska posebnost in zakaj?
KotarcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci

Pistacijeve rolice